Galerie: ČPDH Monínec - Martin Liška

Autor: Martin Liška, vydáno: 24.5.2011

Martin Liška pohrdl motokrosem a vyrazil na sjezd, jeho slovy: „tak jsem se rozhodoval, zde jet na motokros do Kramolína nebo do Monínce na DH, tak jsem zvolil druhou možnost. :)“.



My z d:key jsme tento pohárový závod vynechali, protože podle našeho mínění není Monínec až tak dolekopcom jak by se na pohár slušelo.



A zde je výsledek Martinovy práce – parádní fotogalerie z prvního kola Českého poháru ve sjezdu z Monínce.



 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Dave 24.5.2011 v 8:48

    Moninec neni az tak dolekop na pohar??? Pevne doufam ze to byl sarkasmus. Podobne reco o tom jak je Moninec XC atd me vazne dojimaji...

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 24.5.2011 v 10:23

    Dave: Nevim co znamena slovo dolekop. Ale pokud opravdu myslis dolekopcom, tak to sarkazmus nebyl, dle naseho mineni neni Cesky pohar hoden takovychto trati. To ze nejsme schopni zavody usporadat na vetsich kopcich je vec jina.

  • anonymní uživatel ddd - andy (david.and (a) post.cz) 24.5.2011 v 11:20

    Keli: Pokud jste poslali návrh jiný lokality, která je schopná ČP DH uspořádat za daných podmínek SVAZu resp. Komise MTB, popř. návrh na změnu podmínek, neřeknu nic. Ale logika - na závody nepojedu, nepodpořím účastí - mě moc perspektivní pro rozvoj DH nepřijde.

    Myslím ale že, spíš by to chtělo tu změnu podmínek pro pořádání ČP DH, než bojkot někoho, kdo to udělat dokáže.

  • anonymní uživatel zdenál 24.5.2011 v 11:29

    hodně pěkné fotky ... pochvala.

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 24.5.2011 v 11:42

    DK kluci, já vás mám rád, ale hloupější výmluvu, proč vynechat účast na ČP bych fakt nevymyslel...

  • anonymní uživatel Čárys ze 72O.cz (seven20 (a) volny.cz) 24.5.2011 v 12:56

    Karlovice : trat dlouhá 1 350 metrů s převýšením 210 metrů. Top čas kolem 1 : 25.

    Monínec : trat dlouhá 1700 metrů s převýšením 215 metrů. top čas kolem 2:20

    Rokytnice : trat dlouhá 1500 metrů s převýšením 300m. Top čas kolem 2:50

    (okej, Rokytka je možná víc z kopce ve spodních pasážích ale ruku na sdrce, nahoře jedeš po louce taky partu času.)

    Takže, kopce máme podobné, špindl samozřejmě vybočuje z "ČP norem" svou délkou (nevím) a převýšením 437 metrů.

    Tudíž přichází otázka - který z dalších pohárů vynecháte, protože se vám nezdá až tak dolekopcem, jak by se na pohár slušelo ? Dle mého mínění je jediná trať dostatečně dolekopcem, "jak by se na pohár slušelo", Špindl.

    4: andy: Ne, chtělo by to celej ČP přesunout do Rakouska. Jediné řešení : )

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 24.5.2011 v 13:15

    Oprava: nazor prezentovany v clanku z pohledu DK, neni nazor vsech z DK. Jedna se nazor muj, Filipa Svrcka.

    Andy: ano, zajistit jinou lokalitu pro zavod CP je veci skoro nemoznou. O zavode jsem se kriticky nevyjadril, kritizoval jsem kopec. Verim, ze Carys jakozto byvaly zavodnik vychytal veskere mouchy, ktere nam zavodnikum na zavodech vadily.

    Zdenek Pol: jiste jsi si vsimnul, ze reporty z DH zavodu pisu az na vyjimky ja, protoze jsem aktivni zavodnik. A v sezone objedu cca 15 zavodu, jak z Ceskeho, tak Slovenskeho i Moravskoslovenskeho poharu + nejake zahranici a dospel jsem do stavu, ze je treba si vybirat, prestoze mel Moninec v poharu premieru, tak jsem jej vynechal. Proc asi.

    Na zaver si jen dovolim otazku, ac nemam prehled o presnych cislech, na svazu zcela jiste vydali vice jak 200 zavodnich licenci a kde je ten zbytek zavodniku, proc neprijeli na prvni pohar, na zacatku sezonu, kdy jsou jeste plni sil a elanu?

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 24.5.2011 v 13:57

    Ne, Filipe, není dost dobře možné zjistit, kolik licencí bylo vydáno za účelem závodění v DHI. Pokud licenci máš, jistě víš, že v žádosti uvádíš jen MTB, žádné další dělení po disciplínách tam není.

  • anonymní uživatel kerry 24.5.2011 v 16:54

    Chápu to dobře, že letos na této stránce bude z CP report jen ze Špindlu?

  • anonymní uživatel Aleš Houser 24.5.2011 v 22:10

    Já sdílím názor s Kelim. Na Monínci, ani v Karlovicích jsem nikdy nebyl, ale Rokytka mi na ČP přijde silně neadekvátní a porovnám-li parametry výše uvedených tratí, tak ty žádná pecka taky nejsou (jak píš Čárys). Bohužel ale asi neni v Čr moc z čeho vybírat, když si uvědomíme nároky na zázemí, trať, připravenost tratě a organizaci potřebné k úspěšnému a pro všechny spokojenému konání ČP. Škoda... Nicméně tohle všechno zlepšit nejspíš neni v silách svazu a těžko hledat účinný lék.

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 24.5.2011 v 22:37

    ja mam licenci a nebyl tam, hec...ale prej fajn bikepark pojezdeni, stejne jako v karlovicich, v rokytnici...prave ze uz je nastesti doba, kdy se da vybrat kam jet jakoze zavodit v DH...nanestesti bych nedelal vyber do repre zrovna ve sk8 parku...na druhou stranu, pokud po organizaci CP sahne nekdo s mensim kopcem tak lepsi, nez nic, ne? a party se da udelat i na rovine :-D...peace a kopcum dole zdar...

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 24.5.2011 v 22:53

    2 carys, ona asi neni vyhra mit delsi trat na zhruba stejnym prevyseni s vetsim casem, ne? to jen tak na okraj....nesnizuju rozhodne vykon kohokliv kdo na tom makal ani tech co to jeli...

  • anonymní uživatel Kozel (kozel (a) seznam.cz) 24.5.2011 v 23:17

    A kde konkrétně by se v ČR měl ČP jezdit, to jste schopni říci nebo navrhnout?

    Je úžasné sledovat jak neustále remcáte a v podstatě Vám není nic dost dobré. Když je to z kopce remcáte na zázemí, lanovku a další kdesi cosi. Když je to v areálu kde máte vše na co si vzpomenete remcáte, že to není dost z kopce a kdesi cosi.

    Ještě chvilku a i těch pár posledních zoufalců, jenž za současných podmínek vůbec je ochotno ČP pořádat se na to vykvákne a bude klid.

  • anonymní uživatel filipmat.us (Filip.matus (a) gmail.com) 25.5.2011 v 7:44

    Jestli někoho zajímá můj názor, tak trať je absolutně v pohodě. Ano, Špindel trať je jiná pohádka, ale trochu se bojím, že účast tam bude ještě nižší, protože pár lidí z nip má noční můry a zdá se jim až moc dolekopcom. Těžko se zavděčit.

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 25.5.2011 v 15:30

    Kerry: ano, chapes to spravne.

    Carys: presne jak pises, jedina trat, ktera je v soucasne dobe hodna poharu, je dle meho nazoru Spindl.

    Kozel: je nutne jezdit jen v CR? Napr. v Madarsku nemaji dostatecne kvalitni trate pro uskutecneni mistrovskeho zavodu, tak si jej udelali v nedalekem Semmeringu. Navic jsem na nic neremcal, pouze jsem napsal svuj nazor, ze trat na Moninci neni dost z kopce.

  • anonymní uživatel petan (kk.petan (a) seznam.cz) 25.5.2011 v 16:04

    Kopce by tu byly - Krupka, Klínovec, Bouřňák, a lidi nadšení pro věc okolo těchto tratí taky. Jenom tu jsou zase pánové zelení .. Takže zase jako každý rok - snad bude příští sezóna lepší! A budu rád i za Karlovice, Rokytku, Monínec. Snad k nim ale přibudou tratě víc "dolekopcom".

  • anonymní uživatel hanz_zlín 25.5.2011 v 16:33

    Souhlas s Kelim ve všech bodech. Nic proti parkovýmu ježdění..ale hodně proti parkovýmu závodění. CPDH je naše top soutěž, podle toho by měla taky vypadat. Řeči typu že by se mělo držet při sobě atd jsou mimo. Je to busines jako stovka jinejch, budu si vybírat komu zaplatím. Když to může fungovat na sk tak nevidím jedinej důvod proč by nemohlo u nás. Pokud je problem ve financování ze strany státu je asi třeba aby cpdh uplně umřel a třeba po třech letech se právě na základě jeho smrti změnili podmínky ze strany státu, potažmo svazu. To je prostě života běh.

  • anonymní uživatel TÝDA (m-tyda (a) seznam.cz) 25.5.2011 v 19:35

    Mám z těch článku takovej divnej pocit ubírá mě to chut něco novýho vymejšlet.Nevím co k tomu víc napsat.Čus

  • anonymní uživatel Jirka 25.5.2011 v 22:07

    to: všem remcalům na ČP DH (ale nejen ten) potažmo úroveň tratí. Vážení, zkuste se trochu zamyslet, a zkusit zapátrat v paměti, případně na netu pár let zpátky a možná že tam někde objevíte vzpomínku třeba na DH závody v Berouně nebo ve Všenorech. Ty tratě taky nebyly moc prudký ale nevim nevim zda proti nim někdo tak remcal jako třeba teď proti Monínci. Myslím že naopak byla spousta lidí ráda, že je kde jezdit. Dneska je pohár seškrtanej na čtyři závody, 3DH cup to samý. Chápu že spousta lidí by namísto Monínce viděla radši Krupku nebo Boží dar, ale zkusil se někdo zamyslet nad tím, proč třeba letos tyhle tratě v poháru nejsou? Pokud jo, tak by bylo hned jasný, že pořadatelům jde o to, aby bylo k dispozici zázemí pro depo a závodníky + další věci aby to nebylo vysloveně punkový. Přírodní podmínky měnit nemůžeme, nový kopce nemáme z čeho nasypat, a jak už tu níže někdo zmínil, tak tam kde je slušnej kopec, tak zase jsou ochranáři a problémy s vytyčením trati. Nechci tu moralizovat, ani nikomu brát jeho názor, ale zkuste se na to podívat i z jinýho pohledu. A zkuste si prosim též uvědomit kolik úsilí (a věcí co nejsou vidět na první pohled) stojí veškerá organizace pořadatele. (neplatí pro lidi co mají s pořádáním závodů zkušenosti).

    To Filip Matuš: Špindl je super trať, i když pro spoustu lidí to bude hodně z kopce, jak jsi správně podotkl. Mě osobně to ale přijde v pohodě, je to trať hodně na techniku - a hlavně se mi na tom areálu líbí to, že člověk může střídat sjezdovou a freeride trať.

    Toť za mě.
    Jirka "Crasher" Machart

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí