MojeKolo

Report: Horsefeathers Dirt Contest

Autor: Klauzík, kategorie: Report, vydáno: 28.7.2010

Rakovník patřil o víkendu kolům všech možných disciplín. Všechny cyklistické disciplíny spojila akce s názvem Rakovnické cyklování, což je celkem zajímavý projekt, který má za účel podpořit tento sport ve městě a to ve všech možných disciplínách. Vedle sebe se tak v Rakovníku proháněly silničky vedle sjezďáků nebo třeba BMX kol.

Součástí Rakovnického cyklování byl také dirtový a sjezdový závod. Dneska začneme dirtem, který měl na starosti profláknutý biker Láďa Klauz. Klauzíka jsme tedy pověřili sepsáním reportu o tom, jak celá akce probíhala a jak to všechno viděl on jakožto organizátor. Takže Láďo, máš slovo…





Láďa Klauz: Tak! Je za náma Horseeathers Dirt Contest v Rakovníku, který byl součástí Rakovnického cyklování. Rakovnické cyklování je akce probíhající celý víkend za účelem podpory cyklistiky a sportu ve městě. Přímo na náměstí bylo podium, kde se konaly koncerty, vyhlášení, tombola a další akce. V centru byl také start spousty disciplín např XC, silniční kritérium a několik dětských závodů. Byl tam také cíl sjezdu, ale o tom vám řekne víc Čerw v zítřejším reportu.






Já jsem byl pověřen povyprávět vám o Horsefeathers Dirt Contestu., který jsem měl na starosti. Ten se měl jet v sobotu 24. Ve čtvrtek jsme si suprově zajezdili. Bylo potřeba zametat i kropit kvůli tomu, jak byly skoky suchý. Bohužel to přišlo všechno v noci. Hroznej liják. Liják takovej, že mě to budilo a nenechávalo klidně spát, protože jsem věděl, že je to v pr…. Chtělo se mi v tu chvíli brečet. Tolik příprav a starostí kolem a teď tohle? Měsíc bylo krásně, sucho, teplo a když potřebuješ, aby to zůstalo, tak se to takhle pokazí.






Ráno jsem se byl podívat na skocích a k mému překvapení jsem zjistil, že hlína měla velikou žízeň a hodně toho pobrala. Kopal sem jak divej, chtěl sem to dát do jezditelnýho stavu. Pomohli kluci z Čerčan i z Budějc (díky!). Dokonce se dalo jezdit a já sem měl radost. Ale předpověď nelhala. Po dvou hodinách ježdění to zase bylo pod vodou. Pršelo asi od šesti odpoledne až do sobotního dopoledne a celý den poprchávalo. Závody v sobotu tedy nepřipadaly v úvahu. Měl jsem ale aspoň šanci jet sjezdový závod, kterej byl mimochodem fajn zpestřením.






Od sobotního odpoledne se ukazovalo i sluníčko a předpověď hlásila zlepšení počasí o 100%. Neváhal jsem a přeložil závody na neděli. Bohužel after párty se změnila na Pre párty a spousta lidí to dost odnesla. Jičínským se zlepšila nálada díky kapelám a Mlaďák, kterej přijel autobusem, náladu vylepšil taky slušně. Nakonec to skončilo nějakým šitím, ztrátou telefonu, bolestmi všeho a kdo ví čeho všeho.






V neděli ráno bylo konečně hezky, polojasno a pofukoval lehce větřík. Díky němu to rychle vysychalo a po pár úpravách a posypání suchou hlínou to byl nakonec super povrch. Ani sem nečekal, že přijede tolik lidí, na to, že to bylo v neděli. Trošku zklamáním byla účast BMX riderů.






Nebudu psát kdo co dal, nedal a chtěl dát. To uvidíte ve videu a na fotkách. Pár lidí nenaskálo skoky a pár lidí zase celkem zabíjelo. Díky tomu, že to byly moje první závody, tak jsem udělal pár chyb. Ale to se změní, jelikož chybama se člověk učí a příští rok to bude zase o něco lepší. Nevěřil jsem tomu, že se závody odjedou, když sem viděl, jak moc prší a v jakém stavu jsou skoky. Naštěstí ale všechno proběhlo tak, jak mělo a nakonec možná ještě líp. Stihl jsem sjezd i dirty a párty sem si taky užil. Doufám, že si město udrží tradici Rakovnického cyklování a bude možnost to zopakovat!






Díky všem sponzorům, zúčastněným, pomocníkům a všem ostatním, kteří mi s Horsefeathers Dirt Contestem pomohli!



Klauzík







Horsefeathers Dirt Contest – výsledky kategorie MTB:

1. Josef Brych
2. Láďa Klauz
3. Honza netrval



Horsefeathers Dirt Contest – výsledky kategorie BMX:

1. Tomáš Kudrnáč
2. Jirka Karlík
3. Tomáš Vlček




Fotky: Martin Kantner (MartinKantner­.com) a Lukáš Grössl

Diskuze

  • anonymní uživatel macko 28.7.2010 v 17:16

    Co takhle výsledky??

  • anonymní uživatel CERW 28.7.2010 v 17:55

    První pepan a druhej Klauzík... Domácí si rozdali ceny a bylo:D

  • anonymní uživatel Radek (radik363 (a) seznam.cz) 29.7.2010 v 0:08

    komplet vysledky by bodly

  • anonymní uživatel tomaass (tomaass.sorejs (a) gmail.com) 29.7.2010 v 8:36

    a pak že Klauz neumí napsat dobrej report

  • anonymní uživatel Bahy 31.7.2010 v 8:21

    pěknej závod :-)

  • anonymní uživatel Lukán 1.8.2010 v 16:40

    A vydejko??

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí