reklama

SRAM rozšiřuje ekosystém Eagle Transmission: včetně nové 12s kazety s 10zubových pastorkem na HG ořech

Autor: Keli, vydáno: 4.7.2024

SRAM rozšiřuje ekosystém Eagle Transmission a přináší výhody pohonu T-Type více jezdcům. A dále brzdy DB8 dostávají modernizované páky s vedení hadic Stealth. Krátké shrnutí novinek je zde.

 

Rozšíření ekosystému Eagle Transmission

Přehazovačka Eagle Transmission zásadně mění způsob řazení a jízdy na horském kole. Radikálně zjednodušuje, posiluje a prodlužuje životnost na pohonných komponentů. Nepoužívá žádnou patku, přehazovačka je namontována přímo do rámu a navíc nemá ani žádné seřizovací šrouby. Největší výhodou systému Eagle Transmission je možnost bezchybně řadit při maximálním výkonu. 

SRAM nyní představuje řadu nových komponentů Eagle Transmission, které jsou plně kompatibilní se stávajícími díly T-Type. Modelová řada S-1000 bude k dispozici pouze na kompletních kolech a nebude k dispozici na trhu s náhradními díly. Zmíněné neplatí pro výměnné pastorky kazety a do budoucna pro celou kazetu XS-1270.

     

Kazeta XS-1270 Eagle Transmission

Kazeta XS-1270 Eagle Transmission je vybavena stejnou technologií jako ostatní kazety Transmission. Kazeta s lesklou nikl chromovou povrchovou úpravou disponuje vyměnitelnými pastorky. A poprvé nevyužívá xD driver, ale tradičním drážkované tělo ořechu při zachování plného rozsahu 10-52 zubů. SRAM zachování rozsahu vyřešil díky integraci 10zubého pastorku a zároveň pojistné matky kazety.  Zajímavá je i možnost výměny, v případě opotřebení, spodních pěti pastorků.

Přehazovačka SRAM S-1000 Eagle Transmission

Přehazovačka S-1000 Eagle Transmission je vstupním bodem do ekosystému Eagle Transmission. Využívá stejnou výraznou architekturu jako naše přehazovačka GX Eagle Transmission a díky konstrukci Full Mount se upevňuje kolem samotné osy kola bez nutnosti použití patky, což přináší pevnost a odolnost kolům vybaveným UDH. S-1000 využívá nový napínací systém Drag Spring Cage Damper, nicméně zůstává zachována kompletní kompatibilita s ostatními komponenty ekosystému T-Type včetně náhradních dílů.

Kliky SRAM S-1000 Eagle Transmission

Kované hliníkové kliky s kompatibilitou s 8šroubovými převodníky
Integrované kompozitové bashguardy,  shodné s vyššími řadami GX a X0 Eagle
Délky 155 mm, 160 mm, 165 mm, 170 mm, 175 mm
Lisované ocelové nebo hliníkové převodníky-
Kompatibilní se všemi komponenty SRAM T-Type

 

Kliky SRAM S-1000 Eagle Transmission E-MTB

Shodná technologie jako u non ebike verze 
Délky 150 mm, 155 mm, 160 mm, 165 mm, 170 mm
Varianty pro SRAM, Brose, Bosch, ISIS

Brzdy DB8 Stealth

DB8 je jednoduchá, robustní a výkonná brzda pro jezdce, kteří razí heslo set and forget (nastav a zapomeň). Systém s nízkými nároky na údržbu s minerálním olejem využívá osvědčené technologie a vyznačuje se výkonem podobným brzdám Code, protože DB8 využívá podobnou architekturu třmenů a shodné brzdové destičky.

Nový design těla páky DB8 Stealth vede hadici rovnoběžně s řídítky, což zajistí elegantnější vzhled. 

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí