Zlíňáci na Maxiavalanche Vallnord

Autor: Keli, vydáno: 11.6.2010

Trojka zlínských bikerů Michal Červenka, Tomáš Musil a junior Zdeněk Bělák vyráží o tomto víkendu na Maxiavalanche do Andorry.

Michal Červenka (úřadující Mistr ČR), Tomáš Musil (vítěz slovenského poháru 2009), (oba Červenka Subform team) a junior Zdeněk Bělák (Speed bike team Fryšták) dominují svým kategoriím po dvou závodech tuzemskému seriálu závodů Meatfly woodbike series a Michal s Tomášem zatím vedou i slovenský pohár v kat. hardtail ve sjezdu horských kol. Už na konci loňské sezony si začali všichni tři pohrávat s myšlenkou účasti na některém ze závodu Avalanche cupu, což je neobvyklý pohár závodů ve sjezdu z vrcholů hor, odlišující se od závodů Světového poháru downhillu hromadným startem všech jezdců a podstatně větší délkou tratě. Ovšem právě i za účasti špičkových sjezdařů světového poháru, především z Francie, Velké Británie, Španělska. Pro zajímavost, poslední závod Avalanche enduro AE Forest (UK) v květnu vyhrál desetinásobný mistr světa ve sjezdu a nyní špičkový jezdec rally Nicolas Vouilloz, dobře známý všem fanouškům automobilových soutěží i ze startů na zlínské Barum rally.

Zlínští jezdci uvažovali původně o startu na nejdelším a nejprestižnějším závodu celé série – Megavalanche Alpe d´Huez ve Francii, ale protože se tento závod kryje s letošním sjezdovým Mistrovství ČR v Karlovicích, padla volba nakonec na závod v Andoře.

Pro všechny, co nedávali v zeměpise pozor, Andorra je malý stát na hranicích Francie a Španělska. Více než 400 sjezdařů se vydá najednou z vrcholu kopce Pic de Cubil ve výšce 2.350m, aby zhruba po 30 minutách tvrdého sjezdu dosáhla cíle v malebné vesnici La Massana v horském středisku Vallnord.

Maxiavalanche Vallnord se koná o víkendu 12.-13.června a díky sponzorům a podpoře Města Zlína nebude na tomto závodě skupinka zlínských bikerů chybět.





S jakým cílem nebo očekáváním do Andorry odjíždíte:

Michal Červenka:
„Jelikož je to pro mě úplně nová zkušenost, tak se těžko stanoví nějaký cíl. Bude to velmi náročné vůbec na sjetí v nějakém solidním tempu. A to je to, co nevím jestli dokážu. Ale i tak, neúspěch by pro mne byl, kdybych se nedostal do finálové jízdy mezi 150 nej jezdců. Můj tajný cíl je ale dostat se mezi prvních 50.“

Tomáš Musil:
„Pro mě je to první závod tohoto druhu, takže chci závodit jak jen to půjde od prvních metrů i když to bude dlouhé. Je mi jasné, že ke konci budu odpadat, ale základ bude, že se budu snažit dát do toho všechno. Pokud se mi toto podaří, tak výsledek nerozhoduje. Zklamaní by pro mě bylo to, kdybych věděl, že jsem se na to vykašlal a sjížděl s vědomím, že už to nemá cenu. Bojovat se musí až do konce…“

Zdeněk Bělák:
„Stejně jako pro Michala a Tomáše to pro mě bude první závod tohoto druhu, i tak se budu snažit vydržet jet ve stejném tempu až do cíle a podat co nejlepší výkon.“



Další podobnosti o akci, resp. o celém seriálu Maxiavalanche najdete na webu avalanchecup.com.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel dave (moravec.david71 (a) gmail.com) 11.6.2010 v 12:30

    držím vám palce, chcem sa spítať, či pôjdete na HT alebo FULL?

  • anonymní uživatel Keli (info (a) dolekop.com) 11.6.2010 v 13:16

    dave: nene, na HT nejedou, jedou na lehkých fullech

  • anonymní uživatel haff 12.6.2010 v 17:12

    info na www.bikegeneration.cz

    ....uzma jede na HT!!! ....čerstvé info na stránkách mají už odjetou kvaldu

  • anonymní uživatel Yenda66 (janikmichal (a) volny.cz) 14.6.2010 v 21:05

    Kluci, závist. Je to snem asi hondě bajkerů. Moc držím palce a těším se na reporty !

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí