Westige AVG sprint DH - report

Autor: Keli, vydáno: 6.5.2008

Do místa konání přehrady v Vícenickém žlebu u Náměšti se první závodníci začali sjíždět už v pátek navečer, většina však nejela za treninkem, ale za alkoholem :). Party proběhla na různých místech, někdo přímo na pláži u tratí, jiní zase v disco klubu Paradox.

V Náměšti mají nepsanou smlouvu s svatým Petrem, protože již několik posledních ročníků se událo za krásného, téměř letního počasí. I letos tomu nebylo jinak, sice v Náměšti pár kapek spadlo, ale vícenickému žlebu se to jako zázrakem vyhnulo, to na souběžně konané akci a to závodům do vrchu se to nevyhlo a během odpoledních sobotních tréninků padaly chvílemi i kroupy.

V sobotu se na trati trénovalo, trať nedoznala od loňska žádných změn, takže někdo trénoval s velkým nasazením, jiní to pojali spíše propagačně. Během sobotního odpoledne byla dostavena i cílová lávka, kterou odpanil Michal Červenka, ale moc dalším lidem se do ní něchtělo. Na nědělní dopoledne bylo nachystáno ještě menší poladění dopadu lávky, a to, že se na dopad přidala plošinka a lavká tak vypadala milosrdněji.
Sobotní večer pak část jezdců strávila v místním klubu na Extrém party, ale většina ladila formu na pláži u přehrady.

Foto ukradeno z sekce fotek

Do nedělního rána nás probudilo sluníčko a to až na malé okamžiky nepřestalo svítit až do večera. Dopoledne probíhali poslední tréninky a o půl jedné se na první z dvou závodních tratí vrhl první závodník s číslem 001 a byl jim Majkl Červenka, jeden na nadějí na vítěze. V půlminutových intervalech pak následovali napřed všichni pevňáci a po nich se na trať spustili fullaři.

Do druhého kola pak nastupovali jezdci podle časů bez rozdílu kategorií, od nejpomalejších po nejrychlejší. Obě tratě jsou sice spíše na pevňáka nebo spíše na lehkého fullíka, ale o tom, že v kolo to není bylo jasné již po prvním kole kdy se v popředí pohybovali jezdci i s velkozdvihovými bajky. Náměšťská trat neodpouští jakékoliv chybičky, i sebemenší ztráta se již nedá dohnat, takže kdo uvažoval o dobrém umístění, musel jet sakra rychle a přitom velice čistě.

No nebudu napínat, nejrychlejším se zase, opět, po kolikáté už, stal Petr Tlustoš, který na svém kole Fireeye Griffin dorazil nejrychleji. O tom, že jeho vítězství nebylo náhodné, ale poctivě vydřené svědčí i to, že si Petr na posledních čtrnáct dní vzal v práci dovolenou a každý den v Náměšti trénoval. Nebo to bylo jinak? Na druhém místě skončil Michal Červenka a třetí Patrik Kotrla. Kompletní listiny si můžete stáhnout na stránce Sokolistů.

Díky zkušenosti Sokolistů proběhl letošní závod opět bez problémů, zbytečných prostojů a zmatků.

Dobrá práce… Příští rok se tam uvidíme.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Jara 6.5.2008 v 12:19

    Jaký je stav toho hošiny, co ho odvezli do nemocnice?

  • anonymní uživatel Hanz_Zlin_CB 6.5.2008 v 12:39

    začíná mě s prominutím srát že se žádný závody nekonají v okolí jižních čech chjo Kozzy style je o necem jinym nez o DH

  • anonymní uživatel smety (smety.lbc (a) seznam.cz) 6.5.2008 v 13:36

    to Jara: prej mu vzali slezinu :-(

  • anonymní uživatel K@rlos 6.5.2008 v 16:10

    Fotky ze závodu - www.sokolisti.org/...

  • anonymní uživatel el kloko 6.5.2008 v 17:30

    Hanz_Zlin_CB: Mám pro tebe řešení=nějaké uspořádej!

  • anonymní uživatel ueeeeee (ueeeeee (a) punkbike.org) 6.5.2008 v 23:15

    tlustoš je podvodník!

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 6.5.2008 v 23:41

    nejvetsi...podvadi kde muze

  • anonymní uživatel Cahyn (CahynRider (a) gmail.com) 7.5.2008 v 16:03

    Jara: ten klucina leží v nemocnici v Třebíči, v neděli večer mu odoperovali slezinu. V pátek by ho měli pustit. Možná kdyby pan Záchranář dole nepopíjel pivko a když za ním přišel tak ho jen nepolil vodou a šel do prdele tak na tom mol ýt lépe...ale to je možná...

  • anonymní uživatel Tygr 7.5.2008 v 19:29

    Já doufám, že kluk bude cajk. Dozvjeděl sem se o jeho zranění až při vyhlášení vítězů od šefika SBT teamu. Dopoledne vím, že u něj byl doktor a prý mu doporučil, aby ho vzali na vyšetření do špitálu. Takovíhle vnitřní zranění jde na první pohled těžko odhadovat. Každopádně nechcu být soudcem a je mi lito, že k něčemu takovímu došlo a věřím, že nebylo nic zanedbanýho:(

  • anonymní uživatel Aaron-Cheese (SBT member) 7.5.2008 v 23:42

    mezi nama kluk co spadl si dal dost slusne na kebuli a pan zdravotnik stejne vic udelat nemohl doporuceni na nemocnici bylo vhodne a co jineho se da v soku delat nez polit vodou a nechat napit ? ja nevim jak vy ale myslim ze pokud nebyl polamany tak zdravotnici nemaji rentgenove oci takze asi tak ... nekamenujte me muj nazor

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí