Report: Blinduro Zima - premiéra první zimní edice za příjemného počasí

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 5.3.2024

První historicky zimní enduro závod měl za sebou premiéru v blízkosti Slapské přehrady. Blinduro Zima je jednodenní akce bez tréninku, pro fajnšmekry, za každého počasí, kteří se nebojí žádné výzvy. 5 erzet, 26 kilometrů a necelých 1000 výškových metrů prověřilo nejednoho z 250 závodníků. "Pražská zima" se nakonec nekonala, počasí venku spíše připomínalo jarní den, ale erzety byly po večerním dešti lehce blátivé a promáčené. 

Video Blinduro Zima 2024

Pražská zima se nekonala

"Jsem nakonec moc rád, že vlastně počasí bylo spíše jarního charakteru než klasická pražská zima. Pro některé závodníky byl okruh na hraně jejich zimní přípravy, a když si představím, že by bylo kolem nuly a do toho lehce sněžilo, pak by to pro někoho mohl být hodně dlouhý den. Snažil jsem erzety udělat tak, aby si stále držely flow i za špatného počasí a obtížnost jednotlivých trailů postupně stěžovat erzetu od erzety. Podle ohlasů během a ihned po závodě se koncept zimního Blinduro líbil. Jsem rád, že si to všichni užili a lehce si zazávodili už takhle brzo." dodal ředitel závodu Michal Prokop.

Svižnější tratě, které měly super flow

Pár slov k závodu nám řekl i absolutní vítěz Adam Maxa jezdící za Rock Machine. "Už poprvé, co jsem zaslechl o plánech konání závodu Blinduro Zima, jsem se na závod moc těšil. Ještě nikdy jsem totiž, kromě na lyžích, nezávodil v takovém období, a proto jsem nevěděl, co od závodu čekat. Závody jsem si opravdu moc užil. Závodit v zimě je ideálním způsobem, jak zjistit, jestli byla zimní příprava dobrá, co ještě poladit a co natrénovat. Počasí se na zimu povedlo a všichni jsme si mohli vychutnávat poněkud svižnější tratě, které měly super flow. Zimní Blinduro si zase zachovalo svoji "nezávodní" atmosféru, utvořilo super komunitu lidí a provedlo lokalitou Povltaví."

   

Počasí luxusní, tratě skvěle vymyšlené

Na to jak závod viděl, jsme se zeptali i Honzy Křepelky z Aspire Racing Teamu: "Za mě super akce, povrch i počasí luxusní, tratě skvěle vymyšlené. Osobně se mi jelo dobře, jen jsem si úplně nevěřil na odklonech s kořínkama a zbytečně na nich ztrácel. Ale takto na začátek sezóny super akce a příští rok určitě zas ve stejném formátu. 
Co hodně cením, tak díky zmenšení skupin (asi díky tomu) nebyly fronty na startech a čekání bylo minimální."

 

Video z jednotlivých eRZet

Vojta Bláha ze Blinduro Zima natočil vlog v němž jsou vidět všechny závodní dráhy. Podívej se, jak rychle je třeba jet, aby jsi skončil na bedně.

Nejrychlejší Maxa, Král, Bláha

V absolutním pořadí vyhrál Adam Maxa před Tondou Králem a Vojtou Bláhou. 
Celkové výsledky všech kategorií zde.

Foto: Patrik Prochazka
Video: Jiri Fikejz

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Strejda 6.3.2024 - 15:00

    ..koukal jsem na kanál Vojty Bláhy a jeho RZ a už jenom z toho jsem byl zadejchanej...natož to jet v tom červeným kostýmu :D

  • anonymní uživatel Ewa Farna (nazdar (a) leto.cz) 10.3.2024 - 12:47

    Blaha treti? No sem zvedav co se bude dit ve svete.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí