reklama

Report: Meatfly 3DH Cup Rokytnice

Autor: Lukáš Louda, Hanys, kategorie: Report, vydáno: 9.6.2011

O tomto víkendu se v Rokytnici nad Jizerou v Rock-it-nice bike parku odjel druhý závod Meatfly 3DH Cupu. Počasí nejdříve hlásilo, že by nemělo vyjít. Později jsme pak byly svědky přesného opaku. Pálilo to až se za kočárem prášilo. Lanovka už jezdila v pátek. To by mě zajímalo, kdo za ně v pátek maká:). Lanovka jezdila v pátek do pěti a pak se to postupně rozkouskovalo u grilů a celou Rokytnicí byla cítit vůně grilovaného masa… Později tradiční Šnekolend, kdo byl ví, kdo nebyl – nikdy se nedozví.

V sobotu se všichni probouzíme do slunečného rána. Na registraci vše maká jak má, lidi už dostali rozum a registrují se na webu. Do Rokytnice doráží necelých 200 závodníků, což je taky velmi pěkná účast. Na trati je tak prašno a sucho, že to až hezký není. Místama to klouže jak na ledu.

Než se pustím k samotnému závodu, tak bych chtěl nejdříve popsat trošku trať, která doznala spousty změn. Začátek zůstal stejný a startuje se opět nalevo od lanovky. První změna je po seskakováku do klopenky. Tady jsou v dolní části nově namotány točky a přibyla i jedna dřevěná, která se však v závodě objíždí. Za neoblíbeným přescesťákem vznikl krásný zacesťák. Další nový skok vznikl u punkboudy, která je teda předělaná. Jedná se o skok ze zatáčky do zatáčky doplněný o příjemné dřevěné vólo za ním. Louka je jako vždy rychlá, ale každá chyba se na ní trestá v podobě spousty vteřin navíc. Průjezd lesem a vyskakovák ven zůstává stejný. A potom začíná rock'n'roll pod lanovkou – do něj se naskakuje přestavěným druhým skokem. Pod lanama to vesměs zůstalo stejné až na přestavěné pařezy. Spodek je také skoro stejný. Týda s bandou si zaslouží pochvalu za perfektně připravenou a upravenou trať po zimě. Je zde vidět, že než se park otevřel opravdu se tu pracovalo. Není to jako jinde.

Teď již k samotnému závodu a jednotlivým kategoriím.

Ženy:
1. Jirková Simona – Swiss board shop 3:17.701
2. Foerster Janine – East Guard Racing 3:23.573
3. Strolená Lenka – Funn B 3:23.654

Žen se tu potkává šest, z čehož jedna odstupuje ze závodu pro technickou závadu. V ženách všechny zařezává Jirková Simona před Janine Foester z Německa. Tato zahraniční návštěva patří k pravidelným účastníkům 3DH. Škoda že v Rokytnici chyběla Jana Trojanová nebo Lucka Bohuslavová. Mohl to být pořádný boj.

Kadeti:
1. Roušavý Vojtěch – SHAMAN RACING 2:52.611
2. Ballek Matěj – Motorsport BF 3:38.540
3. Musil Dan – 7:56.864

V kadetech vyhrává jako již tradičně Vojtěch Roušavý. Konkurence zde nebyla moc veliká a kluci se sešli jen 3.





Junioři:
1. Čepelák Honza – Mondraker 661 e13 katmar team 2:39.392
2. Petelík Marek – Mondraker 661 e13 katmar team 2:40.112
3. Hájek Bohumil – Flow riders 2:43.703

V Juniorech zase všechny pojel, jak již je zvykem, Honza Čepelák. Letěl opět hroznou i když jeho týmový kolega Mára Petelík za ním zaostal ani ne o vteřinu. Když si vzpomenu jak Mára jezdil před pár lety, je to skok úplně někam jinam. Respekt, tady je vidět opravdu ten pokrok a vývoj. Když si vezmeme co kluci předvádějí v juniorech, tak se můžeme těšit co nám později ukážou v dospělých kategoriích. Třetí dojel Bohumil Hájek „vítej zpět na stupních“ nebo se mi to snad jen zdá, že sem tady Bohouše dlouho neviděl? Každopádně tenhle kluk vždy závodí již večer předtím:). A nepříjemná událost se stala Ondřeji Štěpánkovi, který se vyndal těsně před cílem. Přeji brzké uzdravení.

Masters:
1. Knap Jiří – Mondraker 661 e13 Katmar team 2:45.609
2. Mánek Dušan – DUSANMANEK 2:49.188
3. Čižinský Milan – MAD 2:56.512

V másterech si po Meziboří spravil chuť Jiří Knap, který vrátil Dušanovi Mánkovi porážku z Meziboří. Třetí skončil Milan Čižinský.

Hardtail:
1. Strouha Hynek – Exe dh team 2:49.684
2. Hendrich Zdeněk – Haven extreme 2:55.050
3. Winter Michal – Sokol Starkov 2:56.500

V pevňákách nejvíc vypíná a jak již je zvykem tak i vyhrává Hynek Strouha. Jeho styl a rychlost je neskutečná Druhý dojíždí Zdeněk Hendrich a třetí Michal Winter.

Full:
1. Vágner Adam – RockMachine-CykloMax-BRS 2:30.575
2. Třešňák Petr – RockMachine-CykloMax-BRS 2:35.940
3. Joch Petr – F.A.S.T. DH TEAM 2:38.771

V kategorii full to všem nečekaně nanadává Adam Vágner. Na jeho styl a jízdu je radost pohledět. Vše je krásně plynulé a čisté. Jako druhý dojíždí Petr Třešňák. Na něm je vidět za koho a s kým ten kluk jezdí. Taky moc pěkná jízda. Jako třetí dojíždí stará škola :) Petr Joch. Ano tenhle člověk už taky nějákou tu sezónu najezdil – letos nově na celokarbonovém rámu. Moc pěkně jel i Filip Matuš, kterého sem opět rád na 3DH viděl – „nenahraditelné štýlo, pane“. Hodně nám i zrychluje Dominik Kvapil, který byl v Rokytce pátý a Luděk Šubert se těsně nedostal na stupně.

Závěrem bych chtěl říci, že v Rokytnici fungovalo vše jak mělo. Až na pár opozdilců na startu se vše odjelo plynule a rychle.

Všem zraněným přeji brzké uzdravení a těšíme se na vás na dalším Meatfly 3DH Cupu tentokráte 13.8. v Jiřetíně pod Jedlovou.

Kompletní výsledky a stav po druhém závodě naleznete na www.3DHcup.com

 


Text: Lukáš Louda
Foto: Hanys

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Beny (benes (a) benybiker.com) 9.6.2011 v 18:20

    Slušnej report :-)

  • anonymní uživatel SGA 9.6.2011 v 21:56

    Simona rulezzz ! ! ! Good job girl !

  • anonymní uživatel karamba 10.6.2011 v 4:11

    faktor zabavy 0

  • anonymní uživatel grrrr (ales.skocovsky (a) gmail.com) 11.6.2011 v 12:04

    Nechapu, proc nikde nejsou HardTaily ... a jsem si sto pro jist, ze se s nimi da v pohode sjizdet a konkurovat fullu ... sere me to :(

  • anonymní uživatel břitwa 11.6.2011 v 22:07

    trapný fotky ...a ceci taky

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí