MojeKolo

Report: Pumptrack Session vol. II - delší dráha, velká účast a napínavý závod

Autor: Josef Mrázek, kategorie: Report, vydáno: 30.8.2017

V sobotu 19. srpna se odehrál druhý ročník Pumptrack Session v Tučapech u Holešova. Na letošek jsme dráhu prodloužili zhruba o 50 metrů a dostala nový kabát. Akce začala kolem poledne. Jako první se do závodu registrovaly děti. Mladší závodníci byly rozděleni do 4 kategorií dle věku: odrážedla, mladší, střelci a elite. Na odrážedle byl nejrychlejší Tom Pančocha před Samem Staňkem a třetí Petr Motal. V mladší kategorii zvítězil Šimon Pátek před rychlou holčinou Simonkou Pokornou a třetí byl David Trhlík. Ve střelcích si to mezi sebou rozdal Baťa junior s Kubisem juniorem. Byl to vyrovnaný závod, nakonec nejrychlejším pumpérem se stal Michal Baťa Hudec. V kategorii Elite byl pouze jeden jezdec, a to David Juráň.

Po závodu dětí se dráha pokropila, vymetla a začali najíždět raceři největší. Kvalifikační jízda s celkovým počtem 42 závodníků byla zahájena v 18:00. Z této jízdy postoupilo 32 jezdců do dalších kol, které se jely na způsob tvz. pavouka. Podle zajetého času předchozího kola se soutěžilo ve dvojicích a rychlejší jezdec postupoval dál. Pro diváky byl celý závod velmi dramatický, rostlo napětí s velkými zvraty. Od osmifinále se jízdy odehrávaly večer za umělého osvětlení, což bylo pro diváky i samotné ridery ještě více atraktivnější. Poslední dvojice byly velmi vyrovnané a postupové časy se lišily o pouhé desetiny vteřin. O třetí a čtvrté místo bojovali Jirka Gergel a Ivan „Řasa“ Pohoda. V tomto souboji si Jirka vypumpoval zaslouženou třetí příčku na bedně vítězů. O nejnapínavější a nejvyburcovanější jízdu večera se postarali hoši Martin „Hof“ Hoferek a Vladimír „Sanchéz“ Srněnský. Po vyčerpávajícím výkonu v celém závodu zvítězil Sanchéz a krásné druhé místo si odváží Hof.

Celá akce se vydařila na výbornou. Radar předpovídal, že budou padat tragače, pár lehkých kapek na nás spadlo, ale pánbůh nás vyslyšel a od 5 hodin už nespadla ani kapka. Divácká kulisa byla tak velká, že se kolem trati nedalo ani pohnout. Jejich mohutný hukot spolu s hudbou DJ Abdula, hnal ridery k tomu, že ze sebe vydali všechno. Hecovačka jak má být!

Chtěli bychom poděkovat všem, kteří pomohli akci nachystat a starali se o celý chod. Velké díky patří speakrovi Ondrovi Němcovi, který nás provázel celým dnem.

Ještě jednou děkujeme za výbornou účast a příští rok, ještě líp na viděnou.

Další fotky najdete tu.
Video zítra na DK a Vimeu.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel lala 30.8.2017 v 8:32

    beton vsem. prvni.

  • profilová fotka coud 31.8.2017 v 13:34

    co tam mate kluci na svrchni vrstvu?

  • anonymní uživatel jm_ 1.9.2017 v 14:42

    skalni prach

  • profilová fotka coud 3.9.2017 v 11:55

    a kdyz jste ho utemovali, tak drzi? Klouze to?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí