Bratrstvo Bolesti - vyhlášení prvního kola

Autor: Fanda, vydáno: 5.4.2012

Máme tu vyhlášení prvního kola Bratrstva Bolesti, soutěže o nejlepší rozstřel sezóny 2012. Podle popisu soutěže v minulém článku nám začaly chodit snímky, podle pozdější typologie, 4 kategorií.






Život
První kategorii bych nazval Život. Fotky z ježdění s letci přes rodla , kotrmelce po klopenkách, zlomené rámy. Fotky omlácených helem. Doba léčení několik dní. Dobrý, ale není to uplně ono a proto zvyšujeme level a jdeme do druhé kategorie.

Orvanosti a polámanosti.
Viděli jsme zápěstí zlomená do nejrůznějších úhlů, kotníky velikosti melounu, urvané ucho nebo koleno mimo koleno…i nohu. To už se jednomu svírá žaludek, jenom na ty fotky kouká. Ale občas to holt nevyjde, ale jsou to ty úrazy, kdy „to ještě jde“, jak na baru frajersky odpovídáme na otázku: „jestli ok“. Četnost těchto fotek prvního kola asi 40 procent, takže vlastně, co se pravděpodobnosti týče, není to tak hrozné. Doba léčení a rehabilitace do 12 týdnů. Postoupíme proto o úroveň výše.





Doba železná.
Je až s podivem, kolik lidí na světě nosí chirurgickou ocel v těle. Do této podskupiny patřili v prvním kole Bratrstva Bolesti všichni ti, kteří měli v zápěstí, kotníku šrouby nebo dráty, popřípadě rentgenový jehelníček. Ocelové žebříčky na kostech. Protokyborgové. To už je, co se týče znovu uvedení do provozu, nepříjemná a časově náročná věc, připravte si 5 měsíců., rozdělených do dob se šrouby a po jejich vyndání. Ale jsme teprve na druhém místě od vrcholu, co se hustoty týče. Metou nejvyšší, v prvním kole soutěže zastoupené jenom jedním členem, je

Radost z konstrukce.
Je to jako když ztripujete mladšího bratra a dáte mu do ruky Lego technic a skalpel a pro inspiraci mu pustíte Terminátora 1 až 3. Jsou to všechny uvedené rozstřely spojené v jednu jedinou, neskutečně smolnou tlamu, superdržku, ubertygra, fatal rozkos, Jump nach Krankenhaus, záleží na místní mluvě. Tlama, která vám vyhraje cenu Bratrstva Bolesti, ale jenom o kousek či dva prohraje Darwinovu cenu.

Věc, o které jste slyšeli, ale nikdy nechtěli za žádnou cenu zažít. A přesně takovou nám poslal Pavel Mikeska aka Ruka z Merkuru aka Wolverine.





Dobrý den, 1.října se mi stala nehoda na celopéru. Z radiusového odpalu,který mě vystřelil=kopnul na předek, vysoko dobře 3m. A co z toho vzniklo? Otevřená zlomenina  pravé ruky. Je to už půl roku, co se léčím a další min 3 měsíce mě čekají. Mám za sebou 6 operací, na ruce mám cca 30 stehů, ve vnitřku ruky cca 60. Kosti bohužel dostaly zánět, takže mám za sebou 2 spongeoplastiky z pánevní kosti. To co jsem prožil nikomu nepřeji. Pár fotek posílám a možná bych vám poslal i rentgen, pokud mi ho daj :D
Pavel Mikeska
Petrov, jižní Morava :D

A rentgen mu dali.



 


Pavel je zaslouženým vítězem prvního kola. Vyhrává funkční bambusové tričko od firmy Afekt.cz a integrálku Kenny Racing Special od Dolekop.com. Přejeme mu, brzké uzdravení a vám ostatním co nejvíc uhýbajících stromů a doletěných dopadů. Tímto dnem také startuje druhé kolo Bratrstva Bolesti, proto neváhejte a prohrabte harddisky, prosvištěte paměťovky, nažhavte scannery a pošlete nám, co máte. Nikdy nevíte, jestli ten měsíc nedali Robocopové pokoj a nešlo by zabojovat s tlamou z domácího trailu. Hrajeme o integrální helmu Bell Bellistic.

Těšíme se na vaše zážitky na mailu bratrstvobolesti@dolekop.com.





Speciální cenu poroty d:key tričko Bike's not Dead posíláme Turbovi, kterého nedonutily ani „obě horní jedničky pryč, proseklý spodní ret, zohybané/vyvrácené obě horní dvojky“ jít k zubaři, s tím že se to spraví. Výsledek: „dvojky se kroutí dál a mezera po jedničkách pomalu mizí :D“.





Pozn. red. A že soucítíme s našimi soutěžícími, tak na to vemte jed! Jeden z porotců Fanda Kýhos neměl žádnou pořádnou fotku, se kterou by mohl uspět v silné konkurenci a tak to na první jarní vyjížďce vyslal na rameno a vazy s tím měly trochu problém. Takže teď si od kola dá na chvíli pauzičku. A fotku stejně nemá! Snad příště, Fando!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Farmer 5.4.2012 v 10:33

    ZLO

  • anonymní uživatel MP 5.4.2012 v 10:35

    kokotina

  • anonymní uživatel BULWAjsz (Pózing Crew) 5.4.2012 v 10:52

    Asi budu radši bez trika z bambusu...

  • anonymní uživatel KRAJIC 5.4.2012 v 10:55

    Moc chuti k posouvání úrovně ježdění to nepřidává.

  • anonymní uživatel Pavel (paja.vans (a) centrum.cz) 5.4.2012 v 11:31

    Dekuji moc!!!

  • anonymní uživatel OaaaM 5.4.2012 v 12:02

    tohleto tu vůbec nemá být!!!

  • anonymní uživatel Čárys ze 72O.cz (seven20 (a) volny.cz) 5.4.2012 v 12:37

    a doprdele : )

  • anonymní uživatel BiHi3 (kli.kos (a) centrum.cz) 5.4.2012 v 12:44

    Nepochopil a nechapu duvod takovyhle akce. pryc stim ....

  • anonymní uživatel XT 5.4.2012 v 13:13

    Co třeba že to má sloužit jako určité odstrašení, že byste se měli zamyslet občas jak jezdíte a co nosíte. Že třeba na sjezd je lepší Fullface než otevřená, protože když se zrakvíte, může vám to zachránit váš milovaný obličej ;).

  • anonymní uživatel coolo 5.4.2012 v 13:44

    sakra...

  • anonymní uživatel Fanda (boguscz (a) seznam.cz) 5.4.2012 v 13:50

    2XT přesně tak, je to opačná strana ježdění. A když už se někdo rozbije, může si aspoň zasoutěžit s ostatníma smolařema. Jing a Jang Trailu...

  • anonymní uživatel Farmer 5.4.2012 v 14:16

    XT: jj muzes si fotky vylamanych zubu, trcicich kosti a podbne veci prohlizet pred kazdym jezdenim... aby sis uvedomil co te muze potkat

  • anonymní uživatel stofan 5.4.2012 v 16:22

    no, je to sice neprijemne sledovat, ale co si budeme hovorit, aj take veci sa stavaju,na jednu stranu som konecne rad ze aj take nieco vzniklo, malo bi to mat vychovny charakter, pretoze trendom je prezentovat megajumpi, megapekla,super tvrdych borcou, ale malokto vo videu ukazije ake to nesie ryzika, a potom decka ktore si divaju tie videa si ani neuvedomuju ake je tam velke ryziko, pochybujem ze aj taky steve peat ktori ide tocit nejake video nema za sebou hromadu zachranarov...to iste je aj zo snowboard a lyzami, ked si to decka pustia, a vydia jak tam borec lieta 20-30m v spomalenych zaberoch, tak si asi tasko uvedomia ake je to taske poslat tak dlhy jump a ze na to potrebujes aj kur*a rychlost, a staci mala chiba a si na 4kole, na vydeach to vsetko vyzera krasne a jednoduche, hold realita je ina, a taketo sporty naozaj niesu pre kazdeho...(treba vediet aj padat)

  • anonymní uživatel XRay (radius (a) neradvstavam.cz) 5.4.2012 v 16:54

    Hej chlapi a co takhle připojištění k základu u zdravotní pojišťovny? Víte co stojí ten váš sport stát prachů?!? :-DDD

  • anonymní uživatel Jirik 5.4.2012 v 18:59

    jen poznamku. jestli ma clovek koleno mimo koleno, tak to rozhodne na 12 tydnu neni. u me to bylo na 12 mesicu..
    jinak vitez dobre... takto vypadala presne moje babicka chudak kdyz spadla na ledu (stare kosti)

  • anonymní uživatel Cabra (jvtenedor (a) gmail.com) 5.4.2012 v 20:08

    Turbo jede....

  • anonymní uživatel Beep 5.4.2012 v 21:41

    stofan, souhlasím :-)

  • anonymní uživatel ody 5.4.2012 v 22:08

    ted se bude kazdej snazit co nejvic rozstrelit aby dostal triko zdarma :DD

  • anonymní uživatel turbo 6.4.2012 v 15:14

    mno páni, za svoje zuby vám napíšu toliko - až se vám v rádiusu nějakýho s prominutím "mrd*oskoku", na kterym se učej děti, ulomí v nájezdu v rychlosti pedál, pak pochopíte, že jsou případy, kdy je úplně jedno, jakej máte skill a jak umíte zahazovat a vystupovat, protože někdy se věci udějou až tak sakra rychle, že už vám pak nezbyde než si z toho dělat díkybohu srandu a případně vyhrát nějakou tu speciální cenu :) To, co se stalo mě může potkat kohokoliv bez integrály a to třeba i na obrubníku. Kdo jezdí ví, že někdy to zkrátka není o skillu, ale že dokáže i třeba zradit materiál. Čímž ale nic neomlouvám, nakonec to byla i moje hloupost vzít si kokosku a jít se projet na lehké XC :)

  • anonymní uživatel Hidemanera 6.4.2012 v 16:28

    Tahle akce má své odpodstatnění, někteří lidé si možná uvědomí, že na biku nejsou nesmrtelný a zapřemýšlej nad ochranou těla... Což je věc nezanedbatelná při tomhle sportu :D Ale zase na druhou stranu, život je o sběru zkušeností : )

  • anonymní uživatel tomy 6.4.2012 v 21:13

    Chlapi tak to je maras!! Z vlastní zkušenosti vím jak je nepříjemné se dávat dlouho do kupy.. takže všem přeju brzské uzdravení a další Mega zážitky na biku!! Je to smůla ,ale to k našemu sportu prostě patří a když se dají minimalizovat zranění tak jděte do toho! Nestojí to za roční pauzu bez kopnutí do pedálů...no ne?

  • anonymní uživatel Pavel (paja.vans (a) centrum.cz) 7.4.2012 v 12:22

    Je super ze hodne borcu to chape a dobre to napsalo viz...tomy,Hidemanera,turbo atd...

  • anonymní uživatel shimano (ac.shimano.dc (a) seznam.cz) 8.4.2012 v 20:13

    Tak ten doprovodnej text je hodně přísnej! :D I já mam za sebou "cyber implanst ala Deus ex" a levačku od těch dob polofunkční..vvšem přeju rychlý uzdravení! (a na ty fotky nemam žaludek) :)

  • anonymní uživatel 3style 5.6.2012 v 20:38

    hlavna vec je , mat spravenu PORIADNU poistku hocto stoji aj 20€ mesacne ale ked sa vam prihodi nejaky ten uraz vrati sa vam to i 1000x

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí