Velo 04-2011

Autor: Ruda Hronza, vydáno: 28.3.2011

Dubnové vydání časopisu Velo právě dopadlo na pulty tíhou 168 stran. Co na nich najdete?










OBJEVITELSTVÍ, DOBRODRUŽSTVÍ A BIKING aneb geocaching ve spojení s MTB. Pokud chcete nějakým způsobem ozvláštnit své vyjížďky a ještě neznáte geocaching, přináší dubnové Velo zajímavý tip. K zážitkům z terénní přidává tahle aktivita další zábavu, kdy lze nalézt nejen skrýše coby podstatu geocachingu, ale také nové traily.




TOMÁŠ SLAVÍK – PROFESIONÁL I STUDENT. Velo jelo za mistrem světa ve fourcrossu Tomášem Slavíkem do Brna nejen kvůli rozhovoru, ale také proto, aby nakouklo do jeho „kuchyně“ – jeden z redaktorů strávil s „Datlem“ jeden jeho den z kategorie typických.




PARADOXY ČESKÉHO FOURCROSSU. O zlatých českých ručičkách lze polemizovat, ale rčení zlatý český fourcross platí určitě, je potvrzeno stále novými skvělými výsledky našich závodníků. Oč větší je jejich úspěšnost ve světovém měřítku, o to větší je paradox českého 4X – jezdců je málo, stejně tak diváků, a že by o téhle disciplíně nějak více informovala média, to se také nedá říci.




JARO ČESKO-SLOVENSKÝCH SUPERTALENTŮ. Roman Kreuziger, Peter Sagan a problémy v prvních závodech sezony.




ANDALUSSKÁ PREMIÉRA ANEB REPORTÁŽ PSANÁ NA ŠPIČCE. První ročník etapového závodu Andalucía Bike Race se konal ve Španělsku pro Evropana v nezvykle brzkém termínu na přelomu února a března. Reportáž v dubnovém Velu jej popisuje z pohledu závodníka, a to ne jen tak ledajakého – z pohledu jezdce, který se svou „dvojičkou“ patřil k papírovým favoritům celkového pořadí. Sepisoval Martin Horák.




BOLEST ZA ŘÍDÍTKY. Strečink při jízdě, který pomůže od bolístek a nechá vás dojet a vychutnat si vyjížďku či závod bez problémů.




MTB TRAILY A PEVNOSTI VE VAL DI SUSA. Tip na dovolenou na jedinečných trasách na italsko-francouzské hranici. Zdejší Alpy, to je nekonečné stoupání po vojenských cestách až do výšky 3000 m n. m. k vojenským pevnostem, rychlé sjezdy a nádherné výhledy na všechny světové strany.




DLOUHODOBÝ TEST 11 TRAIL BIKŮ – POLOČAS. Polovina dlouhodobého testu přináší přímé srovnání zúčastněných kol a jako bonus laboratorní měření tuhosti rámů – měřena byla jak celková tuhost při záběru, tak i tuhost přední partie a zadní stavby. Rozdíly byly leckdy značné.




SJET, NEBO SESKOČIT? Další díl školy jízdy a zdolání překážky pod dohledem Kamila Tatarkoviče a Pepy Dresslera.

České MTB poháry v roce 2011 hlásí: MNOHO ZMĚN. Jen týdny zbývají do startu nové sezony horských kol. V kalendáři Českého poháru, který si drží punc nejvyšší úrovně tuzemských závodů, zůstaly základní kameny v podobě osvědčených podniků. Zároveň se ale objevilo hned několik zcela nových lokalit a jiné se do kalendáře zase vrátily.




Diskuze

  • anonymní uživatel jose (stetir (a) centrum.sk) 29.3.2011 v 10:03

    hmmmm, no

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí