Červenka ovládl druhý závod WBC

Autor: Ondřej Kymla, vydáno: 19.5.2009

Michal Červenka se stal vítězem druhého podniku seriálu WBC – Specialized Bikerally Championship. Želechovický jezdec vyhrál hned tři ze čtyř rychlostních zkoušek, které připravili pro tuzemskou elitu pořadatelé v Podkopné Lhotě. Druhý skončil valašský závodník Patrik Kotrla, třetí místo vybojoval Martin Hoferek.

„Ještě před začátkem závodu trochu sprchlo, což udělalo zejména úvodní rychlostní zkoušky hodně zajímavé. Některé pasáže byly hodně klouzavé a bylo důležité popasovat se správně s technikou a udržet si dobrou stopu,“ předeslal při hodnocení celého závodu vítězný Michal Červenka, který měl před posledním měřeným testem pouze jednovteřinový náskok a musel ještě odrážet závěrečný atak Patrika Kotrly.



Vítězný Michal Červenka



„Pro Patrika to bylo ještě hodně otevřené a určitě chtěl zaútočit. Pro mě to znamenalo především neudělat chybu, ale úplně se mi to nepovedlo. Dvě zatáčky před cílem mi totiž podklouzlo přední kolo a měl jsem co dělat, abych to vyrovnal,“ oddechl si po krkolomné pasáži želechovický jezdec. „I přes tento problém jsem ale dokázal svůj náskok ještě navýšit. Vítězství si velmi vážím, protože konkurence byla opravdu veliká,“ připomněl 27letý biker, že v závodech série WBC se schází téměř to nejlepší, co lze na tuzemských tratích najít.

Červenka se vítězstvím v Podkopné Lhotě dostal i do čela absolutní klasifikace. Hned za ním se ale po dvou kolech usadil v těsném závěsu vítěz úvodního závodu Martin Hoferek, jenž tentokrát dojel třetí. „Podmínky byly kvůli ranní mlze a mírnému dešti hodně nevyzpytatelné. Během dne ale trať oschla, což asi všem vyhovovalo. Třetí místo v nabyté konkurenci beru. Je to dobrý výsledek. Ze ztráty průběžného vedení v celkovém pořadí si těžkou hlavu zatím nedělám, protože do konce sezony zbývá ještě spousta závodů,“ uvedl fryštácký biker.



Martin Gajdošík jako Specialized Rádio Rockmax Talent Rider



Za zmínku stojí jistě i čtvrté místo dalšího fryštáckého jezdce Tomáše Musila a pátá příčka olomouckého Pavla Čepa. Mezi juniory se radoval z vítězství Martin Slovák, v kategorii Super 15 byl nejrychlejší Tomáš Čala a kategorii žen ovládla Michala Lípová. Místní rider Martin Gajdošík vybraný pro tento závod do projektu „Specialized Rádio Rockmax Talent Rider“ si skvělým výkonem dojel pro 10. místo v juniorech. O lepší výsledek ho připravil pád hned v 1. RZ.
Sedmidílný seriál WBC Specialized Bikerally Championship 2009 pokračuje svým třetím podnikem v neděli 7. června v nedaleké Lípě.

Výsledky závodu v Podkopné Lhotě:
http://www.rally-vysledky.com/…4absolut.php

Fotky, videa:
http://www.wbcrally.com/…2009/round2/

Pořadí v seriálu

WBC 2009 Absolutně
1. M. Červenka 64 b.
2. M. Hoferek 59 b.
3. P. Čep 41 b.
4. P. Kotrla 29 b.
5. J. Svak 28 b.

WBC 2009 Junioři
1. M. Daněk 58 b.
2. M. Slovák 47 b.
3. M. Kolajík 44 b.
4. Z. Bělák 39 b.
5. P. Sovička 38 b.

WBC 2009 Super 15
1. T. Čala 70 b.
2. M. Bořuta 53 b.
3. L. Sedláček 44 b.
4. M. Machala 40 b.
5. D. Málek 36 b.

WBC 2009 Ženy
1. M. Lípová 70 b.
2. V. Holcová 53 b.
2. J. Smržová 53 b.
4. Z. Sedláčková 40 b.
5. M. Trlidová 34 b.

Ondřej Kymla
www.wbcrally.com



Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel romza.bh 19.5.2009 v 16:04

    No Hofer je sice z Lukova, ale jinak report dobry :)

  • anonymní uživatel Scoty 19.5.2009 v 16:50

    ROCK MAX yeah

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí