Report: Vans Kill the Line 2009 Peynier

Autor: Zuzka ElKloko, kategorie: Report, vydáno: 24.9.2009

Poslední výlet za sluníčkem byl letos v pořádném stylu – Vans Kill the Line: Peynier, France. Moře, zralé víno na poli, BMX stars ze všech konců světa, barák s bazénem Maxe Bimara a outdoor party, na kterou se jen tak nezapomene…

Vyjíždíme ve čtvrtek na noc, už nevím, jak dlouho jsme vlastně jeli, většinu času všichni spí, jen kamioňák Caha Pavel řídí skoro v kuse – pouze asi na 4 hodiny ho střídám za volantem, jinak jede palbu on! Už se nikdo nemůžeme dočkat moře, tak se převlíkáme do plavek už na odpočívadle někde na dálnici s vidinou toho, že okamžitě, co ho uvidíme, do něj naskáčeme! A tak jsme to taky udělali na pláži u Montpelier, kde se válela spousta děvek, takže klukama díky tomu nebyla řeč.

Po koupeli v moři berem směr Peynier, kam dojíždíme se západem slunce. Zdravíme spoustu obličejů z BMX videí, kocháme se šejplýma skokama a jdeme se pomaličku ubytovat k Maxovi Bimarovi, který má krásný dům asi tak 30 metrů od trailsů. Dostáváme k dispozici domeček u bazénu, který Max používá (či používal) jako zkušebnu (k hraní na elektrickou kytaru zde taky později dochází). Co vám budu povídat, tohle je sen! Ráj! Takovejhle dům, na takovýmhle místě, ach…




Večer se jde hodně brzo spát, aby byla ráno síla na kvalifikaci. Vše se pomalu rozjíždí po obědě. Kvalda je rozdělana do čtyř heatů podle národností. Každý jezdec má dvě jízdy přičemž se počítá ta lepší. Dudo bohužel po první jízdě dostává migrénu a nemůže jet dál. Spekuluje se, zda mu bude první jízda stačit k postupu. Cahin první jízdu nedojíždí, ale druhou sází a je možnost postupu. Kudrovi asi taky jízdy úplně nevyšli. Nakonec bohužel postup ani pro jednoho, ale podívejte sami na startovku, kolik tam bylo velkých jmen!




Pomalu se stmívá a přichází party time! Jelikož jsme češi, bereme do kapes co nejvíc plechovek. Párty je v takovém venkovním baru, kousíček od skoků. Nakonec se plechovky ale stávají nutností, protože pivo co točí na baru je opravdu hnus. Jak tak párty plyne, někoho napadá vzít Kudra, hodit ho do kontejneru, projet se s nim kolem baru a pak kontejner zvrhnout a vysypat Kudra zase na světlo. Co já vím, tak postupem času už nic nevím, tak to by bylo z párty vše. Doplním pouze brzké ranní koupání na Adama a Evu u Maxe v bazénu, již zmíněný kytarový jam a nevěřícné probuzení…




Jediná věc, kterou je potřeba ráno po takové párty udělat, je vylézt z domečku a opět skočit do bazénu! Patrick Haebig vypadá hodně mrtvě, tak kluci za pomoci muže, z kterého jde strach – Bena Hennona – rozhodnou bez sebemenších emocí hodit Patrika přímo z postele v oblečení do bazénu. Patrick se moc nebrání, ba naopak, oceňuje nápad jako velmi dobrý. Malý detail je, že v bazénu zkončil s Maxovou koženou bundou, která mokrá váží asi tak 10 kilo.




Snažíme se tak nějak dát do kupy a sbalit se na cestu. Kluci do finále nepostoupili, tak se rozhodujeme jet domu co nejdřív.

Dáváme ještě samozřejmě zastávku na pláži, kde je ještě víc děvek než předtím, ale taky docela zima. Při odjezdu z pláže Cahin a Dudo zjišťujou, že měli jet finále, protože se spousta riderů, kteří původně postoupili, moc ožrala a nemohla jet, tak jen zatlačují slzu a jede se dál směr ČR. Teď už nás čeká jen nějakých šestnáct hodin v autě a po cestě spousta kravin z nudy.

Ooo, snad příště zas, má milá Francie!





Pro lepší představu přidáváme ještě několik luxusních fotek od Stephane Candé:







Vans Kill the Line 2009 – výsledky finále:

1 – JB Peytavit
2 – Matt Priest
3 – Markus Hampl
4 – Yacine Eloudjedi
5 – Andreu Lacondeguy
6 – Bob Manchester
7 – Scott Edgworth
8 – Jeremy Muller
9 – Louis Peyre
10 – Max Bimar
11 – Lilian Conry
12 – Jeremy Lependu
13 – Yannick Granieri
14 – Louis Lacondeguy
15 – Paul Mauritz
16 – Sig Cool
17 – Simon Mauratz
18 – Vincent Massardier
19 – Anthony Rocci
20 – Robin Castex
------------------------------
22 – Pavel Caha
23 – Dudo Antalík
33 – Tomáš Kudrnáč







Vans Kill the Line 2009 – official video clip:

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou JavaScriptu a Flash.


P.S. V přípravě je samozřejmě i video od Zuzky, takže zůstaňte s námi…



Jak to viděl Kudr, aneb report taky o ježdění najdete na bmx-jicin.com.

Vans Kill the Line slovy řidiče Cahina najdete také na tbb-bike.cz.



Další informace, fotky a videa najdete na oficiálním webu závodu: peynierbmx.com



Text: Zuzka ElKloko
Video: Alex Dropsy (oficiální video závodu)
Fotky: Stephane Candé a Zuzka ElKloko (z mobilu)

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 24.9.2009 v 12:14

    Video je vkusně udělané, parádní akce. Naši borci ani na videu nejsou škoda.. Nedá se..

  • anonymní uživatel FAN 24.9.2009 v 15:22

    co to je za song...?

  • anonymní uživatel Motherfucker 24.9.2009 v 16:30

    Ctvrtaa fotkaaa je nej...TO je muuj clovek...MEtaaaal.!!!!!!!!

  • anonymní uživatel GayBoy 24.9.2009 v 17:20

    jj pekny udelany jen mi prijde ze nekteri jezdci maji riditka delsi nez kolo...

  • anonymní uživatel GooCH 24.9.2009 v 20:11

    stylove video.... ta daha s emi strasne libi

  • anonymní uživatel robin (robinlig (a) seznam.cz) 5.10.2009 v 9:56

    ten vlaček bil solidni hoši

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí