Remoex ČP DH Bouřňák - report

Autor: Štepánisko, vydáno: 1.9.2008

Na poslední prázdninový den bylo na plánu finále Remoex Českého poháru ve sjezdu na Bouřňáku u Teplic. Lokalita se dostala mezi pohárová klaní díky odřeknutí závodů na Ještědu.

Aby pohár nebyl smrsknut pouze na čtyři závody rozhodl se Kubajsz Fišer společně s kumpány z DC vybudovat zbrusunovou trať právě na Bouřňáku. Po několika měsících usilovné práce vznikla 1200m dlouhá trať s převýšením necelých 300m, díky tomuto faktu by se trať dala korunovat na tu nejprudší u nás.

Ale teď už k samotnému závodu. V průběhu celého víkendu počasí opravdu přálo, nebe bez mraku a rtuť teploměru šplhající k pětadvacítce přilákala k trati nemalý počet diváků a divaček. Půl jedenáctou odstartovala semifinálová jízda, na jejíž start se postavilo bezmála 130 sjezdařů a 4 sjezdařky. Nejrychlejší byl Patrik Kotrla, který jako jediný zvládl proletět trať pod 2 minuty.

Odbitím druhé hodiny odpolední se na start postavili první závodníci aby se opět utkali s časomírou, tentokrát v jízdě finálové. Mezi ženami se nic zvláštního neudálo, vítězí úřadující mistryně Káťa Tóthová, před druhou Janou Trojanovou s o 6 vteřin pomalejším časem. Třetí flek bere Lenka Strolená, která za vítězkou zaostává o více jak 22 vteřin.

Zato finálové boje eliťáků zaručovali větší drama, na vítězství chtělo dosáhnout hned několik borců. Zklamáním byl výsledek Adama Vágnera, který po problém na trati obsadil až 11. příčku. Překvapením bylo naopak 4.místo jeho týmového kolegy Honzy „Kaštana“ Šavra. První komu se povedlo zajet ve finále pod dvě minuty byl Vlasta Hynčica a díky tomu se stal na pár okamžiků vedoucím jezdcem. V tuto chvíli stali na startu už pouze 3 borci, Charvát bros a vítěz dopoledního semifinále Patrik Kotrla. Jako první vyráží Matěj Charvát, předvádí perfektní jízdu a v cíly má čas 1:57,053, dále vyráží na trať mladší z Charvátů, Šimon, nepovedlo se mu bohužel navázat na úspěch ze semifinálové jízdy a nakonec beze až 7. flek.

Jako poslední startuje Patrik Kotrla, předvádí výbornou jízdu ale na Matěje ztrácí 0,358s.

Pořadí bylo tedy následující:
1.Matěj Charvát
2.Patrik Kotrla
3.Vlasta Hynčica
4.Jan Šavr
5.Petr Hejník

Jelikož šlo o finálový závod, rozhodlo se i o celkovém pořadí. Mezi ženami suverénně zvítězila Káťa Tóthová před druhou Janou Trojanovou a třetí Lenkou Strolenou. Mezi eliťáky nezvítězil nikdo jiný než Adam Vágner (360 Bodů), kterému se povedlo zvítězit na dvou pohárových kláních. Druhé místo bral Matěj Charvát (333), který dokázal zvítězit také 2×. Třetí flek si vyjel nestárnoucí Vlasta Hynčica (297). Zajímavostí je určitě poradí značek kde s náskokem více jak 1000 bodů zvítězil Specialized před RB, třetí místo obsadil Intense.

Na závěr určitě patří velký dík Kubovi Fišerovi a stavitelům, že je u nás další výborná downhillová trať.

Za fotky děkujeme Swichovi, další fotky a videjko zde očekávejte dokonce týdne.

 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel KUbajsz.com (kubajsz (a) gmail.com) 1.9.2008 v 13:50

    swich: fotky super !

  • anonymní uživatel Henda (henda (a) centrum.cz) 1.9.2008 v 14:24

    to se uz jezdi jen dve kategorie???

  • anonymní uživatel Mára 1.9.2008 v 18:51

    2 Henda: No vypadá to tak, asi o tom ostatním "blátu" se asi nemá cenu ani zmiňovat....

  • anonymní uživatel Mára 1.9.2008 v 18:52

    Nevim proč nenapíšou jak dopadli kategorie kde jezdí nejvíc lidí...

  • anonymní uživatel stepanisko 1.9.2008 v 19:07

    zminuju jen elitu a zeny, protoze jsou to kategorie o ktere se nejvice zajima sirsi verejnost, pokud nekoho zajima jak to dopadlo v masterech nebo juniorech muze se mrknout na www.poharmtb.cz tam nejdete kompletni vysledky vsech kategorii

  • anonymní uživatel Cahyn (CahynRider (a) gmail.com) 1.9.2008 v 19:18

    stepanisko: sorry ze se do toho montuju, ale zajímalo y mne jaká šiřší veřejnost chodí na tyto stránky. Pokud vím, tak sem chodí určitá část populace která se zajímá buď to o sjezd, bmx či freeride atd. Když se jede závod v Dirtu tak se píšou výsledky všech...DH je něco míň?

  • anonymní uživatel Cahyn (CahynRider (a) gmail.com) 1.9.2008 v 19:18

    Jo a jinak, velká pochvala Kubajszovi, skvělý závod ! Good job!

  • anonymní uživatel KUbajsz.com (kubajsz (a) gmail.com) 1.9.2008 v 19:26

    Mě by docela zajímalo, kde se vzaly výsledky značek a když už to někdo dělal, tak jak na tom jsou třeba týmy?

  • anonymní uživatel KUbajsz.com (kubajsz (a) gmail.com) 1.9.2008 v 19:27

    Jo a závodníků bylo 172 :)

  • anonymní uživatel PauliE 1.9.2008 v 20:14

    trosku demence napsat jen pulku vysledku s oduvodnenim, ze je to psany pro sirsi verejnost..

  • anonymní uživatel stepanisko 1.9.2008 v 20:24

    Kubajsz: chybicka se vloudila, prehledl jsem jednu kategorii a zapomel pricist zavodniky, poradi znacek jsem nasel zde: poharmtb.cz/... poradi tymu jsem nenasel
    PailiE: pokud ti to pripada jako demance, najdi si report na jinym webu,treba bude vic podle tvych predstav, nevim co jinyho ti na to rict...

  • anonymní uživatel Henda (henda (a) centrum.cz) 1.9.2008 v 20:31

    to stepanisko: jo jasny ja kdybych byl verejnost tak se treba alespon zajimam o juncky protoze to jsou ti ze kterejch muze neco vyrust! Dedove nejsou o nic horsi lidi nez ostatni a naopak jim cest co predvadej. Hobby lidi ty zase ty zavody drzej nad vodou v ucasti, bez nich budem jezdit kolem baraku. A ze se sere na HT to ja nekomentuju i kdyz obcas dokazem prohnat i ty tvoje elitaky pro sirsi verejnost! Sorry ale tohle jsi netrfil hrebicek na hlavicku!

  • anonymní uživatel stepanisko 1.9.2008 v 20:46

    Dobrá, příště se polepším, když si to čtenáři přejí, je pravda, že aspoň vítězové kategorii by se měly zmínit. Jen si prosím nechte odcesty blbý připomínky, že je to demence a podobně...

  • anonymní uživatel rudy 2.9.2008 v 15:14

    ha,sem videt na jedny fotce za kubajszem,byl sem tam jako pískač a myslim si že se to povedlo,a to moc,ale trochu me mrzi ze sem nebyl an vyhlaseni,nebot sem musel sbirat mliko!!!:-(

  • anonymní uživatel Tomík 2.9.2008 v 18:46

    hele, oni jsou nějaký pravidla jak psát report, že tam musí být vypsaný všechny kategorie??

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí