Report: Číža o EWS v Tasmánii - osm sekund od pódia

Autor: Milan Čižinský, vydáno: 10.4.2017

Druhé kolo Enduro World Series se jelo v Tasmánii, Milan Čižinský, který jede v kategorii Master nám o tom co předcházelo, ale i o průběhu tohoto závodu řekne víc.

Po závodech v Rotorua jsme přeletěli na Tasmánii. Po krátkých peripetiích na letišti jednak s lehkou přesváhou mého příručního zavazadla o 18kg, tak se zpožděním kvůli hurikánu v Austrálii jsme se nacpali do mini obytňáku a vyrazili směr Derby Country. Tam jsme strávili víkend ježděním na singltrack centru, které je rozlohou srovnatelné s tím pod Smrkem, ale flow je tak dvounásobné.

Pak jsme navštívili východní pobřeží Tasmánie s nádhernými lidu prázdnými plážemi a pokračovali do Hobartu. Tam jsme strávili další 3 dny na trailech, které byly některé docela z kopce, což lehce vytrestalo Vanika, který se rozvěsil ve fullspeedu na stromech. Traily vedou z nejvyšší hory Tasmánie, která má přes 1000m.

Pak jsme to vzali přes suché vnitrozemí zpátky do Derby. Trackwalk byl plný překvapeni, trať nebyla tak easy jak jsme čekali… Tréninky proběhly na suchu a na neděli hlásili bouřky. Protože byl podklad na dost místech kamenitý nebo tvrdý singltrek tak jsem zkusil risk a nechal tam suchý gumy, abych konečně dal Karima a spol. No úplně to nevyšlo protože bouřka byla dost silná a déšť neustával a tak i místa o kterých jsem si myslel, že budou OK byly blativé. Třešničkou na dortu byla moje nejoblíbenější RZ6, čisté Dh… aspoň za sucha… teď si musel furt šlapat a vůbec to nejelo, a když ti na začátku nejprudší části zmizí destičky, tak si to prostě užiješ.

Po dojetí dáváme s Vojtou koupání v řece a vyrážíme na vyhlášení, kde zjišťujeme, že podium Vojtovi uteklo o 0,08s a mě o 8s. Škoda. Příští pokus Madeira!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí