MojeKolo

AlteSchmiede Trail - nový trail v Leogangu otevírá své brány 1. června

Autor: Keli, vydáno: 30.5.2024

Saalfelden Leogang v rakouském Salcbursku je extrémně populární místo pro celou řádku českých jezdců. Místní stavitelé nespí na vavřínech a neustále staví další trati. Nejnovějším přírůstkem rozšiřující síť trailů v okolí Epic Bikeparku Leogang se jmenuje AlteSchmiede Trail (Stará kovárna).

V sobotu 1. června stezka AlteSchmiede Trail oficiálně zahájí svou první plnohodnotnou bikovou sezónu po zářijovém "předotevření". Tento nový přírůstek zvyšuje počet udržitelně vybudovaných singletracků v Saalfeldenu Leogang na šest, celkem mají 13,5 kilometru s 1 600 metry převýšení.

Samotný AlteSchmiede Trail je dlouhý 3,35 kilometru a je plný plynulých zatáček, Northshore prvků a mírně techničtějších úseků. 
Od svého začátku nad lanovkou Asitzbahn až po konec na lesní cestě nad mezistanicí lanovky Asitzbahn trail vede pěti různými úseky přírodního lesního a alpského lučního terénu. Fotogenická stezka nabízí výhledy na impozantní vrchol Leoganger Steinberge na druhé straně údolí.
Se střední obtížností (červená barva) je AlteSchmiede ideální pro pokročilé jezdce, kteří hledají rozmanitost a novou výzvu s maximální zábavou. Pokud poté zatoužíte po něčem drsnějším, můžete se přiblížit po lesní cestě ke spodní části Matzalm Trailu nebo se vydat po trati Flying Gangster v bikeparku a poté po stezkách Schwarzleo, Knappen nebo Forsthof zpět do údolí.

Stejně jako všechny singletracky v Saalfeldenu Leogangu je i AlteSchmiede Trail vytvořen ručně bez použití těžké techniky. "Postavený s maximálním ohledem na terén a přírodu, celý trail vznikl bez pokácení jediného stromu. Stavíme lavice, step-upy, zatáčky nebo skoky všude tam, kde to terén dovolí," vysvětluje hlavní shaper Reinhard Unterberger filozofii budování trailů v Saalfeldenu Leogangu s minimálním dopadem na přírodu.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí