Report: Kule a Bajk rally zpátky na Kopné

Autor: Kule, kategorie: Report, vydáno: 31.8.2022

Bajk rally zpátky na Kopné? Tahle tradiční lokalita v posledních letech v seriálu chyběla. Její návrat tak nesmíme propásnout. Z původně celkem početné brněnské bandy se vykrystalizuje jen to nejtvrdší jádro, jak už to deštivá předpověd umí lehce zařídit. Jako první vyrážím já se Susou. Ve Fryštáku nakoupíme matroš, dáme snídani před místním koloniálem a pokračujem klidným tempem směr cíl.

Novinkou je posunutý tréning na večer. Důvodem jsou přejezdy silnice, které jsou do 6té hodiny zapáskovány a je možné je překonat pouze velmi obezřetně pěšky. To všichni samozřejmě dodržují, včetně nás. Ve spodní části potkáváme rajdrs v protisměru: "Fock, shit, mrdikundy!" písknu jim bez zaváhání a hned se cejtím jako legenda (Milan Čiž..., pozn. red.). Pak se ale trochu zastydím, snad to nikdo neslyšel. Obracíme a dem tlačit taky.

Pauzu si zpříjemňujem epesním výhledem. Mezitím dorazí Macin, kterej po vyřešení všech loulajf problémů stihne s náma dát jednu jízdu, než dorazí bouřka. Tím pro dnešek končíme, stavíme depo a dem ladit taktiku. Broňa s Vojtou si daj ještě blátivou, aby se přesvědčili, že bude nutné přezout gumy a pak se vrací na noc do štatlu.
My zůstáváme kempovat, což by se samozřejmě mohlo zvrhnout v grilovačku. To ovšem nehodlám dopustit a tak připravuji China Urquell alá Kule. Mezitím dorazí Slovák s psomi a priaťelkou, jež jednohlasně vítáme slovy "ty vole fest nalitý konve" a podáváme večeři.

 

Za tmy se rozjíždí noční závod. My dem zafandit a nenápadně přisvěcujem zatáčku na zámkovou dlažbu pod penzionem, které Macin neustále říká zámecká a usrkává točenou plzínku. Některý průlety sou hodně na divoko. Škoda, že Čenzovi utekla bedna. Bylo to vo fous kámo.

Je odjeto a my pokračujem v přípravě strategie na zítra. Bajky máme vyladěný do topu, zbýva už jen vyladit Slovákovi plato radečků. To společně zvládnem jedna dvě a za odměnu nám Susa předvádí teatrální kousky jako "Jak vyztužit bok párty stanu pomocí celty a bindrů a nepropadnout u toho rohem ven" nebo "Jak nafouknout děravou matrac" Oboje samo neúspěšně. Poprvé v životě sem se reálně bál, že umřu.

Ráno mě budí autobusák, jenž se nenápadně přiblíží těsně k okýnku mýho kočáru a pustí tam plnej klakson, následuje přednáška o špatném parkování a že co si to dovoluju umístit si tam ceduli zákaz vjezdu. Na moje smířlivé návrhy řešení reaguje vytočením čísla policie. Bohužel se mu zjevně nedostává kýžené reakce; usuzuji tak podle změny výrazu tváře během hovoru a následného agresivního odjezdu. Je mi pána trochu líto.

Skvěle načatý den doplňuji vydatnou snídaní a dem se sklouznout. Je mokro, nečekaně, a mokro klouže, což bohužel podcenil Broňa, kterej si vyndá rameno na zámecké a ježdění pro něj končí. Já sem trpělivej, nechám Oskyho dělat svou práci a pokračuju v tom, z čeho mě ráno vyrušil nervní bubálista.

První rychlostka je tu a je sucho. Snad krom zatáčky za první asfaltkou není důvod vézt mokrý boty. V lehce opatrným módu sem dole a můžem jít povzbudit Susu na druhej přejezd. Tohle už nám za ty roky de dost dobře, takže z něj vymáčknem celkem nečekanej zářez pro Vojtu. To se ne uplně líbí Broňovi, ten by Vojtu viděl spíš někde kolem 1:16 a tak se ujímá jeho mentálního koučingu.

Druhej štych a povrch je značka ideál. Když pominem tu jednu mokrou točku, nikdy sem nejel na Kopné na takhle dokonalým povrchu. Trať zrychluje, stejně jako Susa, kterej to trošku přežene a výletuje mimo mlíko. Asi sme v tom fandení prostě moc dobří. Stejně tak je dobrej Broňa v mentálním koučingu, bo Vojta se posunuje o pár příček nahoru. Paťa snám stále hlídá záda a Krucifelda uzavírá top 10. Klobouček.

Po obědovce je čas změnit trať. Louka drží jak židovská víra a tak je tahle erzeta bez větších dramat. Nicméně závodit do kopce už nás s Mácou úplně neba a tak se vmáčknem specialistům do dodávky. Tímto díky, aspoň stíháme znovu zaplácat na přejezdu, kde je nás tentokrát hodně potřeba. Susovi se nechce moc vyšlapat rovinka za cestou, kde naopak Vojta dupe do poslední kapky potu a tak se zase sune pořadím vejš. Mě ale trochu znervózňuje Krucifelda, kterej jede pořád vesmír a já přemejšlím, jak na něj.

Lehká sabotáž zafunguje a top 10 je ta tam. To je mi fakt líto. Nicméně karma je svině, takže mi krom roztrhlých gatí z předchozí jízdy servíruje i lehkým deštíkem smočenou louku. Tohle se blbě drží a tak tam pár vteřinek přibude. Za ty blbý kecy sme si nic jinýho ani nezasloužili. Aspoň že dodávka je znovu volná a tak se ještě jednou vyvezem hore.

Je dobojováno. Teď už jen rychle pobalit, než příde další sprška. Stíháme to tak tak. Na závěr nás ještě pobaví Paťa svým pokusem o couvání a dokazuje tak, že neska už můžou dát noty kde komu.

Kopná byla letos mega sranda, spousta debilních vtipů a Susova exhibování nahrazuje Čertův pověstnej moonshine. Ani neúčast Dalíka nebo Kazziho nakonec není tak smutná, atmosféru naší crew tentokrát doplňuje Vojta svou wbs premiérou. Tak snad za rok zas!

Foto: Macin (free of charge) a Rallyservice

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí