Goetrail - Karlovy Vary se dočkaly oficiálního, městem vybudovaného trailu

Autor: Martin Vrbický, vydáno: 31.5.2024

V sobotu 8. června bude zahájen provoz Goetrailu vedoucího z Goethovy vyhlídky v Karlových Varech. Otevření trailu bude spojeno se slavnostním přestřižením pásky a doprovodným programem s exhibicemi a cykloškolou. 

Trail, pojmenovaný podle blízké vyhlídky, se vine v celkové délce přesahující tři kilometry až nad ulici Hřbitovní na okraji města. Výstavba byla realizována v kooperaci Lázeňských lesů a parků Karlovy Vary a Magistrátu města Karlovy Vary.

       

Po slavnostním přestřižení pásky v 10:30 bude následovat exhibiční jízda profesionálních cyklistů. Doprovodný program však bude zajímavý i pro rekreační jezdce, kteří se v cykloškole seznámí s povinným vybavením pro trail, ale i se zásadami jízdy na náročných sjezdech. V poledne vystoupí s přednáškou o bezpečnosti Horská záchranná služba, po celý den bude možné seznámit se s nejmodernějším vybavením pro cyklistiku a nechat si udělat servis kola zdarma.

Zábava bude připravena také pro nejmenší děti. Dopravu na začátek trasy zajistí autobusy jak pro návštěvníky bez kol, tak pro cyklisty. Vjezd automobilům ke Goethově vyhlídce nebude umožněn. Podrobné informace k akci jsou uvedeny na webových stránkách LLPKV.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí