Report: Funstorm kemp

Autor: Kamil Tatarkovič, kategorie: Report, vydáno: 17.8.2012

ikonaDalší ročník Funstorm kempu je úspěšně za námi. Tentokrát se vše odehrávalo v Krkonoších, ve středisku Rokytnice nad Jizerou, kde se u lanovky Horní Domky nachází tamní bikepark.

Celý kemp si vzali pod palec Funstorm rideři Honza Šavr a Kamil Tatarkovič, kteří se díky několikaletým závodním zkušenostem rozhodli předat svoje poznatky dalším bikerům. Kempu se účastnil také fotograf, kameraman a pomocník v jednom Libor Coufal.





V průběhu posledního červencového víkendu dorazilo do Rokytnice 12 nadšených bikerů v čele s jednou bikerkou, kteří si chtěli užít víkend plný ježdění a zároveň se zlepšit v jízdě na kole.





Sobota byla ve znamení parádního počasí a dokonalých podmínek pro ježdění na kole. Hned na začátku čekala na kempery nepříjemná, ale nezbytná, rozcvička, která okamžitě zjistila fyzickou připravenost a odhodlanost. Nikdo se však nenechal rozhodit během do kopce, poctivým protahováním a následnými prvotními pokyny. První jízda sloužila jako taková menší prověrka výkonnosti, která bikery rozřadila do dvou skupin. O jednu jsem se staral já (Kamil), druhou si vzal pod palec Honza. Každá skupina se věnovala odlišným věcem, přičemž kluci se snažili přizpůsobit výuku výkonnostem jednotlivých kemperů. Hlavním cílem byla snaha o odhalení chyb ve stylu jízdy a technice zdolávání jednotlivých překážek a jejich následné napravení. Sobotní večer proběhlo menší promítání pořízených záběrů z uplynulého dne a rozebírání viditelných chyb.





V noci ze soboty na neděli se přihnala do Rokytnice taková bouřka, že jsme mysleli, že s kempem je další den konec. I ráno ještě počasí nebylo nakloněné na naši stranu, ale postupem času se zlepšovalo a zlepšovalo. První jízdy byly trochu náročnější díky mokrému povrchu, ale alespoň jsme měli změnu a chvílemi i o zábavu postaráno. Odpoledne jsme už jezdili po ideálním podkladu a opakovali jsme naučené věci z předchozího dne. Případné nedostatky jsme se snažili ještě odstranit a sázeli jsme jednu jízdu za druhou. Ke konci se na nás ještě přihnaly další mraky a začalo pršet, ale to už nám v podstatě nevadilo, protože nás dvoudenní ježdění pěkně zničilo. Krásně se tu uplatnilo heslo „v nejlepším přestat“ a pomalu jsme se začali rozjíždět domů…





Bylo super sledovat, jak se kluci a 1 bikerka jízdu od jízdy zlepšují a jak se snaží posouvat svoje hranice. Sem tam se to někomu třeba nepovedlo a následoval pád, ale až na dvě menší výjimky to vše proběhlo bez problémů a jakýchkoliv následků. Holt děláme sport, ke kterému pády patří a někdy to bohužel i bolí. S tím musíme ale tak trochu počítat.





Přiložené fotky vám udělají lepší představu o průběhu celého kempu. A ti z vás, kdo se letos nezúčastnili, rozhodně se toho příští rok nebojte a dojeďte za námi na kopec. Letošní ročník byl moc fajn a pevně věříme, že měl pro všechny účastníky nějaký přínos, byť třeba jen minimální.

Více fotek najdete zde: http://kinglibor.rajce.idnes.cz/…RM_CAMP_2012

Diskuze

  • anonymní uživatel Michal Ř. (michalrezac (a) email.cz) 17.8.2012 v 14:51

    Díky,bylo to super.bylo o nás výborně postaráno za lidovou cenu.Příští rok rád opět přijedu.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí