Výsledkový servis 2017 #5 - Bláha i Čižinský 4. na EWS

Autor: Keli, vydáno: 10.4.2017

Uplynulý víkend byl opět nabitý závodními akcemi, v tomto Výsledkový servise se jako obvykle zaměříme na akce kde byli čeští jezdci vidět. Za pozornost stáli dva enduro závody a jeden fourcrossový.

EWS Shimano Enduro Tasmania

Začněme tím nejdůležitějším, tedy druhým závodem Enduro World Series – Shimano Enduro Tasmania se zase jelo za mokra, stejně jako kolo první. Na jezdce čekali náročné RZ, plné kamenů, vody a bláta, dle informací z místa konání byly dráhy v tréninku zábavné a za mokra v závodě spíše boj o život. Svoje první vítězství na okruhu EWS získal Adrien Dailly, druhý Greg Callaghan a třetí Sam Hill, z našich Honza Vaner 57. a jeho týmový kolega Milan Myšík 61.
V ženách stejně jako v mužích si svoje první vítězství připisuje Isabeau Courdurier.

Pod 21 let tedy v nejmladší kategorii předvedl Vojta Bláha fantastickou jízdu, vyhrál jednu RZ a celkově to dalo na 4. flek!

V kategorii Masters sledujeme Milana Čižinského, ten optimisticky zvolil suché pláště a počasí na suché pláště úplně nebylo, ale i tak Milan dojíždí na 4. místě. Kompletní výsledky zde.

4X Protour Azur Bike Park

Foucrossová série 4X Protour byla zahájena ve francouzském Azur Bike Parku v Roquebrune-sur-Argens, na startu několik Čechů a jako hlavní favorit Tomáš Slavík, ten svoje vítězství ze sobotní kvalifikace přetavil i do vítězství v hlavním závodě před domácím Quentinem Derbierem, třetí místo Felix Beckeman a pro brambory si dojel Scott Beaumont.

Sloenduro Enduro Grozni Grožnjan

Sloenduro, slovinský enduro seriál začal závodem Enduro Grozni Grožnjan, závod rozdělený do dvou dnů, krátký sobotní prolog vyhrává Michal Prokop, v neděli se mu už tak nedařilo, když se ztrátou 44 sekund na vítěze Vida Peršaka končí na 7. pozici (ale první v Masters 1), těsně předním na 6. místě je Přemek Tejchman. 13. celkově a první Master 2 je slovenský nestárnoucí střelec Peter Drábik. Kompletní výsledky zde.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí