Tak trochu nešťastný Kopřivná Bike festival 2018

Autor: Honza Trdý, vydáno: 7.12.2018

Cože? Tak počkat! Bike festival Kopřivná 2018? Vždyť je prosinec! Bikefest byl přece v červnu, no ne? Tak o co tady jde? Jmenuji se Honza Trdý a chtěl bych se s Vámi podělit o můj příběh z návštěvy Bike Festu.

O tradiční report ve stylu kámoši.. pohoda.. ježdění.. pivo.. kámoši.. ježdění.. pohoda.. pivo.. party.. ježdění.. pivo a nějaký to ježdění a pivo a pohoda navrch bohužel tentokrát ne. Teda, ne že bychom tohle všechno zanedbali, to ne. Ale od začátku.

V květnu letošního roku se v Malé Morávce v Jeseníkách konal Bike Festival. Akce je to vyhlášená a oblíbená. Spousta výrobců představuje svá kola a další cyklo produkty. Je to možná ostuda, ale v Kopřivné jsem nikdy nebyl – je tedy čas to letos napravit. Závody ve všem možném, velká nabídka nových produktů, holky pěkný, večer party, pohoda. Co se může pokazit?

Navíc nová lanovka. 6 sedaček, rychlejší provoz, nový závěsný systém. Ten upoutá na první pohled, kola se totiž věší za vnitřní nohy vidlice. To jsem zatím nikde neviděl. Ale co, určitě to mají vychytané. Lidí je tu spousta, fronta na lanovku delší než fronta na pivo. Všichni chtějí jezdit a testovat kola od různých výrobců. Nálada panuje dobrá a nikomu delší čekání ve frontě nevadí. Točíme jízdy na všech tratích, co Kopřivná nabízí a dost mě to baví.

Někdy v průběhu dne to přijde – co to kua? Odřená vnitřní noha vidlice! Vždyť jsem přece nepadal! Aha! Ano, tipujete správně. Přesně ta noha, za kterou se kolo věší na lanovku. To na pár týdnů staré vidlici rozhodně nepotěší. Začínám pozorovat, jak to celé funguje. Najednou to zas tak vychytaně nepůsobí. Obsluha lanovky nad nakládáním kol rozhodně moc nedumá. Celkem se to dá i pochopit. Borci za bikefest asi pár tun kol navzpírali. O to víc by měl být systém přepravy „blbuvzdorný“. Není. Přímo nad pogumovaným hákem na zavěšení je šestihranná hlava šroubu. Navíc se kolo cestou na lanovce celkem houpe ? a profil, na kterém je hák přišroubovaný už na rozdíl od háku žádnou ochranu nemá. Náraz podle všeho nelze vyloučit.

Koukám kolem sebe, jestli jsem v tom sám. Nejsem. Rozhodně nejsem! Netroufám si odhadovat procenta, ale vidlic se stejnou „značkou“ bylo v neděli na místě opravdu hodně. Zkouším konfrontaci s obsluhou lana. Na moc ochoty se mnou něco řešit jsem nenarazil. Dá se to pochopit, borci už asi budou unavení. Nejspíš nezbývá, než se s tím smířit. V průběhu neděle zjišťuju (díky Jaro), že se problém poměrně výrazně dotknul i Kamila z FDF bike shopu, od kterého jsem kupoval kolo. Prosím ho tedy, aby si na mně vzpomněl, pokud by to v budoucnu nějak řešil. Že bych se rád „svezl“. Po nějaké době mi Kamil posílá kontakt na slečnu přímo z Kopřivné (díky Kamile).

A tak zkouším napsat můj první mail, kde se slečně svěřuju se svým problémem. Dost dlouho se nic neděje. Někdy v průběhu srpna mě překvapí mail z Kopřivné. Po delším usilovném hledání konečně nalezli řešení. A že bude potřeba jim vidlici poslat. Aby ji mohl prozkoumat soudní znalec a potvrdit, že k poškození skutečně došlo na jejich lanovce. Tak tohle jsem nečekal. Počítal jsem spíše s něčím jako: „tak tady máš lano na víkend zadara a k tomu dvě piva v bufáči a do smrti dobrý kámo…“ (a co si budem povídat, ono by to asi bylo dobrý..)
Co teď? Za chvíli jedu do Francie, to se nestihne. Domlouváme se tedy, že vidlici pošlu začátkem září. Pohoda ne? Chvíli zase pojezdím na pevňákovi, však ono mi to neuškodí.

Přichází 5. září, den D. Odesílám vidlici. Česká Pošta nepřekvapuje. Nejdříve to vypadá, že se jim podařilo balík ztratit. Nakonec se ukazuje, že jen drží svoje přísné standardy pro doručovací časy, nastavené někdy okolo roku 1832. 10 září vidlice dorazila do Kopřivné. Volám do Kopřivné jak to bude probíhat a dozvídám se, že soudní znalec má na vyřízení 30 dní, a pak že mi dají vědět.

Po 30 dnech to nevydržím a volám.
Slečna je milá. Říká, že neví. Že mi to zjistí a dá vědět.

Nic.
Po týdnu volám znovu.
Slečna je milá. Říká, že neví. Že mi to zjistí a dá vědět.

Nic.
Zhruba po týdnu volám znovu.
Slečna je pořád milá. Říká, že neví. Že to určitě zjistí a dá vědět.

Nic.
Po týdnu volám znovu.
Slečna je stále milá. Říká, že neví. Že to co nejdříve zjistí a určitě na 100% dá vědět.

Nic…
Opravdu nevím, kolikrát se to opakovalo. Zkouším to tedy znovu mailem. Nic. Vše nasvědčuje tomu, že z bikeparku Kopřivná bych asi dříve vyrazil dech než nějakou relevantní informaci o postupu v mém případě.

Výsledek? Je půlka prosince. Mám kolo bez vidlice. Informace žádné, nevím jestli vidlice leží někde v koutě a slouží jako zimoviště pavouků, ani jestli byla předtím pečlivě prozkoumána soudním znalcem či nikoli. Přemýšlím, jestli už je čas kupovat novou vidlici. Po vánocích by se mohl možná najít nějaký pěkný kousek tady na bazaru. Někomu třeba přinese novou vidlici ježíšek. A třeba by mohla být i za dobrou cenovku… ježděná holkou pro rohlíky, jenom malý ťukanec na pravé vnitřní noze…

Proto jsem se rozhodnul zveřejnit článek zde na webu.
Zajímalo by mě, jestli v tom někdo z Vás jede se mnou. Jak jste to řešili?

Diskuze

  • anonymní uživatel Marek 7.12.2018 v 10:50

    Tohle je poměrně nestandardní a opravdu blbá situace. Já bych to řešil od začátku osobně. Na standardní reklamaci (v obchodě) má prodejce na vyřízení 30 dnů, jak píšeš, ale tady nejsi v obchodě a vůbec netuším, jak dlouho to mohou zdržovat, protahovat... Poraď se s právníkem, nebo tam zajeď, asi nic jiného ti nezbyde. Hodně štěstí.

  • anonymní uživatel tvůjBRO (tvujbro (a) gmail.com) 7.12.2018 v 11:05

    Tvl to nechceš. Nejdřív jsem si říkal co, že to čtu za pitomost, ale pak z toho začal být slušný thriller.

  • anonymní uživatel Lukáš (biker (a) centrum.cz) 7.12.2018 v 11:31

    Na Kopřivné to nové lano je průser :( 2 kámoši mají naprasklou zadní stavbu (oba dva ve stejném místě a v tom samém místě byly ,,dost otlučené,, i jejich kola z půjčovny),já mám zase od jejich lana solidně otlučený rám na sjezďáku a ještě jsem schválně na laně pozoroval co bike po celou dobu jízdy dělá a skutečně ke konci,jak lano brzdí,bike se rozhoupe a celkem silně vráží do konstrukce lanovky.Vlekařům jsem to říkal a měli to celkem na párku.Navíc i tratě po ,,refreshi,, jsou celkem o ničem,takže na Kopřivné mě už asi nikdo nikdy neuvidí a to jsem to tam měl tak rád :(

  • anonymní uživatel Radek (pokorny.zednictvi (a) seznam.cz) 7.12.2018 v 12:49

    Jo také jsem byl svědkem podobný události . Pán měl nového santu a měl pěkně omlácenou zadní stavbu a dost nadával . Já jsem měl utržený držák tachometru . Kolo se tam opravdu mlátí ze strany na stranu .

  • anonymní uživatel Jan Bronczek (bronczek.j (a) gmail.com) 7.12.2018 v 12:50

    Ahoj, taky mi lanovka zničila vidlici na bike festu. Scénář úplně stejný. Nikdo nereaguje a po několika měsících, emailů a telofonátů přišela od paní zpráva, že mám vidlici poslat a předají ji soudnímu znalci. Nakonec jsem se na to vykašlal a jsem rád, že jsem jim to ani neposlal během závodní sezóny.

  • profilová fotka Jakub Bednarský 7.12.2018 v 13:22

    Mno, co k tomu dodat. Ač to mám 12 km od baráku, tak tam nerad jezdím. Přesně toto jsme řešili s kámoši, že to někomu rozjebe rám, vidlu, nadávali jsme, prosili jsme, je to marné. Máte lano, držte hubu. Otřesné chování a cíl areálu je jasný - vymlátit prachy.

  • profilová fotka Lukáš 7.12.2018 v 13:24

    I během Endurosérie tam všichni sakrovali, jak to maj blbě vymyšlený. Osobně jsem tam měl kolo, který bylo čerstvě postavený(skvělej nápad jet závod na úplně novym kole :D ) a každou jízdu sem se modlil, aby to nebylo nahoře jeblý, protože to by mě asi kleplo a nebo bych tam někoho klepnul já.. Pokud se příští rok tohle nezmění, tak na Morávku už nejedu, kolo si umím zprasit sám, nemusím za to nikomu platit.

  • anonymní uživatel tcq 7.12.2018 v 13:50

    Díky za zveřejnění. Asi si dali s partou z Kout interní soutěž o nejhorší lano v ČR.
    Obecně celkem nechápu proč je u nás tak těžké na ty lanovky aplikovat toto:
    www.lacblanc-bikepark.com/...
    Zvýší kapacitu, sníží problémy, zvýší zisky.

  • anonymní uživatel Lukáš Hulva (lukashulva (a) gmail.com) 7.12.2018 v 14:09

    Čau, napiš mi do mailu, bydlím nedaleko Kopřivné a za tuhle špatnou zkušenost ti pro ni klidně zajedu!

  • anonymní uživatel Bari (Jakub.baran (a) seznam.cz) 7.12.2018 v 14:37

    Ja se pridavam, taktez znicena vidlice. Problem neni ani tak v nasazovani jako v rozhoupani kola kdyz se odpojuje sedacka v horni casti lanovky. Znicena vnitrni noha na vidlici Fox VAN 180 rc2 nesehnatelna a cenovka pres 30 taliru. Fotku bohuzel nedoplnim jelikoz to nejde.

  • anonymní uživatel Stan (stan.mi (a) centrum.cz) 7.12.2018 v 14:42

    No taky by mě to slušně nasralo, kdybych viděl tu neochotu věc vyřešit. Mě se tam naštěstí s kolem nic nestalo. Budu na to odteď dávat velkýho bacha, nebo si v kapse vozit nějakej "chránič" na ten kluzák.
    Každopádně když už to u tebe došlo tak daleko a vidle je dlouho pryč, tak bych investoval nějakou pětistovku za radu nebo dopis od právníka. Možná by to vyřešil rychle a efektivně. Třeba jako reklamaci služby nebo tak něco. Když se to tak táhne a sehnal bys nějaký potvrzení, žes to tehdy a tehdy dostali a furt nemáš vyjádření, tak to hraje v tvůj prospěch. Něco jak když prodejce nestihne do 30ti dnů posoudit reklamaci, tak automaticky jsi ty vyhrál a vybereš si možnost, jak to řešit. Třeba to bude něco podobnýho. Vidle není levná věc, tak bych to zkusil se poradit.

  • anonymní uživatel Jerome (jackliveshere (a) seznam.cz) 7.12.2018 v 14:54

    Tohle bude celkem oříšek. Poradí jistě na ČOI. Za sebe bych očekával, že ty bude reklamovat službu za způsobenou škodu. Chce to mít někde na papíře, dostatečnou fotodokumentaci k tomu a znalce by sis měl zařizovat ty v reakci na zamítnutou reklamaci (to už trochu předbíhám). Pak přijdeš se znaleckým posudkem (trochu nevím, jak by ho ten znalec dělal...museli by ho pustit k zařízení lanovky) a návrhem na vyrovnání. Otázka co dostaneš, nová vidlice to nebude, hromada času i nervů v háji. Ideální je tahle reklama plus je tlačit hromadně do řešení, aby škodám předcházeli, což jsou zajisté coby provozovatelé povinni.

  • anonymní uživatel Matt 7.12.2018 v 15:14

    Já byl svědkem toho, jak to partě bajkerů dojebalo spodní šavle na poměrně drahých karbonových Evilech.
    Při dojezdu to háže fakt hodně a není moc příjemné pozorovat své kolo na sedačce před sebou, jak dostává takové rány.

  • profilová fotka Ondřej Dvořák 7.12.2018 v 15:16

    A co takhle sednout do auta a zajed tam ? Nečekal bych a jel bych tam na hned ! Bud at ti daji tu vydlici a nebo peníze v hodnotě vydlice.

  • profilová fotka marko250 7.12.2018 v 15:29

    To že se to stalo na té lanovce nedokážeš,takže jestli sami nechtějí,nic nedostaneš.Posílat vidli za znalcem je taky blbost,jak to z té vidle asi tak vyčte.Kdyby se tam zaháklo do stéjné sedačky a pak neupravovaného háku(sundávají se),možná by se našla trajektorie s tím co to škráblo,ale pořád to je na libovůli Morávky.

  • profilová fotka marko250 7.12.2018 v 15:30

    Jo a ty fotky jsou od kaď?

  • anonymní uživatel Tylos (tylos (a) volny.cz) 7.12.2018 v 15:53

    Cus. Co pojistovna musej to mit na tyhle veci preci pojisteny? A asi bych sel na policii a nahlasil jim to co se ti stalo. Jinak sam nevim co bych jinyho delal. Ted jde o to jestli mas nejaky papir o prijeti od nich?

  • profilová fotka Sektor 7.12.2018 v 16:35

    tak za tohl by sem jim to scákal benzínem a zapálil

  • anonymní uživatel Marek 7.12.2018 v 16:57

    Mám podobnou zkušenost, ale "naštěstí" jen prasklý karbonový košík, zjistil jsem to při nakládání do auta.
    Premýšlel jsem o tom, jestli to mám řešit a nakonec se na to vykašlal. Stálo by to zbytečné nervy s nejistým výsledkem.

  • anonymní uživatel AGRObluff (iushiuachiuah,) 7.12.2018 v 17:11

    ČEKIA. už jste to pochopili????? místo haly s fompitem se udělá reklama jak se má stát na kole. na sjezdovce 800 metrů vlek jak v alpách-ČEKIA.samá socka s rezavím autem,co počítá koruny, ČEKIA!!SPÍŠ čssr-zvykejte si-rodiče si to odbyli v 89-a rozkradá se až do tet!!!. a vám tet zbívá...............tohle :-)

  • anonymní uživatel Adam (adamruda (a) seznam.cz) 7.12.2018 v 18:13

    mám na vidli to stejný, podle toho co tady čtu to je tak ma hromadnou žalobu

  • anonymní uživatel petrD 7.12.2018 v 18:32

    ještě jsem tam nebyl a díky této "recenzi" ani nepojedu... dík za info a držím palce s řešením.

  • anonymní uživatel Keny (onpolivka (a) email.cz) 7.12.2018 v 19:09

    To kráso tak to je kekel.taky sem nad tím kroutil hlavou když to tam dávali.drzim palce a určitě nejlíp hromadnou žalobu na ne.a už tam nejedu

  • anonymní uživatel Jiří (dirt.rider (a) email.cz) 7.12.2018 v 19:28

    Zdravím. Letos v létě jsem v Kopřivné se synem strávil 2 dny ježdění. A musím říct, že se nám tam opravdu líbilo. Na lanovkách moc nejezdím, tak jsem myslel, že to šílené házení kol na lanovce je normální . Jak jsme odjížděli, tak jsem si při nakládání všiml nových oděrek, které byly opravdu nové. Hned jsem si vzpomněl na tu lanovku, protože opravdu nepadám (jezdím jak důchodce) a kolo opírám až s přehnanou pečlivostí (takový zvyk). Protože jsem vlastníkem již staršího kousku, tak jsem to neřešil....ale stejně to zamrzelo. O to víc mě mrzí, že to v Kopřivné asi neřeší. Doufám, že se tyto komentáře dostanou ke správným lidem a někdo s tím něco udělá. Myslím si, že vymyslet lepší uchycení kol nemůže být složité. Autorovi článku přeji, aby se vše rozumně vyřešilo. Pokud bude nějaká nová reakce z Kopřivné, tak dejte vědět. Zajímalo by mě to, protože jsem tam chtěl jet příští sezónu znovu.

  • anonymní uživatel haryk (harykd (a) seznam.cz) 7.12.2018 v 21:35

    dle mých zkušeností z obchodu a služeb,by měli mít na poškození svěřených (přepravovaných) věcí a zavazadel pojištění,ale hlavní problém je v dlouhé době od vzniku poškození,postup by měl být asi takový:okamžitě reklamovat službu,při které poškození vzniklo u odpovědné osoby,nebo provozovatele,pořídit si fotodokumentaci a trvat na sepsání škodní události s podpisy svědků a nejlépe i razítkem provozovatele služby(pokud by se cukali,tak volat policii a učinit oznámení o poškození cizí věci způsobenou nedbalostí),jedná se o vyšší škodní částku,tak to není jen přestupek,ale to chce řešit okamžitě,nyní po půl roce,se obávám,že s Tebou zametou,zvlášť pokud nejsou féroví.

  • anonymní uživatel Bedis (bedis (a) email.cz) 7.12.2018 v 22:05

    Mám bohužel podobnou zkušenost. Asi tak tři roky zpátky jsem poprvé a naposled navštívil bikepark Kopřivná a po příjezdu domů jsem zjistil, že na své fox 40 kashima mám mezi korunkami (kam mi dávali hák) vybroušený flek asi tak 3 na 3 cm až na "hliník". V té době ještě měli na některých hácích místo hadice pouze nějakou lepící pásku - asi jsem bohužel chytnul jeden z nich. Tak přeji hodně štěstí při vyřízení reklamace.

  • anonymní uživatel Kopřivná resort (info (a) koprivna.cz) 7.12.2018 v 22:35

    Celá situace nás opravdu velmi mrzí, velmi si vážíme skvělého vybavení našich návštěvníků. Používáme na naší moderní lanové dráze jen homologované zařízení, neboť jinak to na dráze ani není možné. Upravili jsme po první sezóně s novou lanovkou i držáky kol a budeme pokračovat v předschválení tak, aby bylo vyloučeno jakékoli poškození.

    Partnerem našeho areálu je pojišťovna, přesto je však ke správnému postupu v rámci pojistného plnění potřeba, aby byla zmiňovaná vidlice předána soudnímu znalci, který podá celkové vyjádření ke vzniku škody a stanoví její vyčíslení.

    Čas pro znalecké zkoumání uplatněného nároku neovlivníme, jedná se o odbornou záležitost.

    Můžeme však všechny ubezpečit, že pokud u nás v Kopřivné někomu způsobíme škodu, může si být jistý, že bude z pojistky plně nahrazena.

  • anonymní uživatel s.p.a 7.12.2018 v 22:46

    Celkem shit měli by to řešit, já tam v létě byl a to samé, hák mezi korunky. Říkal jsem to borcovi a ten na mě, že to jinak dávat nemají!

  • profilová fotka wilda 8.12.2018 v 0:43

    Na Kopřivné je to trochu smutná situace. Majitel, který očividně nemá problém investovat, kluci, kteří umí jezdit i stavět, ale zároveň paní majitelka, která je schopná na zavíračce letní sezóny přímo před zákazníkem přijít ke kase, vybrat z ní peníze a říct holkám "hned zavři a vyhoď je!". Když k tomu připočtu, že mi každou jízdu může lanovka nahoře rozjebat karbonový rám, tak mi to opravdu hned tak za další návštěvu nestojí i když jsem tam býval dříve několikrát do roka.

  • anonymní uživatel Trt 8.12.2018 v 8:46

    Tvl, uz tam nejedu! Na enduroserii jsem si toho vsimnul a upozornoval na to, nikdo nic :-( .. me kolo to nastesti prezilo bez vetsi ujmy, teda vidle, na ramu mam skoro vsude folii, tudiz asik podrzela ...

  • profilová fotka CanaLL 8.12.2018 v 11:48

    velebnosti to je hnus... asi bych jim tam ztropil pěkný extemporae!

  • anonymní uživatel hellax (19hellax66 (a) seznam.cz) 8.12.2018 v 14:47

    LoL

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 8.12.2018 v 14:59

    Tohle se pochopitelně stát může a běžně se to děje. Partě z Kopřivné tohle vůbec nezávidím, protože se snaží pro veřejnost zajistit kvalitní podmínky pro ježdění a pak se stane takováhle nepříjemnost - bohužel riziko podnikání. Ostřílený podnikatel by toto měl mít ošetřené
    pojistkou. Poškození cizí věci z nedbalosti je při takto hromadném znehodnocení mnoha kol trestným činem (Předpis č. 40/2009 Sb - 228§)

    Vkladalel příspěvku má potvrzení od pošty, že odesílal 5.9.2018, mailová komunikace je v dnešní době standardně braná jako
    důkazní materiál - milá slečna z Kopřivné raději neměla vůbec odpovídat, protože tímto "dává munici" poškozeným - termíny v mailové komunikaci jsou neúprosné. Držím palce oboum stranám - je mi líto chlapů, kteří mají znehodnocená kola i party z Kopřivné, protože o
    takovouto negativní reklamu nestojí žádný podnik.

    Mimochodem, asi v Kopřivné spolupracují s velmi, velmi nekompetentním soudním znalcem, protože i ten je vázan nařízeními a opravdu
    neexistuje, aby se do teď celou záležitostí neobtěžoval zabývat - leda, že by měl v ruce papír, že mu bikepark vidlici předal na konci listopadu ;-)

    Přeju ať se situace brzy vyřeší a Kopřivná má klid - byla by velká škoda, aby se to kvůli hákům na lanu u komunity takto rozes*alo

  • anonymní uživatel Milej Cirkus 9.12.2018 v 0:22

    abych to shrnul, za mě je kopřivná stejně mrdka bikepark a víckrát tam ani jet nepotřebuju

  • anonymní uživatel MJKL (martin.mci (a) seznam.cz) 9.12.2018 v 0:43

    Vyjádření z "Kopřivná resort" je o ničem. Ve vlastním zájmu by měli každý nahlášený problém řešit ke spokojenosti poškozeného a to co nejrychleji. Výmluva na soudního znalce je hloupá. Evidentně tady existuje hodně bikerů, kteří mají problém s tím, jak jim vlek poškožuje kola. Z vlastní zkušenosti vím, jak šíleně kolo před horní stanicí mlátí středem rámu do sedačkové lanovky. Může to schytat tedy nejen vidlice, ale i zadní jednotka nebo zadní stavba. Areál je to celkem fajn, ale přepravu kol to chce vážně dořešit. Ať už "homologovaně", nebo nehomologovaně.

  • anonymní uživatel Marek (marvell (a) seznam.cz) 9.12.2018 v 14:56

    Ahoj, jak kolo mlátí v horní stanici lanovky do boku sedačky můžu potvrdit. Když jsem byl letos v létě v Kopřivné, snažil jsem se na to dávat pozor a při vjezdu do horní stanice, jsem kolo přidržoval od sedačky. Při jednom výjezdu, jsem to neuhlídal a dostalo tahle pár ran přímo na tlumič. Po vystoupení jsem bike prohlédl a na první pohled v pohodě. Bohužel jsem si nevšiml, že při ráně do pružiny tlumiče, pružina vyskočila z osazení v misce na jednom konci lehce doboku a po ujetí pár metrů se ozvaly od tlumiče nepěkné zvuky. To vnitřní průměr pružiny, která šla šejdrem začal strouhat tělo tlumiče. Vím, na funkci to nemá vliv, ale naštve to, když tlumič po třech letech provozu bez škrábanců, vypadá ne vlastní vinou, jako by se po něm proběhla rozbrušovačka. :-( Nechápu, proč kola nevěší za sedlo jako v jiných bikeparcích, třeba v nedalekých Koutech. Kolo se pak opře o kliku a vše je OK. Snad to do příští sezony trochu upraví.

  • anonymní uživatel Minor (imaginace (a) post.cz) 9.12.2018 v 18:36

    Ahoj, najezdil jsem letos v Kopřivné hodně jízd a považuji ji za dobře udělanou. Každý bikepark je jiný, kluci se snaží, má to jiný ráz než třeba Kouty. Komu se nelíbí není nucen tam jezdit. Přesto souhlasím s názorem, že věšet kolo za vidlici je zvláštní a nikde jinde jsem to nezažil. Kouty jsou za sedlo a je to v pohodě. Za sedlo se věší i v Alpách, někde za ráfek. Tak proč za vidlici s rizikem poškození kluzáku a případným sporem? Vyjádření resortu že jim to je líto je na nic, pojišťovnu jako partnera poznat nechci. Chci mít svoje kolo poškozené svojí jízdou, ne přepravou. A tady se bohužel nejedná jenom o riziko odřeného kluzáku, ale také omlácené zadní stavby, ta lanovka při dojezdu hází neskutečně. Osobně věřím že to majitelé nějak vymyslí a napraví, chci tam hned na jaře 2019 přijet, líbí se mi tratě i prostředí. Ale pokud bude vše při starém, tak prostě začnu jezdit jinam.

  • anonymní uživatel Greg 10.12.2018 v 16:09

    Jen v tehle diskusi jsem napocital 12 lidi s poskozenou vidlici nebo ramem. To mame rad stotisicu plneni pro pojistovnu jen zde.
    Zrejme muzeme vynasobit deseti ci vice pokud by se udelal prehled o vsech poskozenych i mimo tuto diskusi. A jsme na milionovych skodach za jednu sezonu.
    A deje se to dele, jak jsem pochopil ne pouze tento rok.
    Ktera pojistovna je ochotna kalkulovat plneni az do rizika v radu milionu po prvni takove sezone?
    Respektive jak asi drahe by bylo takove pojisteni pro tento ci dalsi rok?
    Kdo si polozi takove otazky myslim, ze odhadne i odpovedi...

  • anonymní uživatel Venca (b5533497 (a) nwytg.net) 12.12.2018 v 7:06

    Hoši dejte se všichni otlučení dohromady, udělějte si volnej víkend a zajeďte do Kopřivné osobně jako celá banda. Ono emailem nebo telefonem vás každý pošle tam, kam si myslí, že patříte, ale když se tam objeví 10 nasranejch lidí, navíc s tím, že tohle je už normálně zralý na hromadnou žalobu, tak se možná ledascos změní. Bohužel s některejma lidma není kloudná domluva dřív než jim dáte nůž na krk. Blbý, ale přece se nenecháte takhle srát na hlavy. Držim palce a Kopřivná never ever, jen mi je líto kluků, co se tam dřou a staví.

  • anonymní uživatel KarlosD (karlos.d (a) centrum.cz) 12.12.2018 v 13:07

    Taky se mi to v Kopřivný stalo před 2 roky. Bylo to ale málo a hodně nahoře, tak jsem to nechal plavat. V září mi spadlo v Geisu kolo z lanovky. O všechno se postarali a dostal jsem od německé pojišťovy všechno zaplaceno. Žádný soudní znalec, jen fotka a popis závad.

  • anonymní uživatel Bari (Jakub.baran(zavinacek)seznam.cz) 16.4.2019 v 15:28

    Víte něco noveho? Dopadlo to nějak zdárně?

  • anonymní uživatel Al (etd (a) sdf.org) 27.4.2019 v 16:48

    Se dozvime v cervnu az zase po akci bude mit plno lidi doskrabany vidlice! Zatim zrejme Koprivna vsechno uhrala do ztracena...

  • profilová fotka Keli 27.4.2019 v 18:00

    Situace se aktuálně má tak, že bylo uznáno poškození vidlice a vyčíslena škoda. Aktuálně Honza čeká na peníze, už nějaký ten měsíc...

  • anonymní uživatel Al (al (a) al.org) 28.4.2019 v 11:44

    Tak to je na jednu stranu dobrá zpráva. Zde už se dá pochopit že pokud má pojistovna neco vyplatit tak drzi penize na uctu co to je jde...
    A jak Koprivna vyresila situaci s jejich jak psali HOMOLOGOVANYM (čti kus ohnutyho zeleza) uchytem...coz je asi spise otazka primo na Koprivnou. Nicmene od nich odpoved bude asi alibisticka...Pockame na prvni letni lano a zkusenosti nekoho v tomto roce.

  • anonymní uživatel krabica 6.5.2019 v 20:29

    Na FB se objevilo video o novém typu držáku na Kopřivné: www.facebook.com/...

  • anonymní uživatel Honza 6.5.2019 v 21:29

    Jak píše Keli: ke konci ledna (po bezmála pěti měsících) se ozvali že už určili výši škody a vrátili vidlici. S tím, že teď už jen pošlou nějaký papír o vyrovnání k podpisu a pošlou peníze. Od té doby je ticho. Teda ze strany Kopřivné je ticho. Půjde asi o nesmírně složitý lejstro, přecejenom už se intenzivně připravuje 4 měsíce...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí