Fagus Bikerally Kopná v záři reflektorů

Autor: Tomáš Černý, vydáno: 24.8.2011

Předposlední prázdninový víkend patřil 5. závodu Wood Bike Series – Fagus Bikerally v Podkopné Lhotě. Hlavní závod se jel v sobotu, avšak těm, co sledují web bikové generace, jisto jistě neuniklo, že se opět budou dít zajímavé věci.

Noční speciálka
A taky že se tak dělo. Ostřílení pořadatelé, mimo jiné také organizátoři automobilového rally-sprintu, dokázali skloubit závody bikerally s motoristickým sportem. Na páteční večer byla totiž připravena již tradiční noční speciálka, na trati na louce nad centrem a s cílem v samém centru závodu. Nasvícené skoky a možnost kreativity při stavbě osvětlení svého biku, které bodlo v temných zákoutích trati, svědčilo i zábavě pro diváky, ale také prověřilo schopnosti přítomných fotografů, kteří se určitě nemálo vyřádili.

Nutno podotknout, že nočnímu závodu předcházela celkem pořádná bouře ve stylu: všechno lítá, co není pod střechou. Jelo se na úplném mokru. Závodníky, kteří nebyli z cukru, a zajeli nejlepší časy, čekalo mimo krásných pohárů i překvapení. Bylo jim umožněno svezení se v čistokrevných rallyových strojích se známými jezdci české scény. Dělo se tak od 23. h večerní, kdy na připravené testovací RZ ukázalo svoje koně pod kapotou 5 závodních vozů. Samo sebou, že nechyběla ani autogramiáda.





Sobotní bodovaný závod
Pod nádherným sobotním azurem vyvrcholil boj v bodovaném hlavním závodě. Tratě byly ze začátku hodně podmáčené a ti, co nešli raději někam na houby, měli možnost opět po čase zažít pořádný, tolik oblíbený, fekal-cross. A že oskar pařil o sto šest, časy se začínaly zkracovat a tempo na louce bylo čím dál vražednější, neboli řež to, drž to, kolík není zeď! Nejlepší borci jeli na louce takovou hranu, až se mezi přihlížejícími mluvilo o porušování fyzikálních zákonů.

Na druhé trati bylo možno spatřit plácající se jezdce při přejezdu asfaltové silnice na ‚,wetech“. Divák se dobře bavil!

Tratě byly připraveny tradičně dvě, každá se jela dvakrát. Obě poměrně náročné jak fyzicky, tak na techniku jízdy (klopení na louce, jízda ve vyjetých kolejích). Nebylo obtížné přestřelit klouzavou zatáčku a někam to naroubovat.





Výsledky
Boje v kategorii střelců probíhaly ve trojici, kde první flek obsadil Adam Jurák, následován Vojtěchem Šimkem a Lukášem Dolinou. V juncích nejlépe zabodoval Lukáš Kruťa, v mužích si prvenství domů přivezl Martin Hoferek, který se stal zároveň absolutním vítězem. V kategorii pevňáků ukázal svou dravost nepřemožitelný Vítězslav Malý. Ženy se taky nenechaly zastrašit, ukázaly, jak jim to na mokru jde a z přítomné dvojice vybojovala zlato Aneta Sadílková.

Organizátoři v Kopné předvedli to, co opravdu umí. Kromě kvalitní přípravy bikerallyového závodu dokázali přiblížit atmosféru motor-sportu, v našich krajích hodně oblíbeného. Vždyť bikerally je, jak už z názvu vyplývá, vlastně rally, ale na dvou kolech!

Opět se sluší poděkovat pánům Minaříkům a lidem okolo za realizaci závodu, přihlížejícím za atmosféru, jezdcům za podívanou, a všem ostatním za různou pomoc při závodě, v neposlední řadě i sponzorům.

Již 3. 9. se sejdeme na vleku v Trnavě u příležitosti konání 6. závodu série.



Výsledky S15
1 Jurák Adam /   
2 Šimek Vojtěch / SBT Fryšták  
3 Dolina Lukáš / Červenka Subform Team  

Junioři
1 Kruťa Lukáš / Červenka Subform Team  
2 Březík Adam / SBT Fryšták  
3 Krybus Daniel / SBT Fryšták  

Muži
1 Hoferek Martin / Krabcycles Specialized  
2 Červenka Michal / Červenka Subform Meatfly  
3 Bělák Zdeněk / SBT Fryšták  

Hardtail
1 Malý Vítězslav / Val­mez  
2 Nášel Lukáš / SBT Fryšták  
3 Kolajík Martin / SBT Fryšták  

Ženy
1 Sadílková Aneta / ValMezBike racing  
2 Trlidová Michaela / ASP-Bikeshop  

Absolutní
1 Hoferek Martin / Krabcycles Specialized  
2 Kruťa Lukáš / Červenka Subform Team  
3 Malý Vítězslav / Valmez

Online výsledky – http://www.rally-vysledky.com/…/r5/4all.php
Foto/video galerie – http://www.bikegeneration.cz/…na-208-cajk/

Foto: Jiří Laštůvka
Zákulisní informace naleznete na www.BikeGeneration.cz

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí