reklama

Co oblékají špičkoví jezdci na závody, trénink a běžné nošení v létě a v zimě?

Autor: Katmar.cz, vydáno: 21.8.2024

Nelze přehlédnout, jaké oblečení používá stále více jezdců světové špičky. A to nejen na závody, kde se to předpokládá automaticky, ale i na běžné ježdění a také na běžné nošení v soukromí. A nejedná se o žádná ořezávátka: vícenásobný mistr světa DH Loic Bruni, vítěz Světového Poháru DH Ronan Dunne, endurová legenda Jerome Clementz, mistr světa Kye A'Hern, ale i další z úzké světové špičky, Finn Illes, Ryan Pinkerton, Dakotah Norton, George Brannigan či Tegan Cruz... to je jen krátký výběr z těch, kteří spoléhají na unikátní moderní technologie Alpinestars

 

Alpinestars je jednou z mála cyklistických značek, které jsou natolik silné, že si i v této nepříznivé době mohou dovolit uvést kompletní novou kolekci cyklooblečení včetně inovace jejich kategorií. DNA Alpinestars je především o závodění a v cyklistice o všech gravity disciplínách od DH, přes Enduro, Bikeparky, Slopestyle, BMX až po All Montain a Traily.
Využívá nejen špičkové materiály používané v cyklistice, ale díky svému přesahu do Formule 1, Moto GP a podobně také ty, které byly vyvinuty pro tyto extrémně náročné disciplíny a výborně se osvědčují i v cyklistice. Alpinestars má několik vývojových center v Evropě i USA, kde se vývoji vlastních unikátních technologií, navrhování produktů a designů a důkladnému testování věnuje více než 200 lidí.
Inovována byla i filosofie členění gravity oblečení do kategorií, která respektuje  především funkci, která může být vhodná společně pro více disciplín. Většina z nás takto oblečení i používá. Vznikly tedy nové základní řady Supra. Aria a Dura, které doplňuje skupina All Weather určená pro chladné a vlhké období roku. Nabídka zahrnuje i funkční spodní vrstvu, ponožky a doplňky. Neopomíjí ani speciální produkty zaměřené na děti a ženy.

A-SUPRA

Na čistě závodním DNA stojí řada A-SUPRA. Je určena pro nekompromisní závodění a proto nabízí inovativní lehké, vzdušné a zároveň odolné materiály, maximální pohyblivost, závodní střihy a odolnost. Designy vycházejí z oblečení závodních týmů. Je jasné, že tyto dresy, kalhoty a rukavice budou používány především na DH, Enduro, BMX a bikeparky, ale funkcí vyhoví i jinde. Rukavice se dělají i ve velmi obrněné verzi A-Supra Shield s integrovaným vnitřním pevným ochranným dílcem na kloubech pěsti.

 

A-ARIA

Produkty řady A-ARIA jsou zaměřeny na výkon, jsou výborně odvětrané a ultra lehké s maximální mírou mobility. Prostě elitní vybavení pro každého jezdce včetně hobíků, kteří to dokážou ocenit. A-ARIA využívá špičkové materiály s tímto zaměřením jako Polartec Power Dry, Cordura atd. Ačkoli jsou střihy zaměřeny na výkon, designy jsou velmi civilní a decentní a přitom působí velmi elegantně, takže je oceníte v každé situaci a pro většinu disciplín od All Mountain a Trailů až po Enduro. Zahrnuje dresy, kraťasy, rukavice, kalhoty atd. Fotky ukazují jen menší výběr barev a modelů, nabídka je mnohem širší.

 

A-DURA

Univerzální řada A-DURA je zaměřená na maximální pohodlí, nadstandardní odolnost a flexibilitu při zachování výborných funkčních vlastností. Využívá prověřené funkční materiály Dri Release, Cordura a Dri Wool (směsný material s příměsí vlny, který je plně funkční a přitom pocitově jako bavlna). Střihy jsou civilní s ohledem na maximální comfort a tepelnou pohodu. Designy byly voleny decentně elegantní se sportovními detaily. Vhodné pro většinu disciplin, ale i na civilní nošení. Zahrnuje dresy, kraťasy, rukavice, kalhoty atd. Fotky ukazují jen menší výběr barev a modelů, nabídka je mnohem širší.

 

Alpinestars pravidelně přináší take limitované edice. Jako je níže na fotce Oscar inspirovaná historickým tzv. Vintage logem firmy. Počítá se take s edicemi Camo (maskáčové) nebo burgundy.

    

All Weather

Pro chladné a vlhké období roku nabízí Alpinestars ucelenou kolekci nazvanou All Weather. Dělí se na dvě ucelené řady Rain a Thermal. Jak vás asi napadlo řada Rain chrání před deštěm a vnějším vlhkem a bahnem. Využívá špičkové vícevrstvé membránové materiály s vysokou ochranou proti vnější vodě a zároveň kvalitním odvodem vnitřní vlhkosti a přebytečného tepla. Zahrnuje nepromokavé bundy, kalhoty a rukavice, perličkou jsou pak nepromokavé ponožky s membranou s vysokou účinností.  Druhá řada Thermal vás udrží v teple za chladných dnů. Používá prověřený elitní material Primaloft Active, který poskytuje teplo a přitom neomezuje pohyb. Řada obsahuje bundy, vesty, kalhoty, teplé dresy, rukavice a ponožky. Designy jsou u obou řad decentně elegantní.

 

Oblečení pro dámy a děti

Jak je u Alpinestars zvykem, v nabídce je i speciální oblečení pro dámy a děti. Které plně respektuje specifika dámské a dětské stavby těla. Zároveň jsou materiálově a funkčně plně identické s pánskými/dospělými. Nic není ošizeno a designy jsou elegantní. Kolekce obsahuje také produkty Rain a Thermal.

Funkční oblečení

Funkční sekce zahrnuje funkční spodní trička a nátělníky, spodní kraťasy se značkovými cyklovložkami chamois, elastické kraťasy s lacly, ale také nákrčníky a balaclava kuklu. Nabídka sportovních Alpinestars ponožek je opravdu široká a zahrnuje přes 30 modelů/designů různých výšek, materialů, vrstvení, zateplení a ochrany. Vybere si opravdu každý.

Streetwear Alpinestar

Život sice není jen o ježdění, ale pokud se chcete cítit stylově i mimo kolo, určitě mrkněte na kolekci streetových kousků Alpinestar. Objevíte opravdu velký výběr zahrnující mnoho designů bund, mikin, triček s krátkými i dlouhými rukávy, dále kšiltovky a kulichy, pásky, batohy, tašky a peněženky. Celkem je to několik stovek modelů a designů.

       

Více o podrobností o chráničích Alpinestars získáte u množství autorizovaných prodejců v ČR a SR nebo přímo u distributora www.katmar.cz

Diskuze

  • anonymní uživatel inženýr Polesný (antiTH (a) navždy.cz) 21.8.2024 - 13:58

    Fasovat to jako oni, taky v tom řežu dřevo... :-)

  • anonymní uživatel Jerry 28.8.2024 - 21:24

    To je nějakej fejk, na žádnym WC DH nikdo z jezdců nejel v bundě natož s báglem...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí