MojeKolo

Report: DH & Freeride Schpindel Opening 2010

Autor: Navy, Adam Maršál, kategorie: Report, vydáno: 2.6.2010

MRSN to rozjel ve velkém stylu! Po vítězství v závodě SP ve 4X v Mariboru přišel na řadu opening bikeparku ve Špindlerově mlýně. A aby bylo co otvírat, vymyslel tady Michal se svojí partou zbrusu novou sjezdovou trať toho nejhrubšího zrna. Stará trať dostala hlavně v horní části několik drobných zjednodušujících úprav a díky nima také přívlastek „freeridová“. Ve Špindlu si teď tedy můžete sjet na superzábavném a téměř čtyři kilometry dlouhém trailu, nebo prověřit své skills na brutální sjezdové trati.

Nová sjezdová trať musela být postavena úplně celá pouze ve vykáceném pruhu pod lanovkou, což má velkou diváckou výhodu, ovšem nevýhodou je nemožnost využít terénních peripetií v okolí lanovky. Tato skutečnost je dána samozřejmě prvním pásmem národního parku a starostmi ochranářů přírody a strážci KrNaPu. Nicméně i tak buďme rádi, že alespoň tuhle trať zde vedení parku povolilo.





Celý opening začal už v pátek, kdy se do Svatého Petra začali sjíždět první bikeři. Během dne se ještě ladily poslední detaily na sjezdové trati a také na stump trailu, který je nyní dokončen dle původních plánů. Páteční Welcome párty proběhla v zahřívacím módu a přátelské atmosféře. O velice emotivní a zábavné hudební vystoupení se postaral sám Michal Maroši, který všem přítomným ukázal, že i biker může umět zpívat a své grind-corové sólo protáhl téměř na hodinu. Všem zůčastněným bude v uších jistě ještě dlouho znít nezapomenutelný verš „Wo Co De! DownHill JeDe!“. Po této hudební tečce se většina závoduchtivých bikerů rozutekla do svých stanů ladit formu na následující kvalifikační den.









Sobota patřila tréninkům a kvalifikační měřené jízdě. Do samotného závodu se přihlásilo přes 80 riderů v kategriích Hobby a Elite. Sobotní počasí bylo téměř ideální, lehce pod mrakem a hlavně bez stále hrozícího deště. Obě tratě byly vlhké tak akorát a ježdění si užívali snad úplně všichni, kdo přijeli. Celý víkend provázela pohodová atmosféra, ostatně jako vždycky na akcích, které ma svědomí MRSN. Závodění brala vážně spíš jen menší část závodníků. Naopak početnější část bikerů se do závodu vůbec nepřihlásila a užívala si ježdění po svém. Ostatně užít si ježdění v nejlepším tuzemském zimním středisku byl také cíl celé akce, takže proč ne…









Po kvalifikační jízdě, do které všichni nastoupili s velkými závodními ambicemi přišla na řadu vyřazovací Jägermeister párty. Na té se slavilo, co se dalo. MRSN slavil své dvaatřicátiny, nové holky z Jägeru slavili vítězství v řadě castingů a rozdávali oranžové květinové náhrdelníky, voliči slavili výsledky voleb a rezignaci pana oranžového škodiče, připíjelo se na opravdu brutální DH trať, na konec zimy, na začátek jara, na zku*vený počasí, na psi a kočky, na nový holky… no prostě jsou zde opět staré známé Jägermeister párty… letos jich tedy bude o dost míň, ale zato budou o to ostřejší…









Sobotní vyřazovací boje na baru a radikální změna počasí měli za následek znatelný úbytek závodních ambicí a v závislosti na tom také znatelný úbytek závodníků. Do samotného závodu tak nastoupilo možná o polovinu míň riderů, než do sobotní kvalifikace. Nicméně to nejlepší zůstalo a to bylo hlavní. Na letošním Schpindel openingu šlo stejně hlavně o pohodu, dobrý ježdění a setkání se s kamarády.

Nicméně výsledky závodu jsou více než zajímavé. Nejrychleji dokázal sjet rozmáčenou trať Adam Vágner, který jako jediný zajel čas pod čtyři minuty a to i přes silný déšť a totálně rozmáčenou trať. Pozoruhodně druhý nejrychlejší čas měl nejlepší hobbík Petr Třešňák, což s sebou nese otázku, jestli si Petr náhodou nespletl kategorie. MRSN zajel i s výletem do lesa čas o vteřinu horší než Třešnis, což s sebou nese otázku, jestli by příště neměl na svěťáku startovat v hobbíkách ;o)

Výsledky DH & Freeride Schpindel Opening 2010 – Elite:

1 – Adam Vágner (3:55)
2 – Michal Maroši (4:13)
3 – Rosťa Štencel (4:14,69)
4 – Šimon Charvát (4:14,95)
5 – Martin Hoferek (4:18)
6 – Jiří Gergel (4:22)
7 – Tomáš Weiss (4:26)
8 – Jan Šavr (4:27)
9 – Ondřej Štěpánek (4:30,48)
10 – Dominik Kvapil (4:30,56)

Výsledky DH & Freeride Schpindel Opening 2010 – Hobby:

1 – Petr Třešňák (4:12)
2 – Jaroslav Jón (4:35)
3 – Martin Šmatlán (4:39)
4 – Jakub Kříž (4:47)
5 – Adam Třešňák (4:49)
6 – Jan Vacek (4:52)
7 – Ondřej Fiala (4:52)
8 – Jiří Penc (4:53)
9 – Jan Kubáček (4:55)
10 – Zdenek Našinec (4:58)

Kompletní výsledky najdete zde: Hobby a Elite



Špindl jde prostě vstříc bikerům a to je dobře. Pokud se vám ve Špindlu líbilo, nebo si chcete novou trať vyzkoušet na vlastní kůži, můžete přijet už za dva týdny znovu na závod českého poháru ve sjezdu. Ten se totiž pojede na stejné trati!



Na závěr už zbývá jen poděkovat celé crew v čele s Michalem Marošim, která letošní Schpindel Opening připravila. Díky!



Text: Navy
Fotky: Adam Maršál (Maxim)

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel MP 2.6.2010 v 9:09

    ..masakr je že vítěz HOBBY by byl druhej v elitě :oD

  • anonymní uživatel wotoman (tadydadyda (a) seznam.cz) 2.6.2010 v 9:23

    dík Marošákovi za supr víkend, DH trať byla v neděli zvlášť šťavnatá...a musim pochválit i FRko, protože to je fakt pecka...nebyly by výsledky i z final race? tyhle sou ze soboty z kvaldy...díky

  • anonymní uživatel !g3z (igez (a) centrum.cz) 2.6.2010 v 15:30

    MP, byl by třetí..

  • anonymní uživatel lucky ass 2.6.2010 v 15:51

    !g3z, byl by druhej

  • anonymní uživatel Jurko (jirka1.c (a) seznam.cz) 2.6.2010 v 17:58

    Byla i kategorie HT??

  • anonymní uživatel jenda 3.6.2010 v 11:33

    masakr je, že třetí v elite byl šmatlán na hardtailu...není to člověk :D

  • anonymní uživatel miras . 7.6.2010 v 8:14

    Vagner nejvic :) skoro 20 sec naskok :)))

  • anonymní uživatel rwan (rooali10 (a) gmail.com) 25.10.2017 v 22:02

    ????? ?????? ?????? ???? ?????? ??????? ????? ???? ?????? ?????? ???? ????? ?????? ?????? ????
    ?????? ????????? ????? ?? ???? ?????? ??????? ???????? ??????? ??????????? ?????? ????? ?????? ??
    ????? ????? ?????? ????? ??????? ? ????? ?????? ?????? ? ?????? ?????? ? ????? ????? ??????
    ????? ??????? ?????? ????? ??? ???? ????? ?????? ????? ?????? ??????
    ?????? ?????? ?????? ???
    www.electronic-eg.com/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí