Megavalanche 2015 aktuálně: podruhé - kvalifikace

Autor: Keli, vydáno: 10.7.2015

Pátek je na Megavalanche tradičně vyhrazen kvalifikačním závodům. Páteční kvalifikace rozhoduje o úspěchu či neúspěchu na celé Mega. Dalo by se říct, že kvalda je důležitější než hlavní závod. Cílem všech je dojet do 35. místa ve své rozjížďce, tento výsledek pak zaručí postup do nedělního hlavního závodu. Další dávka jezdců postoupí do Mega Challenger a následující pak posouvá do Mega Amateur, zbytek skončí v Mega Affinity, která se jede na rozdíl od předchozích bez hromadného startu z ledovce.




Pierre Charles Georges – vítěz loňské Mega vyhrává svoji rozjížďku




Keli nepříliš stylově na skoku




ZR na dohled cíle



My samozřejmě sledujeme především české jezdce, nemám to ověřeno, ale domnívám se, že co se týče procentuální úspěšnosti postupu do finále, tak určitě vedeme.
Nejlepší výsledek zaznamenal dle očekávání Přemek Tejchman, na startu své rozjížďky předvedl holeshot jak z motokrosu, poté mu spadl řetěz na těžký převod a nedařilo se jej nahodit na na lehčí – ztratil tak cenné místa, ale během závodu je vybojoval zpět. V cíli si připisuje třetí místo.






Jak závod bolel ukazuje Přema Tejchman vpravo, vlevo se snaží o úsměv pro fotografku




Filip Štrunc jistě postoupil z 12. pozice



Ostatní do nedělního závodu postoupivší Češi jsou Keli, ZR (který ukázal jak se jezdí na sněhu a povodil si i několikanásobného šampiona na Mega Rémyho Absolona), Filip Štrunc a Jirka „Kafíčko“ Smejkal (doufám, že jsem na nikoho nezapomněl, ofiko výsledky budou totiž až v podvečer). Jirka jako diabetik před startem zkontroloval hladinu cukru, doplnil jej oplatkou a pak to v závodě rozjel jako ďábel. Ani pád přes jezdce jej nedokázal zastavit a Kafíčko postupuje na 27. pozici. Mimochodem, Kafíčko jede v kategorii 50+ let, zařízl nespočet dvakrát mladších jezdců!




Na závod nová zatáčka zamotala před startem jezdcům trochu hlavu




ZR a Kafíčko před startem




Pohled jak z ilustrací knihy Ocelové město od Julese Verna




Čistá radost Kafíčka, když se dozvídá o postupu do finále



Závod jako je Megavalanche je i o štěstí, mezi ty komu úplně nepřálo patří i Honza Kasík, ten včera odepsal zadní stavbu na svém Patriotu a jel na kole vypůjčeném od přítelkyně, dnes vysvlékl zadní plášť a ztráta nabraná opravou ho odeslala až na 68. pozici. Takový Jamie Nicoll měl také smůlu, ale o poznání menší, během závodu chytl pomalý defekt na zadek, mlíko díru nezalepilo a téměř u cíle plášť vyzul. Během pár metrů se propadl z první pozice na čtvrtou.

Zítra jsou na pořadu dne závody Mega Ladies a Mega Challenger…




Honza Kasík v cíli




Jamie Nicoll dojíždí bez pláště




Dle diváků ZR na trati vypadal odpočatě, v cili tak rozhodně ale nevypadal

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí