Video: ME ve fourcrosse Szczawno-Zdrój

Autor: Michal Prokop, Gluuu.tv, kategorie: Video, vydáno: 29.8.2012

ikonaV polském Szczawno-Zdrój se odehrálo mistrovství Evropy ve fourcrosse, Češi získali až bronz, stříbro putuje na Slovensko a zlato putuje do Švédska. Více ve videu z dílny gluuu.tv SPORTS!



Ani úřadující mistr světa Michal Prokop, ani současný suverén letošní sezony a předloňský světový šampion Tomáš Slavík na evropském šampionátu v polském Szczawno-Zdrój medaili nezískali. Favority alespoň částečně zastoupil třetím místem Lukáš Měchura, ze zlata se radoval švédský reprezentant Felix Beckeman a mezi ženami vystoupila na nejvyšší stupeň Britka Katy Curd, když česká olympionička Romana Labounková skončila čtvrtá, stejně jako Slavík.





Nejlépe se ale v průběhu mistrovství přesto vedli Slavík a Prokop. Slavík byl nejrychlejší v kvalifikaci, Prokop zajel třetí čas a až do semifinále kráčel naprosto bez nejmenších problémů, Slavík dokonce až do finále. V semifinále ale skončil Prokop poté, co jej srazil Michael Měchura a po druhé kolizi v jízdě o 5.- 8.místo byl dokonce diskvalifikován. „Narazil jsem si rameno a malé finále jsem raději proto nejel. Doufám ale, že to nebude nic vážného a do mistrovství v Rakousku se dám dohromady a titul mistr světa budu moci obhajovat,“ řekl Michal Prokop.





Ve finálové jízdě sice česká dvojice Tomáš Slavík – Lukáš Měchura odstartovala nejlépe, ale po vzájemné kolizi hned v první zatáčce se jejich sen na dva nejcennější kovy rozplynul. Toho využil k nečekanému zisku zlatu Beckeman za nímž projel cílovou páskou slovenský biker Marek Peško.

Kompletní výsledky naleznete zde.

Text: Michal Prokop
Foto: Marcin Jagiellicz Fotografia
Video: gluuu.tv SPORTS!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí