Video: Tady není místo pro závratě. Erik Fedko lítá na lesem!

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 9.9.2024

Erik Fedko posunul hranice svého sportu a předvedl sérii triků světové úrovně z ohromující 24 metrů vysoké plošiny, která se vznáší nad korunami lesů v německém Sauerlandu. Tento neuvěřitelný výkon, který se odehrál v Green Hill bikeparku, ukázal Fedkovu zručnost, přesnost, ale i nebojácnost, když se vypořádal s jednou z nejnáročnějších tratí, které kdy byly postaveny.

Dráha vyžadovala nejen fyzickou zdatnost, ale také pečlivou duševní přípravu, "Největší výzvou je hlava. Všechno se v takové výšce může trochu pokazit a následky budou nedozírné. Může foukat vítr, slunce vám může svítit do očí, cokoliv. Triky, které normálně děláte jsou kvůli těmto podmínkám mnohem náročnější."

Překonání strachu bylo významnou součástí tohoto projektu. Fedko popsal své první pocity při stání na vrcholu kmene stromu jako "děsivé", ale díky metodické přípravě se mu podařilo překonat výšku i psychické bariéry, které představovala. "Nejvíce nejnáročnějším trikem pro mě byl Ninja Drop z 27 metrů vysokého kmene stromu - tam nahoře to bylo super děsivé. Pracoval jsem na sobě, postupoval jsem po 50 centimetrech, dokud jsem nezdolal celou výšku."

 

Jestliže máš strach z výšek, tak se na následující video raději ani nedívej. Erik Fedko začíná svoje video Ninja Dropem z 27 metrů vysokého kmene. Tady není místo pro závratě... 

Foto: Lorenz Holder / Red Bull Content Pool

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Shu Lin ((tyvogo (a) lepra.cz)) 9.9.2024 - 15:43

    2 tejdny stary video ale diky za aktuality

    • profilová fotka Keli 9.9.2024 000 16:55

      Vidíš to, i 2 týdny staré video ti stálo za rozkliknutí a vložení komentáře. Díky za to! :)

      • anonymní uživatel Pavel Moravec (pavel.moravec83 (a) gmail.com) 9.9.2024 - 17:47

        presne.. diky za to ze to vubec delate.. vsechna cest a hejtrum zdar

        • anonymní uživatel Shu Lin ((tyvogo (a) lepra.cz)) 10.9.2024 - 9:06

          jako sorry ale co ze delaji? Vydavaji prevazne reklamni/obchodni clanky?
          Originalni clanky tu nejsou, a novinky 2 tydny po vydani? Tak to fakt dik ze to delate kuci a dikem vam budiz financni ohodnoceni za Vase "clanky"

          • anonymní uživatel aaaa@aaaa.aaa (aaaa (a) aaaa.aaa) 12.9.2024 - 23:43

            Já tu teda dost pravidelně vídám různé recenze, které nikde jinde nevídám. Tak asi budou originální.

          • anonymní uživatel Shu Lin ((tyvogo (a) lepra.cz)) 16.9.2024 - 13:31

            Zkus byt konkretni...je trochu rozdil mezi recenzi neceho co si koupis a recenzi neceho co dostanes na placenny promo

          • anonymní uživatel PTBack 16.9.2024 - 19:34

            Mně třeba Kelišákovy recenze, který tu jsou hlavně, přijdou docela vyvážený. Většinou je to na věci, který neplánuju koupit, protože moje kolo a celkově vybavení mám funkční a doufám, že mi ještě vydrží a spíš to čtu, když už, tak ze zájmu. Taky není jedno, kdo ty recenze píše. Keli zrovna je stará puška, která jezdí, dělal i nějaký podstatný akce (především slalom s pivem nebo co to bylo ale bylo to s pivem anebo taky ukoval startovací bránu na dual, kterej tady blahé paměti pořádal a kterej by mohl zase zopáknout) a spousta výrobců Ti řekne, že i lehce negativní reklama je reklama, protože i blbý zboží si najde svého blbého kupce, takže není důvod ty věci nějak závratně vychvalovat. Dojem ať si každej udělá sám. Pak jsou teda samozřejmě taky recenze od lidí, který se tou oblastí nezabejvaj, mají k těm věcem třeba i odstup.

          • anonymní uživatel Shu Lin ((tyvogo (a) lepra.cz)) 17.9.2024 - 14:30

            To jsem se asi spatne vyjadril. Slo mi o to, ze mi prijdou clanky jako tlaceni na pilu, ale co ja vim ze jo..jsem jenom anonymni pindula.
            Myslim si ze je skoda toho potencialu dolekopu, prijde mi ze by to mohlo byt jako misto kde se potkavaj bikeri a kde se i neco tvori (zazitky, vzpominky apod) zatim je to spis takovy reposting blog + obcas nejaka ta recenze na veci co mi moc nerikaj no a pak je tady rubrika kde je typek schopnej napsat Louise Bruni....to je vylozene na kopackuzvotocky

  • anonymní uživatel krkanek (krkanek) 9.9.2024 - 19:43

    chujovina, jako vzdy od red bullu

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí