Video+report: Pekelný Downhill okem Zevlácké kamery

Autor: Pepa Kašík / Zevl Team, vydáno: 15.9.2016

Na víkend 10. a 11. září jsme měli já a Špalek naplánovaného něco pro Zevl Team neobvyklého. Jednalo se o víkend ve znamení závodění dolekopcom! Neobvyklého z toho důvodu, že se většinou poflakujeme a užíváme si bajkování na společných výletech, než hrocení a měření sil na závodech.

Jako první nás čekal závod v České Třebové na Pekláku v podobě Pekelného Downhillu. Pak přesun cca 150km do Rokytnice nad Jizerou a tam v neděli napálit RockItNice Race!

Jelikož jsem věděl, že je na Pekláku o zábavu postaráno, vzal jsem s sebou i svoje tři ženy, dvě Demíčka, Špalka a jelo se. Po příjezdu registračka, Red Bull, nálepka od DKEY, poukaz na obídek, namazat kolo a svaly a šlo se na věc. Nutno podotknout, že jsme se nakonec sešli v početné sestavě šesti zevláků, což vedlo k nehoráznýmu hrocení. Nejlepší čas jednotlivce pro něj znamená titul trenéra Zevl teamu až do jeho sesazení na dalších závodech, šlo fakt o hodně:)

Na kopci spoustu známých tváří, oplácávačka a málem víc kecání jak ježdění. Zalítali jsme si na nové Airline, najeli si stopy na závodních tratích, proběhl riders meeting a šlo se závodit. Nevím, co se pokazilo, asi naváděcí systémy nebo co, ale měli jsme hroznou smůlu na potkávání se se stromy. Naštěstí se nikomu nic vážnějšího nestalo. Já jsem náraz rozchodil a závod dojel, pro Špalka to však znamenalo svezení se s horskou, osahávání od sestřiček, svezení se s rychlou, test nemocnice v Ústí nad Orlicí a ztráta veškerých nadějí na bednu!

Nejlepším z nás se tak nakonec zaslouženě stal Michal Diňa, kterej si na Pekláku vyjel krásné čtvrté místo, dobře ty bobře! Pro mě a pro Špalka se sen o závodním víkendu rozplynul a neděli jsme každej trávili s koňskou mastí na rameni. Někdo byl rychlej jako Čert a tak si detailní report z Pekláku můžeš přečíst tady. My tradičně přinášíme alespoň pár obrázků ve formě videoreportu.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí