Preview: Mongoose 2011

Autor: Keli, vydáno: 9.7.2010

V minulém týdnu proběhla v prostorách obřích skladů českého dovozce kol Mongoose prezentace modelů na příští sezónu, zde je ochutnávka, co lze očekávat od této americké značky v roce 2011.



Allmountain Teocali dostalo nový hydroformovaný rám s taper hlavovou trubkou (kónického tvaru), zdvih byl navýšen o půl centimetru na 150mm, došlo k zvětšení ložisek na freedom linku (přepáka zadní stavby v oblasti šlapacího středu), hlavová trubka se více položila a hlavový úhel je nyní 68 stupňů. Původní řadu modelů Teocali (Comp, Elite a Super) rozšíří nejlépe osazený model Mega, název je příhodný, kolo je určeno i pro závody typu MegaAvalanche.





I v sjezdové řadě dojde k rozšíření, ke stávajícím modelům Boot'r Apprentice a Boot'r Foreman, přibude ještě Boot'r Romo Signature, pojmenovaný po MG riderovi Stevu Romaniukovi a bude taktéž v barvách jeho sponzora energetického nápoje Rockstar (tento model vyroben pouze v omezeném množství). Rám u všech Boot'rů bude stejný jako v letošním roce, tlumit bude Fox Van R, na Romovi pak Elka Stage 5. Vidlice na Boot'r Apprentice bude Rock Shox Domain RC s 200 mm zdvihu, na Foremanu Rock Shox Boxxer RC a na Romovi opět speciálka upside down Manitou Dorado Pro.





Kola Pinn'r budou opět ve dvou variantách levnější Apprentice a lépe osazené Foreman. Oba rámy mají shodný zdvih 190mm, Apprentice tlumí pomocí tlumiče Fox Van R a vidlí vidlicí Rock Shox Domain R, Foreman je osazen na obou postech Foxem – vzduchovým tlumičem DHX Air a vidlicí 36.



Pinn'r bohužel nebude osazen tlumiči Romic, Fox bohužel nedorazil a tak na předváděcím kousku je náhradní tlumič produktového managera Aspire Mgr. Oskara Jančíka



U street-dirtového Ritualu došlo k změnám především v designu, rám zůstává shodný s letošním.





Fireball dostal nový rám i design, dle mého soudu velmi povedený. Hlavními změnami u rámu je nižší a delší horní trubka, uvolněnější úhel sedlové trubky 70st., o 10mm kratší zadní stavba pro snadnější manuály, 15mm vyšší střed – pomáhá při přistávání do radiusů.





A libůstka na závěr, festka Maurice, k dispozici bude v klasickém dráhařsky nudném designu a pak také v provedení FS jak freestyle, barvičky až oči přecházejí, odolnější vidlice, tak aby zvládla i tvrdší dopady.





Více fotek najdete v galerii.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel foxa 9.7.2010 v 9:15

    oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo krasa

  • anonymní uživatel streetak 9.7.2010 v 10:36

    na rituala měli dát singlespeed :) ale jinak mazaný jak cíp :D

  • anonymní uživatel NyTeKK (Jakub.Najdek (a) seznam.cz) 9.7.2010 v 10:44

    Vidlice na Boot'r Apprentice bude Rock Shox Domain RC s 200 mm zdvihu <<<domajn s 200mm zdvihu neni to překlep? jinak taky na ty sjezdaky už mohli davat kliky s dutou osou...jinak pěkné:)

  • anonymní uživatel Potok 9.7.2010 v 11:48

    Nytekk: neni, od příštího roku bude dvoubrejlovej domain s 200mm zdvihu ;) POdle mě měli dát na středního bootra lepší tlumák než VAN R a tu Elku bych chtěl fakt zkusit :)

  • anonymní uživatel saker753 (saker753 (a) azet.sk) 9.7.2010 v 22:08

    NyTeKK:neni to preklep Potok ma pravdu Domain dvojkorunka s 200mm zdvihom je realita kamaraat ;)

  • anonymní uživatel vyschlouš 10.7.2010 v 21:50

    jako mazec asi nejhezčí kola

  • anonymní uživatel motor 12.7.2010 v 13:15

    nejhezci je santa :-D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí