Report: Tomáš Zejda třetí na Taxco City Downhill Mexico

Autor: Tomáš Zejda, kategorie: Report, vydáno: 18.12.2018

Taxco City Downhill Mexico, pro mě rozhodně nejznámější urban city downhill závod na světě.

Na tenhle závod jsem měl vlastně koupenou letenku ještě dřív než jsem letěl do Kolumbie, lehká časová komplikace z cestou zpět do Evropy na 4dny a víceméně hned zpět do Jižní Ameriky.

Tentokrát vyrazím s parťákem Vilibaldem Vítkem, který bohužel nemá pozvánku na ježdění, ale chce zažít nezaměnitelnou atmosféru a omrknout možnosti do budoucna. Dáváme tři dny cestování, navštívíme mayské pyramidy, lokální skatepark v Mexico City, kde Vilda zabíjí na skatu a já už pomalu přemýšlím na triky na best trick závod! Když dorazíme na místo, potkáváme třetího do party Tomáše Slavíka, který tyhle závody objíždí po několik let a je tu vždy velkým favoritem!

Trať je oproti té v Kolumbii značně kratší, ale o to rychlejší. Dropy ze střech baráků, průjezdy byty a skákání z balkónů tu je úplně normální. Furt to nemůžu nějak objektivně hodnotit, ale tyhle tratě jsou fakt super postavené a zábavné! I když je to besttrick, máme k dispozici tři skoky, které jsou propletené a namotané v úzkých uličkách, takže to chce i jezdecké skills, aby měl člověk vždy dostatek rychlosti.

Jedna se vždy o stejný formát, tři hodiny tréninku první den a pak jedna warm up a dvě závodní jízdy. Závod na čas si spíše užívám, jedu víceméně na jistotu, ale rozhodne ne pomalu. Celkové končím dost podobně jako v Kolumbii, cca 20. z 35 jezdců …

Na best trick dostáváme 20minutový warm up a dvě závodní jízdy… všude jsou tisíce lidí a dávají hodně nahlas najevo, že se jim to líbí! Já po velkém rozhodování s Vilibaldem lehce měním plán ohledně triků. První jízdu jedu na jistotu a v druhé hodně riskuji a zkouším frontflip nohand na enduro kole v rozměrů 29", jako první odjíždím tenhle trik na takovém kole a nakonec beru 3. místo za Samem Pilgrimem a DJ Brandtem..

Ohledně party v Mexiku se nemůžu bohužel moc vyjadřovat, měli jsme kostymy a byla to zábava…

Tiše doufám, že takových závodu bude víc a já budu další možnost zúčastnit se!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Oleh Sencov (doludolu (a) afrika.cz) 18.12.2018 v 15:48

    Gratulace.neskutečná práce. :-D

  • anonymní uživatel boris ševčenko (sokoloko (a) seznam.cz) 18.12.2018 v 15:53

    Konečně někdo kdo NÁS reprezentuje v zahraničí ve světové špičce.......

  • anonymní uživatel Chobotson (Pokorny.a (a) email.cz) 20.12.2018 v 20:51

    Kde najdu plny vysledky? Jak zajel Slavik? Google me zradil

  • anonymní uživatel Michal (panmrkev (a) email.cz) 21.12.2018 v 23:53

    Také bych rád viděl nějaký report a i výsledky. Ale asi to Datel moc dobře nezajel jinak by už dávno bylo vidět někde video. :-(

  • anonymní uživatel Fany 3.1.2019 v 6:09

    Datel zejel dobře ale časomíra sním nebyla kamarád...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí