MojeKolo

Report: Emseko bikerally Trnava

Autor: Haff, kategorie: Report, vydáno: 3.7.2012

ikonaSlunce, bikerally a pár příjemných chvil strávených ve Ski areálu Trnava u Zlína, při příležitosti konání dalšího pokračování Wood bike series 2012. Pátým zastavením série bylo Emseko bikerally Trnava. Celou organizaci si vzal na triko již tradičně Speedbike team Fryšták, který v této nádherné lokalitě, přející tomuto menšinovému sportu, připravil všem jezdcům žhnoucí peklo. Modlitby za slunné počasí byly zřejmě vyslyšeny a tak se teplota šplhala v den hlavního klání zdatně přes třicítku a ubíjela jezdce, pořadatele i diváky.

Dvě tratě, známé již z předešlých ročníků, nabízely účastníkům závodu náramné vyžití co se týká klopenek, prachu, kořenů, šutrů, poletů, zatáček… vše podtrženo diváckým povzbuzováním a chutí urvat další body, či být lepší než kamarád. Výsledek sportovně – adrenalinové vyžití pro závodníka, zábava pro všechny přihlížející fanoušky.





Závodu předcházel již tradičně shakedown, tentokráte v pátek, protože závodním dnem byla sobota. Počasí a dobré místní zázemí přímo vybízelo ke kempování a strávení předzávodního večera v kruhu stejně postižených, např. u grilu. Osmou hodinou večerní přehlušilo cvrkání trnavského cvrčka ladění místní kapely N.I.C., která zpříjemnila zbytek večera a dala příležitost těm odvázanějším k činu…

V sobotu úderem jedenácté bylo odstartováno. Na trať vyrazil jako první předjezdec Pavel Valoušek, vynikající automobilový soutěžní jezdec. Hned za ním vyrazily ženy, následně za nimi nejmladší Střelci do patnácti let (nejmladšímu bylo pouze 9 let). Dále pak borci starší, včetně kategorie Masters a Hardtail. Startovka čítala necelých 130 jmen a každý měl šanci získat připravené „prizemoney“ a slušné ceny.





Oba průjezdy úvodním testem ovládl suverénní Martin Kolajík, na třetí a čtvrté RZ byl zase nejrychlejší Martin Slovák. Přesto se nakonec smál ten třetí vzadu, Tomáš Huňa z SK Grafobal, který sice nevyhrál ani jednu RZ, ale zato nejméně chyboval. Dosáhl stejného součtu časů jako Martin Slovák, rozhodovala tedy první vložka, která vyšla Huňovi o něco lépe. Třetím na pódiu byl Peter Krejči ze slovenské formace Life4ride. Hardtaily ovládl Martin Hoferek z Krabcycles Specialized, nejrychlejším juniorem byl Dan Mikel (Polcster racing), malým Střelcům opět dominoval Dany Kroupa (SBT Fryšták), stejně jako Libor Baďura kategorii Masters. Z pětice holek na startu se závod nejvíce povedl Anetě Sadílkové z Valmezbike racing.

A samozřejmě si pořadatelé nemohli odpustit bonusový závod v Dualu. Dva závodníci startující na jedné trati zároveň, na speciální trati přímo na sjezdovce. Krásné souboje a rivalita na závěr. Martin Slovák svůj vydařený víkend podtrhl vítězstvím a hlavně cenným skalpem Martina Hoferka, který se letos specializuje na fourcross.

To, že chuť něco vylepšovat a posouvat atraktivitu tohohle specifického sportu stále je, dokazuje třeba novinka v podobě pohybu skvělého komentátora Michala Berky po celé délce tratí. Za pomoci „ruchového“ mikrofonu mohl předávat zajímavé momenty přímo od tratí všem přítomným… Prostě super atmoška.





Suma sumárum – povedlo se. Vlek šlapal a nijak se neloudal, zásahy přítomných zdravotníků v normálu, organizace klapala. Závod se celkem protáhl a díky vedru to byl extrém pro všechny…

Každopádně závěrem opět díky všem, co se podíleli na fungování závodu či přímým aktérům bikerům za skvělou podívanou. Další pokračování seriálu bude v Podkopné Lhotě 25.8.2012.

Absolutní pořadí závodu:
1. Tomáš Huňa SK Grafobal 4:17,5
2. Martin Slovák MS Cyclogat racing + 0,0
3. Peter Krejči (SK) Life4ride + 0,9
4. Jiří Svak GT Czech Oportunity + 0,9
5. Martin Hoferek Krabcycles Specialized+ 4,6 (1.HT)
6. Michal Červenka Subform Meatfly + 5,4

Diskuze

  • anonymní uživatel Lukass (lukass.vala (a) gmail.com) 3.7.2012 v 8:22

    fotkyyy...????

  • anonymní uživatel Zd. 3.7.2012 v 10:33

    Nějaké galerie už jsou na bikegeneration.cz a určitě přibudou další.

  • anonymní uživatel zefí (pepa1fen (a) seznam.cz) 3.7.2012 v 20:43

    a taky na rajčeti

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí