reklama

Na prezentaci: novinky značek z portfolia firmy Aspire Sports

Autor: Keli, vydáno: 24.9.2024

Aspire Sports patří mezi nejvýznamnější hráče nejen v českém, ale i na středoevropském cyklobyznysu. V jejich portfoliu najdeme značky kol Cannondale, GT, všechny značky patřící do portfolia firmy SRAM, dále pláště Maxxis, Michelin, oblečení a ochranné doplňky Troy Lee Designs, batohy Osprey a mnoho dalších. Vyjmenovat všechny snad ani nejde. Právě v tomto týdnu Aspire Sports ukázalo novinky jimi distribuovaných firem a zde je to, co zaujalo nejvíce. (Pokud ti u některých značek chybí fotky, věz, že není chyba na tvém přijímači, ale na vině je tiskové embargo)

Troy Lee Designs

Americký výrobce oblečení a ochranných pomůcek Troy Lee Designs na příští rok nemá v nabídce zásadní novinky, došlo v podstatě jen ke změnám barev, látek, střihů a dalších drobností. 
Nový materiál dostaly kalhoty Skyline, je lehčí a prodyšnější než dříve. Změnu v materiálu zaznamenávám i u závodních kalhot Sprint Ultra, ty mají ještě více stretchovou látku, k tomu zapínání v pase na rohatku a nezapomnělo se na ani na dvojici kapes.

Nejvýraznějších úprav doznaly kolenní chrániče Speed Pro a Stage Pro. První jmenované jsou na ostřejší crosscountry a druhé pak na lehčí trailování, prostě pro disciplíny, kde se hodně šlape. Jak Speed, tak Stage byly odlehčeny, zkráceny a měly by být i více prodyšné. U obou byla zmenšena byla i tloušťka ochranné pěny, méně d3o znamená lepší flexibilitu, ale ruku v ruce s tím jde i menší ochrana

Time

Výrobce pedálu Time (patřící pod Sram) bude mít v nabídce ohrádkových pedálů určených pro ostřejší bajkové disciplíny, Time Speciale, na výběr ze dvou velikostí velikost platformy. Označení je vše říkající Small vs. Large, malé vs. velké. Například u modelu Speciale 12 jsou rozměry ohrádky u verze Large následující 69x90mm, Time je určuje pro downhill a enduro, zatímco verze Small s menší platformou 64x80mm patří na trail či enduro kola.

Uvex

Německý výrobce Uvex na trh dodá novou entry level integrální přilbu s názvem Ravage. Čím zaujme? V první řadě svojí cenou, doporučená maloobchodní cena je 3199 Kč. Vzhledem k ceně nelze očekávat pokročilé technologie, ale i přesto v ruce působí solidním dojmem. Ravage je zároveň dost tuhá i lehká. Její hmotnost odhaduji na cca 800 gramů. Přilba bude vzhledem k množství větracích otvorů i slušně odvětraná. K dispozici bude ve třech velikostech a ve třech barevných provedeních. Posledním, co zaslouží zmínit, zapínání na klasické dvojité D kroužky.

Mavic

Francouzský výrobce Mavic uvádí na trh kola určená pro lehké trailové ebiky eCrossTrail. K mání budou ve dvou provedeních, s karbonovými či hliníkovými ráfky. 
Hmotnost hliníkového setu 1975g (29", 28 drátů na obou kolech), hmotnost karbonu 1725g (29", kombinace 24/28 drátů). U obou kol Mavic nabízí ocelové ořechy a u karbonové verze doživotní záruku na prvního majitele.
Kromě light ebike verze existuje i verze i pro klasická neelektrická kola, zde najdeme hliníkový ořech a provedení s 24 dráty na předním a 28 na zadním kole. 

Kromě nových výpletů se Mavic nově přichází na trh s dvojicí brýlí a také se vrací s nabídkou oblečení, materiál v ruce velmi příjemný, střihy vypadají dobře, ale názor na neuzavíratelné kapsy v pase a kapsu na stehnu i každý musí udělat sám.

Osprey

Výrobce batohů Osprey příchází s vestami na kolo. Vesta s názvem Escapist vychází z běžecké vesty Dura. Komu připadá název povědomý, tak ano, nese stejné jméno jako jeden z dřívějších batohů. V nabídce Osprey vesta Escapist nahrazuje batůžek Escapist. 

Kromě batoho-vest došlo k úpravě modelů Raven a Raptor, jinak jsou řešené kapsy, vnitřní rozložení a design. Dále v nabídce najdeme zcela nové ledvinky. nesoucí shodná jména jako výše zmíněné batohy.

Cannondale

U značky Cannondale zaujal obří posun v zaměření, od hodně výkonnostních kol se nabídka rozšiřuje a důraz je nově kladen na kolo jako dopravní prostředek. Nechybí cargo kola pro převoz osob či nákladu, kola pro dojíždění do práce. Zde se bavíme hlavně o kolech s elektrickou dopomocí. 
V terénních kolech jsem žádnou zásadní novinku nezaznamenal, maximálně jiné barvy či specifikace. Asi největší změnou je možnost zakoupit rámovou sadu enduro modelu Cannondale Jekyll.

GT

U GT v podstatě nalezneme identickou nabídku jako v minulém ročníku. Avšak pár novinek zde je, jednou z nich je levnější varianta sjezdového kola GT Fury, na karbonovém rámu s hliníkovou zadní stavbou GT zavěsilo Rock Shox Boxxer vidlici, které sekunduje tlumič X-Fusion, brzdy TRP Slate a přehazovačku Sram X7, kterou jsem na DH kole neviděl léta.

Trailový hardtail Zaskar LT má, kromě nových barevných kombinací, také přepracovanou geometrii, více agresivní, více moderní, ale zaměření stále zůstává stejné.
Obdobně jako u Cannondale i GT do aftermarket trhu uvede rámy modelů Sensor Carbon, karbonový rám s tlumičem za 46 tisíc korun zní jako lákavá nabídka pro domácí stavitele.

 

Hiplock

Hiplock je výrobce zámků s rozsáhlou nabídkou, od minimalistických až po neprůstřelné. Pokud se o kolo fakt bojíš a nebo jej necháváš někde na ráně, třeba ve společné kočárkárně, tak pro tebe je určena řada I000 SERIES, která odolá úhlové brusce. Na přeříznutí zámku zloději tři kotoučky na flexe stačit nebudou!

Tubolight

Výrobce vložek Tubolight nedávno představil novinku Diamana. Vložku, která dle jeho tvrzení zlepší jízdní vlastnosti o desítky procent. Například až o 60 % vyšší přilnavost pláště. Až skoro neuvěřitelná hodnota, ale i zde platí nevyzkoušíš, nevíš. Mám přislíbené testovací vzorky a uvidíme o kolik se jízdní vlastnosti změní.

Maxxis

Existuje ikoničtější plášť na sjezd či enduro než High Roller? U Maxxisu určitě ne. Třetí generace této legendy High Roller III má zcela jiný středový běhoun než její předchůdce, ale zaměření zůstává shodné: univerzální plášť s agresivním dezénem.

Peatys

U výrobce Peatys jsou největší novinku gripy Monarch. Ty jsou k dispozici ve dvou průměrech (30-32 a 32-34 mm) a dvou designech, buď ostřejší vzorek Knurl a nebo pohodlnější Mushroom.

 

fi'zi:k

Výrobce sedel a obuvi fi'zi:k připravuje několik zajímavých novinek, které rozšíří jejich nabídku, ale bohužel zatím jsou pod embargem, myslím, že budete překvapeni jakým směrem se vydali.

Sinter Brakes

To nejzajímavější si necháme na konec. Slovinský výrobce brzdových destiček Sinter Brakes, kromě rozsáhlé nabídky brzdového obložení snad pro všechny brzdy na světě, má k dispozici i speciální stroj na zajíždění brzdových destiček - Smart Bedding Machine. Důvod je nasnadě, jen kvalitně zajeté destičky brzdí optimálně.

   

Jak zařízení funguje? Po upnutí kola do stroje zvolíte jeden z programů, pak již sledujete "povely" k brždění a povolení brzdné síly na páce. V průběhu několika minut projde brzdové obložení několika fázemi brždění a chladnutí a na konci by měly být destičky optimálně připravené pro podání maximálního výkonu.  

Diskuze

  • profilová fotka Strejda 24.9.2024 - 8:43

    ...Cannondale feat Pilsner Urquel, je myslím dobrej směr...začínám přemýšlet o nové dimenzi sportování....

    • anonymní uživatel šimpanz (šimpywimpy (a) banánovárepublika.cz) 24.9.2024 - 11:51

      jo, to je poslední sportovní "dimenze", ve který jsem aktivní...dokonce čím dál víc.

  • anonymní uživatel F*ck Shu Lin 24.9.2024 - 11:36

    Tuším že na tom cargobajku přijela Znojemská raketa :)))

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí