reklama

Race-Specific aktualizace pro systémy Shimano EP801 - můžeš ji mít i ty

Autor: Keli, vydáno: 29.6.2024

Závodní firmware vyvinutý s jezdci Světového poháru je nyní dostupný pro všechny ebiky s pohonným systémem EP801.

Pohonná jednotka Shimano EP801 získává díky nejnovější aktualizaci firmwaru nové funkce a více možností přizpůsobení. Nové funkce, vyvinuté ve spolupráci s týmem Shimano Yeti / Shimano EP Racing,  a ověřené týmy Orbea OOLab a Rotwild Schwalbe Enduro, zahrnují vyšší úroveň asistence pro režim Boost, přizpůsobitelnou progresi vypnutí maximální rychlosti a prodlouženou asistenci při přerušení šlapání. Aktualizace firmwaru je k dispozici všem současným modelům elektrokol se systémem EP801.

Vyšší asistence v režimu Boost

S novou aktualizací firmwaru SHIMANO EP801 je úroveň asistence v nejvyšším nastavení systému Boost ještě vyšší a snadno dosahuje maximální 400% asistence. To znamená rychlejší odezvu a rychlejší nástup maximálního točivého momentu. Tato nová úroveň asistence byla testována a ověřena na PowerStages světového poháru EDR-E a mění tak pravidla hry pro zdolávání i těch nejnáročnějších technických stoupání.

Přizpůsobitelné omezení maximální rychlosti - Max Speed Cutoff

Jezdci si nyní mohou přizpůsobit způsob, jakým systém EP801 přeruší výkon při dosažení maximální rychlosti asistence. na výběr je buď přirozenější snížení výkonu až do plynulého vypnutí, nebo maximální asistenci až do bodu vypnutí.

Nastavitelný dojezd po přerušení šlapání

Nejzajímavější funkcí, kterou přináší nová aktualizace firmwaru EP801, je prodloužený přenos asistence, v okamžiku kdy jezdec přestane šlapat. Jedná se o klíčovou výhodu při závodech, která jezdcům umožňuje na chvíli přestat šlapat uprostřed nejtechničtějšího a nejnáročnějšího terénu, zatímco motor pokračuje v jejich pohybu vpřed. Délku trvání rozšířeného režimu asistence lze přizpůsobit mezi krátkou, střední a dlouhou, takže jezdci mohou asistenci doladit podle terénu, specifických závodních potřeb nebo podle toho, co jim připadá nejpřirozenější.
Režim rozšířené asistence lze snadno zrušit, stačí šlápnout trochu dozadu a systém automaticky vypne asistenci.
Ano, inspirace funkcí Extended Boost od Bosch je jasně patrná.

SHIMANO AUTO SHIFT Aktualizováno

Po delším vývoji ve spolupráci s Mickem Hannahem z týmu Yeti / Shimano EP Racing, který tuto funkci využívá v závodních etapách EDR-E, se AUTO SHIFT dočkal také významných vylepšení. Aktualizace podporuje agresivnější jízdu s rychlejším řazením při prudkém brzdění nebo rychlé akceleraci. Funkce AUTO SHIFT se navíc pozastaví, když jezdec ve sjezdu přeřadí ručně. To je klíčové pro nečekané změny terénu či rychlé brzdění do úzkých zatáček s prudkým vyšlapáním z nich, kdy pouze jezdec může zvolit ideální převod. Řazení AUTO SHIFT se pak po chvíli samo obnoví.

Dostupnost firmwaru

Nový firmware je již k dispozici všem majitelům kol s motorem Shimano EP801. Jezdci budou muset navštívit svého prodejce, aby jim byla aktualizace firmwaru aplikována. Všechna nová kola s EP801 smontovaná po 25. červnu sjedou z montážní linky s novými funkcemi předinstalovanými již z výroby.
Systémy EP600 obdrží také aktualizaci firmwaru pro Max Speed Cutoff a aktualizaci AUTO SHIFT.

Na podzim bude vydána aktualizace aplikace pro chytré telefony Shimano E-TUBE PROJECT Cyclist, která umožní jezdcům provést tuto aktualizaci firmwaru a přizpůsobit nastavení svého kola EP801 na vlastní pěst.

Diskuze

  • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 29.6.2024 - 8:45

    Hezký. A když já chci naboostovat, tak si dám intervaly... Asi fakt stárnu.

    • anonymní uživatel Boostfil 1.7.2024 - 10:05

      a já taurin

      • anonymní uživatel PTBack 1.7.2024 - 15:34

        Dneska říkal na internetu Jirka co vysvětluje věci, že bys musel vypít litry energeťáku, abys do sebe dostal dostačující dávku. Ale samozřejmě, kdo si zobne kapsli, hov.. zle.

        • anonymní uživatel Bahnožrout 1.7.2024 - 15:50

          Nevím kolik toho Jirka co vysvětluje věci najezdil na kole, ale klidně bych mu názorně předvedl, jaký dokáže mít účinky 60 ml mix 2 500 mg Beta-alaninu, 2 000 mg L-argininu, 1 000 mg taurinu, 500 mg extraktu z guarany a 200 mg kofeinu.

          • anonymní uživatel Ádoš 1.7.2024 - 16:50

            Krokodýla na kole názorně předvést! to by bylo divácky atraktivnější :-)

          • anonymní uživatel PTBack 1.7.2024 - 17:07

            To je na jednu stranu moc hezký, že Jsi se předvedl se Svým "driákem" ale s obsahem Taurinu v energeťáku o kterým já a "Jirka" mluvíme, to nemá společnýho nic. Jinak samozřejmě přeju příjemnou konzumaci :)

          • anonymní uživatel Boostfil 1.7.2024 - 17:10

            Však tady nikdo o konzumaci energiťáků nic nepsal.

          • anonymní uživatel PTBack 1.7.2024 - 17:20

            Ty ne, mně to jen asociovalo energeťáky, o kterých jsem dnes viděl video a ve kterejch "bikeři co jezdí z kopce" (!) většinou ten Taurin konzumují. Moc jsem neviděl, že by někdo zobal před jízdou "tablety" apod.

        • anonymní uživatel Bahnožrout 1.7.2024 - 17:09

          Tak jsem si ten Jirkovo díl pustil a musím na pravou míru uvést, ze má pravdu. Mluví totiž o mainstreamovych en. nápojích, který opravdu obsahujou minimum taurinu, oproti sportovní výživě. Například RB má 32 mg ve 100 ml.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí