AGang TV: Cult 3.0

Autor: AGang TV, kategorie: Video, vydáno: 28.2.2011

Cult je endurové kolo, které překvapí chytrými inovativními prvky a vyladěnými technologiemi. Už na první pohled je zřejmé, že to není obyčejné kolo, ale velmi dobře promyšlený stroj, který si své příznivce nachází v řadách spokojených uživatelů. Nejen unikátním zpracováním, také vynikající skladbou komponentů dovede potěšit každého bikera.

Rám kola je postaven na technologii DLP (Drive Link Pivot). Ta využívá moderního čtyř čepového zavěšení zadního kola. Unikátní technologie dovoluje snadný převod síly šlapacího ústrojí v pohyb bez velkých ztrát, jinak na celoodpružených kolech běžných. Srdcem systému je 200 mm dlouhý tlumič ROCK SHOX Monarch, který pracuje s 57 mm zdvihu. Zadní kolo přitom lehce překonává nerovnosti do 150 mm. Rám tak dovoluje rychlou jízdu, snadné překonání překážek a prokazuje obratnost v terénu, jak se na kvalitní enduro sluší a patří!

V kombinaci s odpruženou vidlicí ROCK SHOX Revelation RL Dual Position Air je chování kola při stoupání i ve sjezdu vynikající. Jezdec si užije dokonalé pohodlí a bez problémů vychutná adrenalinové pocity lehkého freeride svezení. Vzduchová vidlice se svým 150 mm zdvihem postará o hladké překonání nástrah i drsnějšího terénu. Zároveň svou nízkou hmotností a vlastnostmi nijak nebrání dobrému výkonu při stoupání na vrchol, při kterém pomůže i možnost snížení zdvihu na 120 mm za jízdy.





Samostatnou kapitolou je mechanismus šlapacího ústrojí, kdy se o převod energie stará 22 zubů převodníku TRUVATIV Hammerschmidt. Se zabudovanou planetovou převodovkou a v kombinaci s kvalitním měničem a 10 rychlostním řazením značky SRAM X9, dosahuje CULT dostatečného rozsahu variant převodů pro všechny situace. Odolné kliky s kompozitovými nášlapnými pedály SYNCROS AM Traverse vydrží i v tvrdých podmínkách, přitom svou nízkou hmotností zásadně snižují celkovou hmotnost kola.

CULT 3.0 skvěle drží směr a poradí si v každém terénu. Svou měrou k tomu přispěli vybrané kvalitní kevlarové pláště. Vpředu vede stopu GEAX Gato Kevlar 2.30" a vzadu se o vynikající přilnavost stará GEAX Mezcal Kevlar se stejným rozměrem. Pláště jsou osazeny na odolných ráfcích, ty jsou vypleteny 2 mm nerezovými dráty. Osvědčené náboje AGang Disc disponují vpředu 15 mm, vzadu pak 10 mm pevnými osami.

Spolehlivým parťákem jsou kvalitní brzdy TRP Dash Carbon. Nasazeny vpředu na 7" a vzadu na 6" kotoučích, skutečně prokazují svou vynikající službu. Nejenže dostatečně kvalitně brzdí, především svou jemností a citlivostí kroku pomáhají k dokonalé ovladatelnosti ko­la.

Vyváženost umocňuje pohodlný posed na sedle SYNCROS AM, které je uloženo na dálkově ovladatelné sedlovce KIND SHOCK i950R. Ovládáním ze řídítek lze variabilně měnit výšku sedla, což využijeme především při zásadních změnách terénu (výšlap / sjezd). V kombinaci s vychytanými řídítky SYNCROS FR20 GR a pečlivě voleným představcem stejného výrobce, kolo skvěle padne do ruky.

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou Javascriptu a Flash.
Link na stažení

AGang CULT 3.0 přináší nový vzhled a zkušenosti. Již loňský model své spokojené uživatele naplno zaujal. Ten letošní přináší řadou významných inovací, a s prvními ohlasy můžeme s hrdostí prohlásit, že naše kolo je i v druhé sezóně považováno za skutečného lídra, který stanovil nový CULTovní rozměr!

Diskuze

  • anonymní uživatel nejvic (uplne) 2.3.2011 v 16:13

    Uz aby to tady bylo! Jdu do levnejsi varianty, ale mit money, tak ta trojka je proste luxus!!!

  • anonymní uživatel Romále MorgenFreemen 2.3.2011 v 16:18

    Zas tolik to nestoji, aby to nebylo dostupny... V porovnani se svetem je ta zadara. Celkem dost muziky za malo penez si myslim...

  • anonymní uživatel d3v1ll (d3v1l666 (a) hotmail.com) 2.3.2011 v 17:18

    No ja nevim, je to takovy nemastny neslany, na co to vlastne je ? Mam na tom sjizdet megakopce a uricenej slapat s tezkou kravou do kopce ? Podle me kolo k nicemu, ale asi sa nejaky trubkin najde, co si to koupi.

  • anonymní uživatel vydrzprtka 2.3.2011 v 17:29

    jsem celkem zvedavej. Nekupujete to nekdo, docela bych vyzkousel, jak to facha..

  • anonymní uživatel nejvic (uplne) 2.3.2011 v 20:29

    d3v1: Je to na enduro... Ale to ty asi nevis co je. Trubkinu co na takovejhlech kolech jezdi je dost. Mozna jednu pochopis...

  • anonymní uživatel nigga 2.3.2011 v 23:00

    stejně je to plíva.

  • anonymní uživatel Pisky (rcdriversham (a) seznam.cz) 3.3.2011 v 7:48

    kolo je to pekny i cena je dobra pro levnejsi verzi ale ja radsi pujdu do Agang Ninja do te levnejsi verze je levnejsi o 2k a ma to o 3cm vyzsi zdvych jen zas nevim jestli ten jedno prevodnik co je u Ninjy bude stacit :-)

  • anonymní uživatel d3v1ll (d3v1l666 (a) hotmail.com) 3.3.2011 v 11:42

    nejvic: Hmm Hmm, ze jsem jeste poradne zadny agang enduro nikde nepotkal, ani toho vaseho kulta. To je divny co. Sice tady machrujete na videu, jak je to cely super, ale nikho neznam a ani lonsky modely agangu nikde videt nejsou. Takze to tak asi super nebude co. Neb to ani nikde v kramech nevidim, takze existuje ta znacka vubec ?

  • anonymní uživatel nejvic (uplne) 3.3.2011 v 12:56

    mne je jedno kolik jezdi Cultu... Ja se ti snazil vysvetlit, ze enduro kola tady jsou a jezdi na nich dost lidi. Ty mas ale asi jiny problem a mas i skvely prehled o deni na trhu... Tak si kup nejakou americkou znacku a machruj sam.

  • anonymní uživatel Romále MorgenFreemen 3.3.2011 v 13:06

    PISKY: Ninja a CULT jsou urceny kola na neco jinyho. Cult je spis univerzal na lehci freeride ale i peknou projizku terenem, ninja je spis extremnejsi bike na poradnej vodvaz.
    D3v1II: Cult je hodne oblibenej, a ta oblibenost porad roste, muzu posoudit ze zajmu u kamose v bike shopu. Ja kdybych mel kujva prachy, hned ho koupim, ale jsem rad, ze uzivim toho svyho trialaka :) Ale cim jsem starsi, tim jsem pohodlnejsi a cult se mi libi, ze vydrzi i ostrejsi jizdu.

  • anonymní uživatel PetrD 3.3.2011 v 23:40

    tak Vám nevím cena mi nepřijde nijak luxusní..... resp. existuje jiný český výrobce, který za míň peněz nabízí kolo se stejnými zdvihy, místo RS se to houpe na foxu, komplet to je na XT a rám je nejen designovanej, ale i vařenej v čechách a z kvalitnějšího materiálu... a ano mám na mysli RB

  • anonymní uživatel Romále MorgenFreemen 4.3.2011 v 8:26

    No, jestli myslíš IQ 6 race za 53000 tak to je cenove srovnatelny, to jo, ale ten ram je sice ceskej, jenze jednocep? hm, hm... to prece nechces srovnavat? Precti si o tom cultu poradne, co je to za system, jak ten ram funguje. Srovnavej a hodnot teprve tehdy,az si budes jistej o cem mluvis... :)

  • anonymní uživatel PetrD 4.3.2011 v 9:22

    ach jo už jsme zase u toho... nejsem inženýr a nevím ani zbla o tom jak co pracuje... ano rb je sice jednočep, ale kdo říká, že jednočep je k ničemu... funguje jim to a mě je upřímně jedno kolik čepů mám pod zadkem. nechtěl jsem říct který kolo je lepší, nehledě na to, že pokud nejsi testovací jezdec agangu tak jsi na tom ještě nejel. prostě jenom říkám, že rb je lehčí, levnější, poskládaný minimálně z dražších komponentů /nechci tady rozpoutat diskuzi o tom jestli je fox leší než RS/ a navíc to nevařil stroj někde na taiwanu. jediný co jsem komentoval je cena togo cultu... přijde mi to prostě drahý.

  • anonymní uživatel Romále MorgenFreemen 4.3.2011 v 10:30

    jasný, mě to zase nedalo nekomentovat z druhé strany, nic víc :) Cena je ale podle mého v klidu, v porovnání třeba se spešlem. I kdyz v porovnani se speslem je jakakoli cena v klidu, hehe. U toho rb jednocepu je problem v prenosu slapaci sily na kola. Cult to resi tim systemem DLP. A o agang kolech neco trochu vim, znam dopodrobna kazdy model, proto si muzu dovolit s jistotou popsat tyhle detaily. Ale jinak ok, kazdy nazor je super, posouva to vyrobce vzdycky dal. Uz se tesim, az se svezu, doufam, ze mi ho kamos z kramu pujci :)

  • anonymní uživatel neznalek 4.3.2011 v 20:05

    to PetrD: Nemám absolutně nic proti RB. Měl jsem od nich hned několik kol. Ale IQ6 se moc nepovedlo. Cena neni špatná, ale měl jsi v ruce jeho zadní stavbu? Ten systém má bohužel velký problém s boční tuhostí, která skoro neexistuje. Proto upustili od snahy použít na jejich sjezďáku ten samý, je to totiž nesmysl.

  • anonymní uživatel Pisky (rcdriversham (a) seznam.cz) 26.3.2011 v 14:53

    Romále MorgenFreemen: jo to vim ze je mezi tim rozdil :-) ze Ninja je spis na FR a Cult na ostrejsi Enduro, tak ono by stacilo kolo i za 15k na ty moje skoky :-D 30cm skokanek 50cm vysoko a skacu to na kole za 3,5k :-D tada spis sem skakal

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí