Pozvánka: Makovka cup 2024 - sranda závod, kde by jsi neměl chybět

Autor: Keli, vydáno: 5.3.2024

Šmejky posílá pozvánku na sjezdový závod, který on sám s nadsázkou nazývá sranda závodem. Makovka cup 2024 navazuje na tradici Buky Cupu a podle pozvánky to bude stát zato! Jede se 6.4. nedaleko vesnice Smolotely z kopce Maková hora. Takže proč se závod jmenuje Makovka je nasnadě.

Makovka cup 2024

Čau, chtěl bych ti představit závod Makovka cup 2024, který se pojede 6.4. nedaleko vesnice Smolotely z kopce Maková hora.
Závod je určeny pro všechny věkové kategorie, kategorie jsou JUNIOR do 15 let a ELITE 15+. A proč nejsou ženy kategorie? Protože většinou přijede 1 - 2 na závod a jsou na bedně a nemusí se snažit, tak aby to neměli jednoduché. Třeba kategorii otevřeme pokud bude dostatek žen, ale už teď můžu říci, nějaké se přihlásily.
Společný start ve dvou a po cca 200 metrech se trať rozdělí (do dvojice budeš přiřazen). Pojedou se dvě měřené jízdy, na každé trati jeden pokus. Tratě máme dvě a jedna je více Endurová s technikou a druhá spíše skákacího charakteru, jako jsou Dropy a Skoky. Obě tratě jsou lehce přes minutu, a musím říct, nikde se nudit nebudou :) 

 

Po dojetí závodu se můžou těšit na "Jízdu zručnosti", kde bude hrát velkou roli přesnost a rychlost. Po dojetí jízdy zručnosti se přesuneme na Challenge Huck to flat, kde se bude skákat do dálky. Nejdelší skok vyhrává.
Pak už jen vyhlášení a After dole v hospodě ve vesnici. Nějaké to pívo a klobásku tu určitě najdeš. Parkování u Hřbitova pod kopcem téměř na úrovni cíle, takže z cíle nahoru se do 10 minut klidného šlapání vejdeš s klidem. Startovné 300 Kč přes internet, 400 Kč na místě. Kdo bude chtít jet jízdu zručnosti +100 Kč ke startovnému navíc. Registrovat se mohou u mě na e-mail: makovkacup@seznam.cz, kde mi jen napíšou a já posílám podklady. 

Navazujeme na Buky Cup

Je to vesnický závod, takže nečekej, že ti ukážu, kdo všechno jede oproti normálním závodům, kde jsou všichni zhýčkaní. Na tento nápad mě přivedl táta, který mi pomáhá s organizací akcí, se kterými má zkušenosti. Ale proč to vlastně děláme takový sranda race? Kdysi se tu 6 let zpět jezdil taky takový vesnický závod, který se jmenoval "Buky Cup" (na YT je řada videí), ale byla škoda, že už nikde není takový sranda race, kde se lidi sejdou, pobaví, zazávodí jen tak bez hrotu jako to v dnešní době bývá na jiných závodech. Jinak je zákaz najíždět trať předem, jinak bude diskvalifikován ze závodu za porušení pravidel, které jsou uvedeny v události na FB. Aktuální info najdeš na FB nebo u mě na instagramu @smejkymaster

Orientační harmonogram

8:00-10:00 Registrace
9:00-11:30 Trénink
12:00 Závod - po dojetí 1. kola se jde ihned na 2. kolo
Jízda zručnosti - po dojetí 2.kola (dle domluvy)
Huck to Flat challenge před vyhlášením
Vyhlášení
After 21:00h (v hospodě)

Diskuze

  • anonymní uživatel JD (jidl(zavináč)volny.cz) 19.3.2024 - 9:05

    Super, nový prostředí na focení a není to na kraji světa. Už se těším.

  • anonymní uživatel JD (jidl(zavináč)volny.cz) 15.4.2024 - 12:04

    Jestli se chcete podívat jak to na závodě vypadalo, tak tady :
    dlabacek.com/...

    • anonymní uživatel Strejda 16.4.2024 - 12:27

      ...Makovou horu jsme objevili cestou ze Svatého kopečku, nenapadlo by mě, že se tam dá takhle jezdit...takže pěkný místo, od organizátorů pěknej počin a od tebe pěkný fotky(asi tím pěkným počasím :-)...zvláštní že to tu na DK uniklo pozornosti , to je taky pjekný.....

      • profilová fotka Keli 16.4.2024 000 12:45

        Neuniklo, pozvánka byla zveřejněna

        • anonymní uživatel Strejda 16.4.2024 - 13:13

          ...pardon to nebylo na redakci, špatně jsem se vyjádřil, já myslel spíš zdejší kritiky , jako že je tady jako málo článků o gravity ;-)...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí