MojeKolo

Canyon Strive po roce ... vyjádření českého zástupce Canyonu

Autor: Keli, vydáno: 6.1.2016

Článek Romana Vacka s jeho peripetiemi s kolem Canyon Strive (Canyon Strive po roce aneb povedený kolo s tragickým servisem) vzbudil docela velký ohlas. A abychom měli informace kompletní, zeptali jsme se na problémy s zlobícím pístkem do Shapeshifteru osoby nejpovolanější Tomáše Glabazňu (Market Manager pro Českou a Slovenskou republiku).





Nejprve bych se chtěl všem, kterých se týkají problémy s dlouhým čekáním na nový Shapeshifter, omluvit.

Situace byla způsobena několikanásobným odložením dodacího termínu dodání ze strany OEM výrobce Shapeshifteru z Asie, který pro nás tento systém vyrábí, a proto byly i informace ohledně dodání další zásilky k nám i k zákazníkům nepřesné a dodání se několikrát odkládalo. Problém s dodáním nového pístku je totožný pro všechny zákazníky v Evropě a netýká se pouze česko-slovenského trhu – v tomhle jsme odkázáni na dodání součástek z Německa.





Závada na Shapeshifteru se objevila u jedné z prvních výrobních sérií a jak bylo popsáno, tak Shapeshifter přestane zajíždět do XC módu (je možné dál jezdit v DH módu). Všechny požadavky na výměnu Shapeshifteru od českých i slovenských zákazníků máme zaevidované a pravidelně zjišťujeme a urgujeme dodání nových v Německu – dohromady je to 18 případů a modelů Strive se vloni objednalo daleko víc. Podle informací, které máme z centrály aktuálně z dneška budou Shapeshiftery rozesílány na lokální pobočky nejpozději do konce ledna my je v ten stejný pracovní den, kdy nám dorazí, rozešleme zákazníkům.

Ještě jednou se omlouvám za vzniklé komplikace.

BTW: Je nás tady v servis centru Canyon CZ/SK už víc – já, Vojta a Honza.

Tomáš Glabazňa
Market Manager Czech Republic and Slovakia



Tak doufejme, že se tentokrát se termín podaří splnit a všech osmnáct chybných Shapeshifterů se podaří doručit co nejdříve.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Kamil (holub.kamil (a) centrum.cz) 6.1.2016 v 8:23

    Pokud bych byl majitelem "poku_veného" Shapeshifteru, tak toto oficiální vyjádření bych zcela chápal a ani bych se na Tomáše nezlobil. Nemůže za to.

    Otázkou je, jak probíhala komunikace se zákazníky. Zda-li také takhle promptně a korektně.

    BTW,...zaměstnancem Canyonu je stejně pravděpodobně pouze Tomáš (a to ještě kdo ví, jestli - na webovkách býval vyfocený a kontakt přímo na něj. Dnes pouze anonymní Hotline do Kobeřic.), neboť posila na místo technika servisního centra Canyon CZ/SK se celkem nedávno hledala. A šlo o práci na ŽL.

  • anonymní uživatel Japaha (japaha (a) centrum.cz) 6.1.2016 v 8:27

    Měl jsem v ruce tři vadné Shapeshiftery. U všech stejný problém, postupně se vysouvaly méně a méně, až zůstali zasunuté pouze v DH modu. Ano, jedna příčina byla v horším utěsnění oleje, který se dostal do vzduchové části atd.. Ale hlavní příčinu stále vidím úplně jinde! A to v horním čepu tlumiče, na kterém je i zmíněný Shapeshifter. Na tomto čepu se otáčí kluzná vložka oka tlumiče a dále vahadýlko, přes které se mění zdvih a to je na dvou kluzných pouzdrech. Všichni určitě ví, jak hladce se otáčí čep na jehlových ložiskách.. zde jsem nebyl schopen po vymontování z rámu čepem vůbec otočit, až ve svěráku. Tento problém jsem shledal na několika Strivech. Problém se vždy vyřešil, po použití nového čepu a nově vyrobených kluzných pouzdrech!Tzv bez této úpravy a namontování nového shapeshifteru se problém s nevysouváním dostavil po pouhé hodině ježdění! To už se vysouval pouze do poloviny, jezdit dále..přestal by se vysouvat úplně(jako můj první pístek)namontoval jsem tedy nový čep s pouzdry a od té doby pístek fungoval bez problémů. Vysouval se tedy jen do půlky, ale takto fungoval skoro půl sezony než šel na další reklamaci. Tudíš i shapeshiftery z první serie mohou bez problémů fungovat, pokud by fungovali další důležité části! Pro úplné pochopení to chce znát vnitřní funkci shapeshifteru a další věci. Odpor, který kladl velmi těžce se otáčející čep v horním oku tlumiče a ve vahadýlku, způsobil již zmíněné přepuštění oleje do vzduchové části a tím snížení jeho zdvihu až do úplné nuly. Tuto moji verzi v Canyonu znají, proto jsem se dost divil, když po deseti měsících jsme objednali dalšího Striva a problém byl u něho úplně stejný! :) Tak že kdo má ještě fungující pístek či mu přijde nový pístek, prosím zkontrolujte si, aby se čep otáčel jak v oku tlumiče tak ve vahadýlku s co nejmenším odporem!! Když si najdete na Canyon Yuotube kanálu video s montáží shapeshifteru, jasně vidíte, jak se čep krásně volně otáčí! Tak že Shapshifteru zdar! PS: I přes to všechno bych striva za nic na světě nevyměnil! Ono totiž i to nejlepší zboží se musí občas trochen upravit, zvláště, když se některé komponenty vyrábějí "kdesi" v Asii :)

  • anonymní uživatel SaintJV (xxpokusxx (a) seznam.cz) 6.1.2016 v 10:46

    Pekny Japaha! Takze jestli jsem to spravne pochopil vymenit loziska a bude po problemu?

  • anonymní uživatel vacan (vacek_roman (a) lilly.com) 6.1.2016 v 11:54

    Díky za vyjádření, můžete prosím uvést konkrétní číslo prodaných Strivů?

  • anonymní uživatel tcq 6.1.2016 v 13:05

    Tak nevim no, toto mi prijde jako pokracovani te spatne komunikace na kterou si Vacan stezoval ...

  • anonymní uživatel sfls 6.1.2016 v 13:38

    SaintJV: to jsi pochopil špatně, protože tam žádný ložiska právě vůbec nejsou.

  • anonymní uživatel David Rafaj 6.1.2016 v 13:51

    pro Tomáš Glabazňa, CANYON CZ - ta samá informace o rozesílání nových tlumičů zákazníkům mě byla sdělena již před Vánocemi, teď je to zase o měsíci odsunuto :/ Jsou ty tlumiče už aspoň Německu?

    A druhý dotaz je, zda nové tlumiče budou řádně fungovat, viz post od Japaha. Nerad bych po měsíci ježdění absolovoval stejný proces s reklamací a urgencemi. Už teď si připadám jako Beta tester.

  • anonymní uživatel Duris (m.durchanek (a) email.cz) 6.1.2016 v 15:34

    No nevim, kdybych si koupil kolo za takovej baťoh, tak bych byl asi tak vytočenej že na něm nemůžu půl sezóny jezdit, že by mě asi vůbec nezajímalo, kde problém vznikl. BTW podle obchodního zákoníku platí, že pokud je věc v záruce a rozbije se, tak máte povinnost mít reklamaci vyřízenou do měsíce. Pokud tomu tak není, mám nárok na okamžité vrácení peněz. Byl bych u Vás s nataženou prackou 31. den. Nehledě na to že kolo za první rok ježdění ztratí minimálně 30% ceny a k čemu to je když se na něm nedá jezdit. Kdyby kolo prošlo pořádnym testování, tak by se to nestalo. (dle Japaha jasná výrovnbí vada)

  • anonymní uživatel wilda 6.1.2016 v 16:45

    Duris: Nemel o necem, cemu vubec nerozumis. Nakupujes v Nemecku, takze se ridis nemeckym zakonem.

  • anonymní uživatel Kamil (holub.kamil (a) centrum.cz) 6.1.2016 v 17:21

    Ale i tam platí tzv.: "lhůta obvyklá", což je cca 4-6 týdnů. Takže kdybych to vzal i s 2 týdny "do foroty", tak 2 měsíce je ukecatelné maximum...

  • anonymní uživatel Mato (m_a_t_o13 (a) azet.sk) 6.1.2016 v 17:49

    dalsie odlozenie a posuntie tak ako cakam na ramovy set uz 4 mesiacom,ci ani ramove sety niesu?!pisal som email na nemecke veduce posty pozadujem vratit peniaze za ram nechcem ziaden ram naspet chcem svoje peniaze pretoze stale sluby a odkladacky uz na mna neplatia inak sa obratim na EU spotrebitelsku kontrolu a ta nemcom poprehana zadky!mam toho plne zuby aj celeho Canyonu nikdy viac!!!

  • anonymní uživatel Pospa (celopero (a) seznam.cz) 6.1.2016 v 18:41

    ja loni koupil canyon torque dhx a prisel v pohode ještě dřív, i reklamacka zadniho naboje byla ok a zadni kolo bylo do mesice zpet.

  • profilová fotka TTomas 9.1.2016 v 0:55

    Také jezdím na Strivu. Také jsem na něj čekal výrazně déle. Také mi SS brzy odešel. Také to trvá od léta a také jsem s jednáním silně nespokojen, takže pokud se mohu přidat nebo jen nějak pomoci, tak mi určitě dejte vědět.
    Kolo jinak jezdí skvěle a to včetně brzd Guide rs. Naopak Sram 40 mi prijdou příliš pružné, ikdyz je s podivem kolik toho snesou. Ovál jezdím také a musím jen chválit. Jo a na jízdu v DH modu jsem si za těch 6 měsíců zcela přivykl:)

    PS: Napište mi na mail. Možná mám pro vás alespoň dočasné řešení.

    Všem přeju vydařenou sezonu 2016 Tom

  • anonymní uživatel Matinsky (matinskymato (a) gmail.com) 19.1.2016 v 12:31

    Ze do konca ledna,klamete az sa vam z papule prasi dnes som pisal do nemecka a mi povedali ze shapeshifter bude najskor v aprili a to cakam od septembra

  • anonymní uživatel Adam (cevela1 (a) gmail.com) 29.1.2016 v 15:26

    Ono to asi nebude iba o tom že pošlú nový Shapeshifter...tak ako upozornil Japaha, problém je s klzným uchytením horného čapu, ktoré ide po čase veľmi ťažko. Asi každý kto má problém zo shapesjifterom tak je to z tohto dôvodu...som zvedavý ako sa to bude riešiť.

  • anonymní uživatel Bery (berykonecny (a) seznam.cz) 23.2.2016 v 17:44

    Ahoj.
    Našel by se nějaký majitel nového Striva, kterému SS stále funguje? Pokud ano, ať napíše nějaké info kdy koupil atd. Abychom si ověřili tvrzení z Canyonu, které mi bohužel připadá hodně lživé ve smyslu řekl. ks. Další věc: 17.2.2016 jsem volal do Canyonu a bylo mi řečeno, že prvních 10 nových SS budou rozesílat. Chtěl bych vědět, kdo už jej dostal.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí