MojeKolo

Video: Michal Prokop / four seasons 11.4

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 24.1.2012

Fourcrossař a bikrosař. Dvě škatulky, kam se převážně snažíme nasoukat Michala Prokopa, ve snaze charakterizovat jeho sportovní kariéru. Přitom stačí slovo jediné, které jeho vztah ke kolu, a vlastně celý jeho život, vyjádří podstatně přesněji. Michal Prokop je cyklista. Člověk, který svůj život spojil s kolem. Zcela. Dům plný bicyklů všeho druhu není manýrem zhýčkaného profesionála, jen prostým vyjádřením jeho potřeby prožít každý další den za řídítky. V pestrém katalogu Specialized snad nenajdeme kategorii, s jejímž zástupcem by neměl osobní zkušenost. A tak asi nepřekvapí, že čtvrtý díl four seasons načneme na trailech v okolí západočeských Kraslic. Že ten hromotluk na cross country modelu Epic vypadá poněkud nepatřičně? Tentokrát měl prostě chuť projet kus krásné přírody v sedle kola k tomu stvořenému. Tečka.

Na druhém konci spektra aktivit najdeme trénink startů. Žádná příroda, žádná panoramata, jen tolikrát již opakovaná, nezbytná zimní rutina. Pod sebou tentokrát bikrosový speciál a kolem sebe… jen samé krabice plné… KOL!

Nejdřív je trénink, pak… Regenerace! I sem naplno vtrhla technologie. Compex Wireless je Michalovým nejnovějším každodenním parťákem pro těch pár hodin, kdy zrovna nešlape do pedálů. „Kdybych měl pokaždé zapojovat hromadu drátů, tak se na to vykašlu, ale takhle si i mezi tréninkovými bloky nastavím aktivní regeneraci a u toho můžu třeba koukat na televizi!“

Přes Brno se houfem žadatelů o autogram prodereme až k samému konci série Prokop / four seasons. Lepší závěr dokládající předchozí slova o Michalově každodenním bytí s kolem, bychom uměle nenaplánovali. Ten přinesl sám život, tentokrát v podobě pozvánky na bikrosový závod v kolumbijském Medellínu. Byl prosinec a cyklista Prokop se rval s řídítky svého speciálu, se zlomky sekund po startovním povelu, s nástrahami tratě na druhém konci světa, se soupeři, s vědomím, že je na boj o body pro Londýn prakticky sám; i s faktem, že se panáci zavření v kancelářích UCI rozhodli shodit jeho milovaný fourcross před palubu, ale jiní, ti opravdoví nadšenci, mu již stihli hodit záchranný kruh v podobě nové světové série 4X Pro Tour.

Projekt Prokop / four seasons končí. Sezóna 2012 přinese jistě něco nového…

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Evžen 24.1.2012 v 18:31

    Nůůda

  • anonymní uživatel Dan 24.1.2012 v 19:16

    Tak to pocasi a drahu trochu zavidim :-) Pekny, drzim pesti v novym roce!

  • anonymní uživatel lalala 24.1.2012 v 20:10

    Super, skoda, ze to nebylo delsi : )

  • anonymní uživatel rada (rada (a) email.cz) 24.1.2012 v 20:32

    good good, na prosinec peknej parak!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí