reklama

Red Bull Pump Riders: Prokop a Slavík

Autor: Red Bull, vydáno: 25.6.2012

ikonaV evropské premiéře unikátního bikového závodu Red Bull Pump Riders, kdy závodníci nemají na kolech řetězy a využívají pouze energii svého těla, ze sebe doslova vypumpoval duši Michal Prokop.
Český bikový univerzál nejdřív vyhrál kvalifikace v kategoriích MTB i BMX a pak pumpoval tak, že si po neskutečných 37 závodních jízdách, kdy sotva stíhal měnit kola, vyjel postup do obou finálových jízd. Na BMX zvítězil, v MTB skončil těsně druhý.

„Já sem si to chtěl hlavně užít. Jedno první, jedno druhý místo – co víc si přát“, usmíval se v cíli.





Sotva Prokop ve finálové jízdě BMX zdrtil slovenského juniora Valachoviče, hned ho čekal další finálový boj v kategorii MTB. Na startovní rampu se postavil vedle Tomáše Slavíka, momentálně vedoucího muže světového poháru ve fourcrossu 4X Pro. Oba ridery dělily po první rozjížďce setiny ve prospěch Prokopa, takže ve druhé šlo o všechno. V předposlední klopence Prokopovi lehce podklouzlo zadní kolo a Slavík si tak v klidu dojel pro vítězství. „V první řadě velkej respekt Michalovi za ty dvě kategorie, protože to měl extrémně fyzicky náročný. Já šel do druhý jízdy panna nebo orel a ty zatáčky jsem narvával jak nikdy. Vyšlo to a jsem maximálně spokojenej, po celém dni skvělej závěr“, oddechoval v cíli Slavík.





Závod přilákal během na Štvanici přes 3500 diváků. Pumptrack si na ostro vyzkoušelo 145 jezdců z Česka i Slovenska, mezi nimiž nechyběla biková elita obou zemí. „Hodně jsem se na závod těšil a, i když jsem vypadl před osmifinále, těším se, až si to zase zkusím a budu se moci na pumptracku zlepšit“, říkal nejlepší slovenský sjezdař Filip Polc. Na trati plné klopenek, boulí a skoků se jezdilo na doraz a diváky vystrašilo i pár drsných pádů.





„Bylo to hodně vyrovnané, což je základ úspěchu. Co jsem slyšel od ostatních, tak to bylo i těžký, ale o tom to je. Jet pumptrack bez řetězů, to už chce mít nějaké dovednosti“, zhodnotil trať legendární český biker Michal Maroši, ambasador celé akce a designer pumptracku na Štvanici. A ještě vysekl poklonu Prokopovi: „Znám ho od 4 let a vím, že má nejlepší techniku ze všech riderů na světě, takže jsem věděl, že tady bude ostatním vyndavat zuby.“





Výsledky BMX / Red Bull Pump Riders 2012:
1. Michal Prokop
2. Viktor Valachovič
3. Lukáš Měchura

BMX pavouk
BMX výsledky



Výsledky MTB / Red Bull Pump Riders 2012:
1. Tomáš Slavík
2. Michal Prokop
3. Kamil Tatarkovič (SK)

MTB pavouk
MTB výsledky





Foto: Red Bull Photo Files

Diskuze

  • anonymní uživatel fos (jiribittner (a) seznam.cz) 25.6.2012 v 15:16

    Konkurence :-D www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel mp 25.6.2012 v 15:31

    Jak bude pumptrack fungovat dál? Startovní rampa zmizí předpokládám, spojí se trať v jednu dokola... nebo se udělá jen nějaký menší rozjezd?

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 25.6.2012 v 16:06

    Budou tam dva správcové, kteří budou mít za úkol roztlačovat lidi

  • anonymní uživatel mp 25.6.2012 v 16:07

    KUbajsz: haha opravdu díky za odpověd :D

  • anonymní uživatel MIRA (kolo.mira (a) seznam.cz) 25.6.2012 v 21:36

    taky máme pumpu www.youtube.com/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí