Video: Matěj Charvát zajel v Leogangu životní výsledek

Autor: Keli, vydáno: 12.6.2024

Třetí kolo Světového poháru v enduru se výtečně vydařilo Matěji Charvátovi. Jak sám říká, minulý týden se mi podařilo dosáhnout životního výsledku, který na našem území nemá absolutně konkurenci. Dovezl jsem 7. místo ze Světového Poháru v Enduru MTB z Leogangu! Podívej se na video, které ukáže jak se k tomuto úspěchu propracoval.

 

"V Leogangu se mi loni podařilo zajet velmi slušně... až do minulého týdne můj nejlepší výsledek a tak jsem se na letošní závod tady opravdu těšil. Už loni jsem si dal pro mnohé nereálný cíl - zkusit se dostat do TOP10 ve svěťáku. Věděl jsem, že na to mám a že konečně přichází ten čas, kdy to můžu dokázat. V zimě jsem trénoval víc než kdy předtím a zkoušel dostat mnoho věcí co hrají velkou roli na tu nejlepší úroveň. 
Už při tréninku v Leogangu jsem cítil, že se ostatní trápí a stěžují si na obtížnost tratí, padají a dělají chyby. Já se naopak cítil sakra dobře a to mi dodávalo sebedůvěru do závodu..."

"Do závodu jsem šel celkem bez očekávání, abych se zbytečně nestresoval... Když se mi ale v první RZ podařilo dojet na 6. místě...s tím, že jsem v podstatě jel na jistotu... okamžitě jsem věděl, že dneska je ten den! No a pak už jsem jen jel, jako stroj... až do poslední RZ, kde to bylo sakra těžký, protože jsem si začal uvědomovat, že už je to skoro doma a jak jednoduchý je to pokazit! 
Nakonec se to povedlo a já mám sakra radost!"

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Strejda 12.6.2024 - 9:50

    ...myslím že na videu z posledního Ještědu taky říkal že pojede ,,na jistotu" a pak měl stříbro...tak jistota je jistota ;-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí