MojeKolo

Biker 02-2012

Autor: Biker Mag Crew, vydáno: 12.4.2012

ikonaHneď po Veľkej noci si budete môcť za vyšibané peniaze zbehnúť pre nové číslo Bikera do novinových stánkov, supermarketov Tesco, na benzínové pumpy Agip a Slovnaft a samozrejme aj do svojho obľúbeného bikeshopu. Tu je malá ukážka toho, čo vás na 96 stranách čaká…

Kým mnohí z nás sa začiatkom deväťdesiatych rokov ešte spokojne batolili a hrali s prstami na nohách, skupinky nadšencov v Československu objavovali nepoznané čaro narážania do stromov v elasťákoch, a lámania bicyklov, ktoré boli poddimenzované aj na skok z obrubníka. O tom, ako sa zrodila horská cyklistika na Slovensku (vtedajšími štamgastmi nazývaná aj „odvaha ničnetušiaceho“) si môžete prečítať v nosnom článku celého čísla.





Myslíte si, že „zabávať sa hore kopcom“ je oxymoron? Spotcheck z Rychlebských stezek na severozápade Českej Republiky vás presvedčí o opaku. A to vám ani nebudeme hovoriť, aká zábava je v jednom z prvých a v jednom z najvymakanejších trail centier v Čechách dole kopcom.





V minulom čísle sme vám predstavili víťazný bike úradujúceho majstra sveta v XC Jardu Kulhavého. No a v tomto vám predstavíme aj jeho majiteľa. Tešiť sa môžete na rozhovor o tom, aké ma Jarda plány, ako sa pripravuje na olympiádu, a aj o jeho záhadnom názore na 29-palcové kolesá.





„Ej, či dolu grúňom hamujú!“, povedal by váš dedko, keby už pred tridsiatimi rokmi mohol jazdiť na takých brzdách, aké máme v megateste tohto čísla. Ohodnotili sme 13 z tých najlepších allmountainových bŕzd, aké sa dajú kúpiť, aby ste svoje ťažko zarobené peniaze mohli investovať čo najlepšie.





Baví vás rátanie gramov, alebo vás len nebaví lepenie duší? Poradíme vám, ako zo svojich obyčajných kolies urobiť bezdušové bez toho, aby ste museli kupovať nové ráfiky a plášte.





Najlepšia freestyle MX, BMX a MTB show na svete má už desať rokov a preto sme sa porozprávali s otcom celej myšlienky, Georgom Fechterom, o tom, ako celý Masters Of Dirt funguje, ako sa možno do show dostať, a aj ako je na tom s bikom on sám.





Okrem toho vás čakajú testy rôznych bikov, reportáž z enduro biketripu Hansa Reya po Himalájach, návod ako si upraviť bike tak, aby sa vám na ňom najlepšie jazdila tá disciplína, ktorá vás najviac baví, a ešte omnoho viac. Samozrejmosťou je aj čerešnička na torte, lepšie povedané rovno tri, a ani nie tak na torte, ako na posteli. Tajomstvá tohto ovocia však už budete musieť odhaliť sami…





Ak by sa vám predsa len nechcelo chodiť ďalej, ako do schránky, môžete si Bikera aj predplatiť za polovičnú cenu na stránke biker.sk. Nech sa vám aj toto číslo páči minimálne tak, ako to predchádzajúce!

Biker Mag Crew





Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí