Biker 04-2010

Autor: Biker mag crew, vydáno: 1.7.2010

Za posledný mesiac nás počasie veľmi nešetrilo. Po lejakoch, ktoré zničili všetko, čo im stálo v ceste nám nebo pre zmenu na týždeň zoslalo megahorúčavy, do ktorých ani psa nehodno vyhnať. A to všetko len na to, aby sme po týždni opäť bikovali v 15-stupňových dažďoch. Na to pravé letné jazdenie ešte stále čakáme, no aby sme vám toto čakanie spríjemnili, je tu nový Biker 4. A nadupanejší než kedykoľvek predtým!

Predskokana celému časopisu tentoraz robí Filip Polc a jeho juhoamerické dobrodružstvo. Ak nežijete v jaskyni (aj keď tam aspoň neprší…) určite viete, že Filip vyhral štyri mestské zjazdy po sebe. Ak vás zaujíma, ako sa k nim dopracoval a čo všetko v Amerike zažil, týchto šesť stránok bude presne pre vás! (Okrem toho sa dozviete, aký nápis má FiPo na boxerkách – to už akí by ste boli bikeri, keby ste to nevedeli?)





Okrem fajn čítania vám v štvrtom tohtoročnom Bikerovi aj poradíme, ako sa aspoň trochu viac priblížiť Filipovi. Dáme vám 30 tipov pre lepšiu jazdu, po ktorých budete mať chuť okamžite zobrať bike a ísť ich vyskúšať priamo na kopci. (Samozrejme, ak nebude pršať…)





Už onedlho zrejme budeme mať ženskú premiérku, preto sme nemohli inak ako dostať nejakú nežnosť aj do Bikera. Tak ako Rachel dominuje svetovým zjazdovým tratiam, tak s prehľadom minulý rok vyhrávala aj Radka Slížiková, ktorej profil na vás čaká na šiestich stranách uprostred časopisu. Okrem zaujímavého čítania o Radkinom stúpaní k výšinám slovenského zjazdu vás čakajú aj priam modelingové fotky, kde si Radka aj trošku poskákala v tretrách do mláky (lebo pršalo!!!).





V rubrike Spot vám tentoraz predstavíme okolie Turčianskych Teplíc. Horným Turcom vás opäť prevedú nádherné fotky od Mata Rendeka, údaje z GPS navigácie aj zaujímavé rozprávanie z prvej ruky, vďaka ktorím budú aj zarytí janešlapemnabi­kuhorekopcom-bikeri mať chuť vytiahnuť sedlovku o trochu vyššie a vydať sa skúmať krásnu prírodu stredného Slovenska.





Po spote prichádza k slovu hlavná rubrika čísla, v ktorej vám poradíme ako postaviť trať! Či už chcete postaviť krásny plynulý singletrack, alebo rozdrbanú zjazdovú trať, bude sa vám hodiť kompletný postup legalizácie a nespočet tipov, ktoré zaručia, že vaše majstrovské dielo vydrží mnoho rokov a bude vám, aj ostatným bikerom prinášať radosť každé jedno leto. A možno nakoniec zistíte, že pre staviteľa nie je dážď až taký veľký nepriateľ.





Ak sme ženské čitateľky potešili infoškami o FiPových boxerkách a o Radkiných úspechoch, určite ich potešíme aj výberom ridera do interview – jedna zo 100 najsexi žien sveta s krásnym austrálskym prízvukom, modelka, dizajnérka a riderka úspešná v zjazde, cross country aj all mountaine (lebo v Austrálii tak veľa neprší) – jednoducho Niki Gudex. Alebo žeby sme tým potešili viac chalanov?





Záver časopisu tentoraz patrí testom, ktoré vám poradia pri kúpe a o trochu skrátia hodiny očumovania v bikeshope. Tentoraz sme si posvietili na trailové plášte, ktoré môžete na biku nechať po celý rok (aj keď bude pršať). Po 13-tich 2,3-palcových plášťoch prídu opäť na rad dva biky od jednej značky. Jeden z nich však je full, druhý hardtail, a Biker sa pozrel na to, ktorý sa oplatí kúpiť viac. Otestovali sme aj Lapierre Spicy a plášť WTB Timberwolf.

Samozrejme, nezabudli sme ani na menšie rubriky… Kamil Kubovič vás naučí dávať condor a footjam tailwhip na streetových prekážkach a povie vám niečo o sebe. Naučíte sa tiež dôkladne vyčistiť bike, čo sa v dnešných daždivých časoch celkom hodí, nie? Samozrejmosťou sú aj rubriky ako zdravie, kde vám poradíme, ako sa pri jazdení vysporiadať s alergiami, alebo fitness, kde má pre vás Dominik Hopják opäť zopár tipov ako mať nabúchané ručiská, nožiská a iné „iská“.





Ak teda máte dosť pršania vonku aj v tomto článku, dobehnite si 25. júna do stánkov, obchodov a poštových schránok pre svojho štvrtého Bikera! Dúfame, že sa vám bude páčiť!





Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Duchna (duchacek.petr (a) gmail.com) 1.7.2010 v 9:24

    Nadupanej obsah, dá se to i někde v CZ objednat????

  • anonymní uživatel Matkko.DH (foxik.dh (a) azet.sk) 1.7.2010 v 10:16

    jjj jasne ze daj si ze www.bikemag.sk a tam si to objednaj =)

  • anonymní uživatel Stifler 1.7.2010 v 12:06

    len opravím, bikermag.sk ;)

  • anonymní uživatel břt (dawejonas (a) seznam.cz) 1.7.2010 v 14:16

    sračka

  • anonymní uživatel Jehněson (bizoní pij) 1.7.2010 v 14:37

    ty vole se slováci maj, kam se hrabem s našema časákama....
    viď břt koko

  • anonymní uživatel kubo (freeride) 1.7.2010 v 14:40

    len skoda ze je to skoro cele prelozene z nejakeho anglickeho casaku....

  • anonymní uživatel mmrakk 1.7.2010 v 15:37

    Mountain Biking UK July 2010 - originál je lepší

  • anonymní uživatel mmrakk 1.7.2010 v 16:14

    Mountain Biking UK July 2010 titulka
    sphotos.ak.fbcdn.net/...

  • anonymní uživatel Stifler 1.7.2010 v 16:26

    mmrakk: Ty detektív. ;)

    Spolupracujeme s MBUK, v každom časopise je od nich preložených 16 strán. Primárne ide o komplexné testy komponentov a bikov, o ktorých si myslíme, že by mohli byť užitočné aj pre našich čitateľov.

  • anonymní uživatel Fanda (boguscz (a) seznam.cz) 1.7.2010 v 16:58

    hele týpek na první fotce je Oddy z MBUK ne?

  • anonymní uživatel anonym 1.7.2010 v 19:02

    Cely Biker je total sracka, neni tam pomaly co citat, je to z cisla na cislo horsie a horsie. Redakcia by sa mala spametat a urobit nejaku zasadnu zmenu. Ak to takto pojde dalej tak si ho asi prestanem kupovat. Podotykam ze nejsom jediny na Sr s tymyto nazorom cize tento fakt stoji za povsimnutie...

  • anonymní uživatel sla 1.7.2010 v 19:13

    podla mna cislo dobre, interview zaujali, takisto články z MBUK.. Filip a spol. dobrá práca..

  • anonymní uživatel aďo 1.7.2010 v 19:54

    zasa same 26-ky...dobre ze som ho prestal kupovat

  • anonymní uživatel Stifler (filip.nagy (a) sportmedia.sk) 1.7.2010 v 23:03

    anonym: Ty hrdina... Nabudúce sa podpíš, alebo mi to príď povedať osobne... Ver tomu, že tento fakt nestojí za povšimnutie, hneď vysvetlím prečo.

    Pokiaľ niekto chce viesť konštruktívnu debatu o obsahu časopisu, nemám problém. Ale ak si potrebuje nejaké urazené decko zvyšovať ego tým, že vypisuje po internete ako redakcia dodrbe všetko, čoho sa dotkne, vytáča ma to do nepríčetnosti. Asi som v tomto biznise príliš krátko na to, aby som mávol rukou nad tým, keď niekto zhadzuje celomesačnú robotu zopár nadšených ľudí, ktorí sa časopis snažia robiť najlepšie, ako vedia.

    Žiaľ, keď sledujem reakcie na Dirtbiker, za ktorým rovnako stojí tím ľudí, ktorí sa snažia odviesť čo najlepšiu prácu, zisťujem, že je to naša československá realita. Pokiaľ je niečo pozitívne, treba byť ticho, veď to je samozrejmosť. Hneď ako sa vyskytne jedna negatívna vec, treba o tom rýchlo písať na internet.

    Zatiaľ som nepočul jediný konštruktívny návrh, ako urobiť časopis lepší. Zdrbávať pod čiernu zem viem aj ja... ;)

    sla: Ďakujem(e)...

  • anonymní uživatel mmrakk (mmrakk (a) email.cz) 2.7.2010 v 13:29

    Stifler: koukal jsem na vaše stránky a o spolupráci s MBUK tam nic nenašel a jako dlouholetý předplatitel MBUK jsem chtěl poukázat na originál

  • anonymní uživatel dast (dast.mtb (a) gmail.com) 2.7.2010 v 14:06

    dajte im uz pokoj. tolko kritiky si zase nezasluzia. aspon sa snazia, v podmienkach ake na SVK vladnu, nieco postavit na nohy. treba pochopit, ze nemaju zdroje na rozhadzovanie. aj ked s niektorymi vecami nesuhlasim, treba uznat, ze robia dobru robotu.

  • anonymní uživatel Gnar Killer 5.7.2010 v 0:41

    já si to objednam na veletrhu že to vyzkouším a musím říct že mi to příjde dobre. DB je db ale Biker má zase něco jiného do sebe.Rozhodně každý bikersky časak je plus.

  • anonymní uživatel Mazi 6.7.2010 v 20:37

    Je tam i plakát??

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí