AdaMoto SP DH Veľká Rača - report

Autor: Keli, vydáno: 11.8.2008

Čtvrté kolo AdaMoto slovenského poháru v sjezdu hostilo lyžařské středisko Oščadnica – Velká Rača, vzdálenost od českých hranic nebyla více jak padesát kilometrů a tak se dala očekávat hojná účast zahraničních (českých) jezdců.

Na místo jsme plni závodních ambicí dorazili v pátek odpoledne a okamžitě vyrazili na trať, trať docela suchá ikdyž v některých místech bylo i bláto. Předpověd slibovala noční déšť, ideální, nebude se prášit a taky se neprášilo, on se totiž noční déšť protáhl na téměř celou sobotu a v kombinací s páteční party nepustil na trať pár jezdců, část těch co přijeli v sobotu dopoledne počasí natolik odradilo, že to otočili a jeli zpět domů.

Na této lokalitě se jelo již potřetí a trať nedoznala větších změn, přibyla jedna zatáčka a dlouhá původně šotolinová rovinka dostala asfaltový povrch, to jsou veškeré změny udělané lidskou rukou, co s tratí udělal déšť nelze popsat slovy, to chce vidět, na většině trati tekl v stopě potok, místy spíše řeka. S startem registrace přestalo pršet a vyjasnilo se, byla naděje, že to na závody vyschne, bohužel marná, část trati vyschla, ale v některých místech stále tekl potok nebo se muselo projíždět snad dvaceti centimetry bláta. A ty koleje, to jsem neviděl, koleje téměř do půlky vidlice.

Do nedělního rána nás probouzí slunce, vyrážíme na trať, je sice hodně mokrá, ale potenciál vysychání je hodně vysoký. Bohužel, nějaký dobrovolník s krumpáčem na první závodní jízdu upravuje koryto potoka takovým způsobem, že je na trati opět řeka :(

A je tu závod, první kolo za mokra, druhé kolo o hodně sušší. Popisovat průběh je mrhání, snad bych jen vytáhnul několik perliček, pozdější vítěz kategorie Masters Hanz Kokeš ohraňuje osmimetrový skok takovým způsobem, že láme nezlomitelná karbonová řidítka a nic se mu nestane. Další zajímavostí je účast, resp. neučast Adama Vágnera, který přijel, odtrénoval, přihlásil se a v průběhu prvního kola odjel domů.

Přejděme k výsledkům: mezi žáky zalítl nejrychleji Adrián Majtánik, mezi ženami Katarína Pialová, masters výše zmiňovaný Hanz Kokeš (na třetím fleku d:key rajdr Milan Smetaník), v pevňácích kraluje a vyhrává se strašlivým dvacetisekundovým náskokem Majgl Červenka, hobby Lukáš Plátek, junioři Martin Daněk a elitní kategorii s jistotou Filip Polc. Kompletní výsledky na VOS-TPK.

Další kolo AdaMoto slovenského poháru se odehraje za čtrnáct dní 24.8.2008 na super zábavné trati v Jasné. A další zprávou je změna místa posledního kola, závody z Vrátné se přesouvají na Kubinskou holu, máme se prý těšit na 5km dlouhou trať s nekonečným převýšení. Tak se tedy těšíme …

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Kyssi (...) 11.8.2008 v 9:36

    muze byt pekny report....trat nadherna, velmi sa mi lubilo, len mat tak trosku lepsiu techniku xDxD

  • anonymní uživatel P@tes (temnyelf3 (a) azet.sk) 11.8.2008 v 13:12

    fotoalbumy.azet.sk/...

  • anonymní uživatel spermie 12.8.2008 v 8:26

    jo deto

  • anonymní uživatel bolekkrutor 12.8.2008 v 20:02

    idiot tentokrát zůstal doma?škoda docela bavil:)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí