MojeKolo

Bikecheck: Yoann Barelli - Giant Reign Advanced 27.5 0 Team

Autor: Keli, kategorie: Bikecheck, vydáno: 13.7.2015

Na letošním ročníku sjezdového maratonu Megavalanche jsme shodou okolností bydleli ve stejném domě jako jedna ze zúčastněných hvězd Yoann Barelli. Slovo dalo slovo a od tohoto velmi vtipného chlapíka, který nezkazí žádnou legraci, jsem si na chvíli vypůjčil jeho závodní speciál Giant Reign Advanced 27.5 0 Team.





Přední rámový trojúhelník je z karbonu, zadní stavba pak z hliníkové slitiny, zadní zdvih 160 milimetrů doplňuje vepředu vidlice RockShox Lyrik. Ano, ten nový Lyrik, který byl jen nedávno představen. Yoann i přestože není členem Sram Blackbox teamu dostávající prototypové komponenty, Lyrika na svém kole má. Pro Megavalanche a další závod Světové enduro série v Samoens ho veze se zdvihem 170mm. Samozřejmě jsem se ptal na rozdíl mezi Pike a Lyrikem, protože na první pohled nejsou příliš patrné, skoro bych řekl, že jsou i totožné. Rozdíly jsou, zesílené patky (dropouty), zesílená korunka a podkova. Ve vnitřnostech pak větší negativní komora zvyšuje citlivost na malé nárazy, dle Barelliho slov je rozdíl při jízdě okamžitě znatelný.





Zadní stavbu krotí většinou vzduchový tlumič RockShox Monarch Plus Debonair RC3, ale zde na Mega byl nahrazen pružinovým RS Vivid R2C. Pružina je pružina a Mega je hodně, hodně sjezdová a v Samoens to nebude jiné.



 


Většina komponentů je z dílny Sramu a jeho značek, osazení je téměř totožné se sériovým modelem. Na Sram Roam 50 vypletených kolech je osazeno bezdušové obutí Schwalbe Magic Mary v Super Gravity zesíleným bokem a třísměsovém provedení Vertstar. Tlak v přední gumě cca 1,5 atm a 1,7 atm v zadní.

Váha celého kola je cca 13,8 kilogramu.





Jo a mimochodem kdyby jste se pohybovali v okolí Whistleru, tak mějte oči na šťopkách, Yoann se loni do Whistleru přestěhoval a na tamních tratích trénuje…

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí