reklama

Český pohár Špindlerův mlýn

Autor: Keli, vydáno: 16.6.2008

Uplynulý víkend hostil lyžařský areál Svatý Petr v Špidlerově mlýně další kolo českého poháru v sjezdu, ale v sobotu taktéž i pohár v crosscountry. O crosscountry se zde nebudeme obšírněji rozepisovat, ale všem závodníkům patří velký respect, vyjíždět černou sjezdovku v nejvyšší kategorii šestkrát nahoru je opravdu nadlidský úkol. A to už vůbec nemluvím o tom jací jsou crossaři dh střelci, sanitka odjížděla vícekrát než s sjezdaři.

Ale vraťme se k sjezdu, v sobotu z důvodu křížení xc a dh trati nebylo možno trénovat celou sjezdovou trať a poslední dva skoky se museli vynechávat. Díky zmiňovanému křížení byl taktéž posunut povinný trenink až na šestou hodinu večerní, o rozumnosti tohoto kroku by se dalo s úspěchem pochybovat, většina lidí toho měla po sobotním trénování docela dost a dát si další jízdu na extrémně fyzicky náročné trati bylo poměrně nebezpečné. Jenom tak mimochodem, slovo povinný znamená, že je nutné jej absolvovat proto, aby závodník mohl nastoupit do závodu, aspoň tak praví pravidla, o tom, že je občas skutečnost jiná a pravidla neplatí pro všechny, jsme už v ČP zvyklí :(

Vždy se v reportech se poměrně rozsáhle zmiňuji o tratích, nezmínit se o trati v Svatém Petru by byl hřích, je třeba se zmínit o opravdu rozsáhlých a razantních upravách, tento pár úprav, ano byly dvě (2). První změnou bylo odstranění skoku za přejezdem z červené na modrou sjezdovku v horní pasáži trati, skok byl odstraněn asi kvůli výkopům, které probíhaly na modré sjezdovce. Druhou změnou bylo přidání dvou klopenek za dopadem skoku u horní stanice lanovky Hromovka. Vše ostatní zůstalo postaru, snad jen, že to bylo zas o něco víc rozbité.

Díky velké fyzické náročnosti a všudy přítomným kamenům nebyla nouze o defekty a bohužel také o zranění, takže v neděli rozšířilo řady diváků poměrně velké množství rajdrů.

Neděle dopoledne, start semifinálové jízdy, kategorii hardtail jede pouze patnáct závodníků, což je dost nízké číslo, ale upřímně řečeno špindlerovské déháčko pro pevňáky je opravdu zlo, semi v HT vyhrává znojemská raketa Ríša Sýkora před Henďou a Štěpánem Červeným. V finále se pořadí na prvních místech měni, výsledky ovlivňují defekty a a tak s o více jak dvanáct sekund pomalejším časem než měl vítez semi vyhrává Kuba Kříž před Domikem Kvapilem a třetí na defektu dojíždějícím Zdeňkem Hendrichem.

V źenách bylo pořadí na stupních vítězů stejné jak v semi tak v finále, Káťa Tóthová srdnatě bojovala s dvoujkou němek Harriet Rücknagel a Philine Leykam, bohužel ani v jedné jízdě nedosáhla na stupeň nejvyšší, vždy se musela sklonit před Harriet a tak brala pokaždé stříbro.

V kategorii Masters je při účasti Srbiče o vítězi předem jasno, jde je o kolik to zase bude. Srba po technických problémech v semi až osmý, ale v finále se vyvaroval chyb a nadělil druhému Mírovi Křížkovi deset vteřin, další půl sekuńdu na třetím místě ztrácel Milan Čižimský.

V nejpočetnější kategorii na startu, hobících alias Expertech, vyhrál v hodně slušném čase Richard Joza, sedm vteřin ztrácel druhý Svakoš a další sekundičku Adam Durdy.

Juniory ovládl vítěz prvního závodu z Krupky Martin Mitvalský, před Martinem Hanákem a Erikem Kimmelem.

Poslední kategorií byla Elita, průjezdy některých pasáží v podání nejlepších je nutno vidět, to se nedá popsat slovy. Oni snad nemají pud sebezáchovy, no hrůza. Ale kdo vládne českému sjezdu není pochyb, je to Adam Vágner, vyhrál jak semi, tak i finále. Na druhém místě v finále zajel Pavel Čep, svoji profesorskou jízdu zajel Vlastík Hynčica a stačilo to na bronz. Na bramborách skončil Petr Joch, tomu se říká návrat!!!

Byly rozdány ceny, roztříkáno śampáňo a jelo se domů.

Jenom podotek na závěr, prize money v Elitě byly slušních 16500,– pro prvního, trochu mě hlava nebere, proč nejlepší z žen dostala jenom dva litry? A komentovat výkon moderátora I.M. je asi zbytečné, jen pro ukázku jak urazit x lidí naráz, po dojetí nejmladších kategorií v XC (kde mlaďoši potili krev) a startem další kategorie, Ivánek zahlásí, že ted začne závodění. Jakoby ti ostatní jeli jenom na výlet… A co na to Terry a Mr. Kunášek?

Nekompletní výsledky najdete na oficiální stránce http://www.poharmtb.cz/download.php?… (finále Elity budete hledat marně).

Galerka od Elis bude následovat co nevidět.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel HonzaKrepelka (HonzaKrepelka (a) seznam.cz) 16.6.2008 v 19:29

    spíš finále juniorů sem tam nenašel

  • anonymní uživatel Jr. 16.6.2008 v 21:25

    uz je tam snad vse...dete tam...me to osobne moc nepotesilo :D

  • anonymní uživatel Ric1 (RiciBikes (a) seznam.cz,icq:496469323) 16.6.2008 v 22:32

    poharmtb.cz/...

  • anonymní uživatel FS "Switch" BO (stále žiju) (switch.biker (at) seznam.cz) 17.6.2008 v 11:20

    A co ty, Keliku... Jel jsi to, nebo stále zlobí noha po náměšti? :(

  • anonymní uživatel smety (smety.lbc (a) seznam.cz) 17.6.2008 v 12:08

    Kelík se nám vyrakvil opět před závodama,tak to pozoroval z povzdálí :-)

  • anonymní uživatel smety (smety.lbc (a) seznam.cz) 17.6.2008 v 12:08

    Snad bude brzy ready.

  • anonymní uživatel jasnovedec 17.6.2008 v 14:54

    komplet výsledky:www.mtbs.cz/...
    )

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí