Animal Jungle Secrets 2011

Autor: Navy, vydáno: 20.4.2011

Zpátky do džungle!

Redakce dirtbikeru po roce opět vyhlašuje Animal Jungle Secrets, soutěž pro všechny stavitele trailů. Udělali jsme menší rozhovor s organizátory celé akce, kteří v něm poodkryjí karty letošního ročníku.





d:key: Možná by nebylo od věci lidem přiblížit historii Animal Jungle Secrets?

Radek Hruška: Nápad na Animal Jungle Secrets se zrodil loni na jaře u nás v redakci, ve svý podstatě jsem to vymyslel já s Jirkou Zvolským, který v DBčku testuje kola. Mám pár kontaktů na firmy, a hned ta první, co jsem oslovil, po tom skočila a tak bylo na světě 70.000 Kč v poukázkách na oblečení Animal.

Jirka Zvolský: Původní plán byl objet s porotou lokality, který jsme z došlých přihlášek vybrali. Nakonec jsme ale těch šest porotců nemohli dát z časových důvodů dohromady, takže ve svý podstatě všechny spoty sem poctivě navštívil pouze já a fotograf Panker. Snažili jsme se to věrně zdokumentovat, z fotek a videí pak porotci určili vítěze a vše končilo kalbou v Praze.




Takhle se celá trail crew radovala, když loni jejich Vráž u Dubnýho vyhrála…


Jaký teda bude letošní ročník?

R: Poučili jsme se z některých chyb, takže například porotu vezmeme v létě na týdenní trip po všech tratích a tím pádem to bude opravdu hodnocený maximálně objektivně. Jinak porota je tady Zvolouš a AGang team.




Co porota bude nejvíc hodnotit, na co se mají stavitelé soustředit?

J: Nejdůležitější je zábavnost tratě. To znamená, že třeba úplně nerozhoduje velikost překážek, ale jejich provedení, umístění či návaznost. Doporučuju se podívat na videa a fotky z loňska. Vyhrála Vráž a druhá byla Sopka, tak si myslim, že porota bude upřednostňovat traily umístěný v pěkným prostředí. Právě třeba Sopka skončila druhá a to přesto, že to byl jednoduchej trail bez velkejch překážek a extrémních skoků.




A takhle ta Vráž vypadá…


Kdo se může do soutěže přihlásit?

R: Přihlásit se můžou všichni stavitelé, kteří postaví nebo hodně přestaví na jaře svůj trail. Mají proto šanci i loňský účastníci soutěže, ale nesmí to být žádný lehký facelift, trail je potřeba komplet přebudovat! Pravidla jsou víceméně tři a to:

1) postavit freeride trail o délce minimálně 200 metrů
2) překážky mohou být z hlíny i ze dřeva
3) lze přihlásit jak legální tak ilegální spoty, nicméně úplně nejdůležitější je udělat pár fotek či video a to umístit s nějakým popisem na Facebook stránky Animal Jungle Secrets a nebo poslat ty fotky s nějakými kontakty na redakce@dirtbiker.cz

A protože se bude fotit už do příštího čísla DB, tak čím dříve svoje dílo přihlásíte, tím větší je šance se do soutěže dostat. Doporučoval bych mít vše hotový tak do půlky května! A když to takhle rychle stihnete, a my vás nevybereme, tak si aspoň pěkně celou sezonu zajezdíte. Všechno zlý je k něčemu dobrý :)




Nejdecká Sopka skončila druhá, ale Radek a jeho kámoši budou letos určitě bojovat znova!


Jaký budou ceny?

R: Hlavní sponzor Animal do soutěže věnuje opět 70.000 Kč v poukázkách na oblečení Animal, což je anglická značka, kterou u nás exkluzivně koupíte třeba na www.dobryznacky.cz. Díky spolupráci s AGangem je tu vložená soutěž AGang Best Obstacle o nejlepší dřevěnou překážku. Tvůrce nejlepší dřevostavby dostane odměnu 10.000 Kč na dřevo, čímž je myšleno dřevo pro stavbu další překážky. No a ve spolupráci se serverem Dolekop.com bude vyhlášena ještě soutěž na webu, kde pomocí svých hlasů budou moci sami čtenáři vybrat ten nejlepší spot a udělit mu titul d:key Best Spot. Výhra to bude opět velmi lukrativní a to sice sud piva a nějaká ta flákota na gril na jarní otvíračku daného spotu v roce 2012, která bude Dolekopem a lokálama na místě zorganizována.




Radětice měli taky našlápnuto, tak třeba letos…


Co od celé soutěže letos očekáváte?

J: Hlavně větší zájem zkraje soutěže než loni. Do prvního kola nám v minulým ročníku přišlo málo přihlášek a tim pádem se vybíralo velmi obtížně. Naopak těsně před uzávěrkou v srpnu přišlo spousta trailů a pak se na nějaký dobrý nedostalo. Jsem taky hodně zvědavej na vítěze AGang Obstacle, co kdo dokáže ze dřeva udělat.

R: Já hlavně doufám, že se lidi budou stavěním bavit. A taky bych si přál, aby dorazili na závěrečný večírek, abysme se tam se Zvoloušem nemuseli vožrat sami! Takticky jsme párty přesunuli na začátek listopadu 2011. A to už je skoro za dveřma. Lopaty do ruky, my v redakci už sme nachystaný na vaše traily vyrazit!







Abyste věděli, s jakými traily bude třeba právě ten váš soupeřit, podívejte se na loňské finalisty:



Nejdek – Sopka

Plzeň – Bukokros

Bikepark Bobrovníky

Ždírec – Dolesa

Freeride Trail Radětice

Dubné – Vráž (vítězný trail)




O soutěži Animal Jungle Secrets 2011 už víte vše podstatné, teď už tedy zbývá jen stavět a šejpovat… a příští rok na jaře, v nových hadrech od Animalu, novou překážkou od AGangu a se sudem piva a grilovaným masem třeba u vás!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 20.4.2011 v 18:08

    Zasloužená gratulace chlapi!!!!Tak pome do toho novoho nočnika,teda ročnika mek mrk!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí