Rozhovor: Michal Prokop o Blinduro a sezóně

Autor: Keli, kategorie: Rozhovor, vydáno: 19.1.2017

O krátký rozhovor jsme požádali jednoho z našich nejúspěšnějších bikerů Michala Prokopa, zeptali jsme se na jím pořádaný závod Blinduro a také na plány na následující sezónu. Michal Prokop si totiž po mnoha letech jako závodník vyzkouší i pozici z druhé strany, na počátku května se budeme moci přesvědčit o tom, zda-li mu tato funkce půjde stejně dobře jako závodění. Jeho závod se jmenuje Blinduro a časově omezená registrace sice stále běží, ale i přesto se již nelze přihlásit, všechna startovní místa byla během prvního dne vyprodána!

d:key: Čau Michale, vyprodat startovních 300 míst na Blinduro za jeden den, to jsi asi nečekal, co?
Michal Prokop: Máš pravdu, nečekal jsem to. Doufal jsem, že by se mohlo přihlásit kolem 200 lidí během těch 14 dní, co poběží registrace, ale že se vyprodá závod během prvního dne bylo hodně příjemný překvapení!

d:key: V čem vidíš hlavní důvod takového obrovského zájmu o tvůj závod? Tvoje jméno, to že se jedná o jeden z prvních závodů sezóny nebo to, že se jede dva dny a ještě k tomu na oči.
Michal Prokop: Uff, těžko specifikovat, ale myslím, že to byl mix všech faktorů. Můj prvotní záměr byl udělat „otevírák“ před závodní sezonou, prostě pohodový závod, kdy se projedeš s bandou kámošů a nebudete se ohlížet na výsledek. Dva dny závodění mě přijde fajn a myslím si, že formát na oči k tomuhle závodu sedne jak hrnec na prdel.

d:key: A vlastně, proč jsi zvolil zrovna formát bez předchozího tréninku? Je to pro tebe to pravé závodní enduro?
Michal Prokop: Nechci tvrdit, že je formát bez tréninku to pravé závodní enduro, ale mám rád když jedeš poprvé trail a nevíš co tě čeká. Nemůžeš jet tolik rychle jako když máš trail natrénovaný, ale zase mě baví, že musíš improvizovat po celou dobu co seš na trailu.

d:key: Celou dobu jste jako organizátoři poměrně tajemní, co se závodu a tratí týče. Prozraď nám něco, ať víme na co se máme těšit.
Michal Prokop: Musíme být tajemní, jede se přece na oči!! :) Myslím, že bikeři se mají na co těšit. Areál loni prošel díky Schwárovi faceliftem a toho chceme samozřejmě využít. Pavel (Schwára) mi s výběrem trailů pomáhal a bude se podílet i na samotné výstavbě, takže kvalita zaručena. Můžu prozradit, že se budeme pohybovat jak v areálu, tak i dost mimo něj. Když by vyšla super vysněná varianta, tak můžeme mít na výběr z kombinace až 8mi trailů různého typu a povrchů plus večerní speciálky. Doufám, že majitelé pozemků k nám budou vstřícní a klapne to. Co do obtížnosti trailů to bude spíše lehčího rázu, je lepší nasrat jednoho dva profíky než bandu rozzuřenejch hobíků.

d:key: Jak to bude s přípravou tratí? Začátek sezóny vypouštíš a budeš v okolí Lipna běhat s hráběmi po lese? Nebo to nakope Schwára (Pavel Schwarz) všechno sám?
Michal Prokop: Začátek sezony je přece na Lipně, nemusím nic vypouštět. :) Bude záležet hlavně na tom, jak dlouho vydrží na Lipně sníh, od toho se bude odvíjet příprava jednotlivých erzet. Je to můj závod, tak mi nic jiného nezbyde než kolem Lipna s těma hráběma běhat, ale se Schwárou a jeho crew to nebude problém.

d:key: Všichni co sledují tvůj FB ví, že jsi byl trénovat ve Finale Ligure. Jak probíhá tvoje příprava?
Michal Prokop: Příprava probíhá v podstatě jako minulé roky, trénuji stále pod programem Alltraining.cz. Kromě řešení tepů, wattů a silničních kempů ladím letos v zimě i hodně DH kilometry. Finale Ligure je pro to ideální lokalita. V podstatě střídám tréninkový kempy na Mallorce s kempama ve Finale, silnici za hlínu. Během 14 dní budu dávat dohromady nové kolo, takže testovačka proběhne zase někde na jihu, výběr padne buď klasicky na Finale nebo Sestri Levante.

d:key: Pokračovat budeš dál za tovární tým Ghostu, jaké cíle do sezóny máš, co je tvůj vrchol? Pojedeš premiérové Mistrovství republiky v enduru nebo dáš v tradičním termínu přednost závodu české Enduro Série na Zadově?
Michal Prokop: V Ghostu jedu dál a podle prosincového team meetingu se budem zaměřovat na vícedenní enduro závody, festivaly a ostatní enduro závody po celé Evropě. Oželíme EWS závody, tedy kromě asi dvou podniků.
Nejsem moc fanoušek závodů pod hlavičkou Svazu a moc mi nejde do hlavy proč Sušice si mistrovský závod zaplatila, akorát se napálilo startovné a dle mého to ubralo na atraktivnosti sušického závodu celkově. Zadov jsem loni musel bohužel vynechat, ale rozhodnu se podle toho jak bude sezona rozjeta. Navíc jsou v tom víkendu čtyři podniky, Enduro Série Zadov, MČR Sušice, EWS Aspen a SloEnduro v Jemnica, kam jsem se chtěl vždy kouknout, protože poslední erzeta se jede pod zemí v solném dole.

d:key: Děkujeme za rozhovor a držíme palce ti palce nejen jako závodníkovi, ale nyní už i jako pořadateli. A pokud hledáte aktuální informace o Blinduro závodě, tak sledujte facebookovou událost Blinduro 2017.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel enduro 20.1.2017 v 9:47

    tak se na to mčr vykašleme všichni ne ? stejně to bude závod úplně o ničem, když je to pod svazem...

  • anonymní uživatel Martin 20.1.2017 v 19:53

    Presne navrhuju Susici bojkotovat! Termin je stejne jen na truc Enduroserii...

  • anonymní uživatel William (smithb39 (a) gmail.com) 22.2.2017 v 1:45

    Thank you for another informative website. Where else could I get that kind of info written in such a perfect way? I've a project that I am just now working on, and I have been on the look out for such information.

  • anonymní uživatel William (smithb39 (a) gmail.com) 22.2.2017 v 1:46

    Thank you for another informative website. Where else could I get that kind of info written in such a perfect way? I've a project that I am just now working on, and I have been on the look out for such information.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí