Report: WBS Round 4 - Slopné Style

Autor: Haff, kategorie: Report, vydáno: 5.6.2012

ikonaUplynulý víkend hostila malá obec Slopné v pořadí již čtvrté pokračování Wood bike series 2012.
Pod názvem Slopne Style se zde uskutečnil druhý ročník závodu ve sjezdu horských kol, přesněji v jeho „odrůdě“ vypěs­tované na Zlínsku – v disciplíně Bikerally.

Divácké nadšení a přátelské prostředí z prvotního ročníku bylo motorem pro uskutečnění závodu i v tomto roce. Proto si partička externích pořadatelů ze slavičinského DH týmu BTS racing dala za cíl vytvořit tradici v této bikerally zaslíbené lokalitě.





Začalo to vše sobotním neoficiálním tréninkem, kde dostali závodníci možnost otestovat a seznámit se s připravenými tratěmi. Pro tento rok byly vybudovány dvě lesní tratě, které byly oproti loňskému roku ještě asi o sto metrů prodlouženy. Také díky krásnému počasí se zde  sešla celkem slušná partička adrenalinových sportovců, která mohla být příslibem kvalitního sportovního zápolení dne následujícího.





Neděle. Slopné se s ranním rozbřeskem stává terčem nájezdu bikerů z širokého okolí, včetně už starých známých ze Slovenska. Startovní listina čítá na 133 jmen. V jedenáctou hodinu se na trať vrhají první šílenci. Jejich cílem je zdolat obě tratě s celkovou délkou skoro 2400m celkem dvakrát, v co nejkratším čase. Tratě s rozmanitým terénem, skýtající různé nástrahy zejména v podobě kořenů, zákeřných utáhlých zatáček v těsnosti stromů, šutrů a bezesporu s velkou cílovou palbou. Cílová pasáž pro obě tratě byla totožná, velmi divácky oblíbená a z celé trati to byl nejrychlejší úsek. Délka skoku v tomto místě se pohybovala od šesti do jedenácti metrů.

Od úvodního měřeného testu se rozhořel litý desetinkový poker mezi suverénním leaderem seriálu Martinem Kolajíkem a Tomášem Huňou. V prvních dvou patřilo vítězství Huňovi, zbývající dva úseky zase „Kolajosovi“. V poslední RZ navíc T. Huňa chyboval a musel se spokojit s celkovým pátým místem. Druhý flek tedy bral Martin Slovák, který rovněž zajížděl vyrovnané časy bez chyb o půl vteřinky před „Svakošem“. Vynikající závod zajel mladý Tom Navrátil, který jako nejrychlejší junior obsadil dokonce čtvrté místo absolutně! V Hardtailech strhnul vítězství na svou stranu slovenský Jožo Králik (Life4ride), mladé Střelce znovu ovládl Dany Kroupa, stejně jako Masters nad 35 L. Baďura, z formace Speedbike team Fryšták. Mezi čtyřlístkem děvčat byla nejrychlejší Aneta Sadílková z Valmezbike racing.





Zdejší členitý lyžařský svah se stal lákadlem pro diváky v podobě bonusového vyřazovacího závodu čtyř jezdců startujících zároveň. Vyžití jak pro přihlížející, tak pro samotné závodníky. Zdravá rivalita nandat to kolegovi tahá z jezdců maximum, někdy i za hranou přilnavosti s terénem… podpořená hecováním zapáleného komentátora Michala Berky a mohutným fanděním diváků. Vítězem tohoto 4down závodu se stal velezkušený Michal Červenka.

Další závod v Bikerally se bude konat 30.6., také ve velice atraktivní lokalitě lyžařského areálu v Trnavě na Zlínsku.





Absolutní pořadí Slopné Style:
1. Kolajík Martin SBT Fryšták 4:10,9
2. Slovák Martin MS Cyklogat racing + 4,5
3. Svak Jiří GT-bicycles Oppurtunity + 5,0
4. Navrátil Tomáš Heartattack racing + 7,8 (1. junior)
5. Huňa Tomáš SK Grafobal + 8,7

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel big bet 5.6.2012 v 14:11

    Nejlepší letošní WBS-ko.....Very good pořadatelé.

  • anonymní uživatel Ondřej Batěk (BatekO (a) seznam.cz) 5.6.2012 v 21:17

    Nejlepší WBS letos!

  • anonymní uživatel Skocza (ales.skocovsky (a) gmail.com) 7.6.2012 v 17:31

    Paradni, super, vyborne WBS !!!!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí