Rychlé představení: Rock Machine Blizzard - české enduro s virtuálem

Autor: Keli, vydáno: 5.8.2016

Mohlo by se zdát, že česká značka Rock Machine usnula na vavřínech a nezachytila mohutný nástup endura. Doposavad tomu snad tak i bylo, ale na příští rok se vše změní. Inovovaný Blizzard s přepákováním otáčející se kolem virtuálního čepu vypadá více než zajímavě.

Obě zde představené kola (jedno na 650b a druhé na 650b+ kolech) jsem potkal i s jejich jezdci z bandy Trail Busters v italském Livignu, během pár chvil jsem se domluvil, vzal foťák a vyrazil namačkat pár fotek.

Rock Machine Blizzard je postaven na rámu s virtuálním čepem otáčení zadní stavby, dle informací od kluků je kolo nádherně citlivé ze začátku a progresivní ke konci zdvihu. Podle kluků jde skvěle za pedály a jede dopředu jak raketa a to i díky velmi vysoké boční tuhosti rámu. Na kole jsem osobně jel asi pět metrů, takže nezbývá než věřit a počkat si až budou k dispozici testovací vzorky.

Rock Machine Blizzard bude nabízen v několika provedeních lišících se samozřejmě výbavou, ale také rozměrem kol, zelený bajk (dle katalogu se jedná o matnou radioaktivní žlutou) Blizzard 90 je osazen 650b koly a druhý modrý, taktéž Blizzard 90 má 650b+ kola – obě varianty mají širší Boost náboje pro vyšší tuhost. Rozdíl je v šířce ráfků (35mm zelený vs. 40mm modrý) a ve zdvihu zadní stavby (160mm zelený vs. 140mm modrý) a šířky plášťů, ač se obě kola jeví jako totožná, tak zelený má pláště 2,35 palce a modrý 2,6 palce široká – na velmi širokém ráfku je rozdíl skoro neznatelný.

Osazení je co se týká pohonu v režii Sramu, brzdy se 180mm kotouči pak Shimano a zbytek osazení dodal Race Face a to včetně teleskopické sedlovky.

 

Tak co, jak se vám líbí nový Rock Machine? Bude to štika v českém enduro rybníce?



A kromě fullů, budou mít i Rock Machine příští rok i enduro pevňáka na pluskových kolech Blizz, pokud nemáš za barákem zrovna velký kopce, tak na takový to domácí poježdění to bude ideální bajk.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Marek 5.8.2016 v 14:47

    Vypadá to moc dobře.

  • anonymní uživatel Baza (petrbasel (a) GMAIL.COM) 5.8.2016 v 19:06

    PECKA!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí