reklama

Chinese DH v novém formátu - pojede se 10. února 2024

Autor: Keli, vydáno: 11.12.2023

Devátý ročník Chinese DH, populárního závodu ve sjezdu s hromadným startem na červené sjezdovce ve Svatém Petru ve Špindlerově Mlýně, přináší radikální změny ve svém konceptu.
Pro rok 2024 se počet přihlášených účastníků zvýší na rekordních 300 lidí, což představuje dramatický nárůst oproti předchozím ročníkům. Důvodem této změny je nejen nový formát závodu, ale také skutečnost, že v minulosti bylo startovné na tento závod okamžitě vyprodáno.

Jedním z klíčových prvků nového formátu je rozšíření pole závodníků, kteří budou mít šanci postoupit do finálové jízdy. Zatímco v předchozích letech mělo toto privilegium pouze 100 cyklistů, nyní se tato možnost rozšiřuje na 150 závodníků. Tento krok má za cíl zajistit vyváženější a napínavější soutěž.

Kvalifikační kolo, klíčový moment pro rozhodování o postupujících, pojede se na jednou ostrou jízdou, a to bez předchozí možnosti tréninku. Toto kolo bude rozděleno do tří jízd, kde každá pojme 100 jezdců. Z každé jízdy postoupí prvních 50 nejrychlejších do finálového závodu.

Samotné finále bude vyvrcholením celého závodu a zúčastní se ho celkem 150 závodníků. Tato jediná jízda rozhodne o konečném pořadí a vítězi celého závodu. 

Chinese DH se ve Špindlerově Mlýně pojede 10.2.2024

Registrace do závodu bude tentokrát možná pouze online na webové stránce www.sportt.cz a to výhradně 10. ledna od 10:01 hodin.

Foto: renener.net

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí