Finále WBS 2012 v Luhačovicích

Autor: Keli, vydáno: 3.10.2012

ikonaZávěr celého letošního seriálu WBS obstará velké finále začátkem října v lázeňských Luhačovicích. Je to vlastně poslední ostrý špíl končící sezony, protože všechny ostatní seriály už znají své vítěze. Propozice na Giant Bikesabath Luhačovice jsou zveřejněny na záložce k závodu na www.bikegeneration.cz, stejně tak je již spuštěno on-line přihlašování. Neváhejte tedy s přihláškou na poslední závodní jízdy podzimním lesem.

Pojede se v neděli 7.října ve známé lokalitě s centrem na louce u místního hřbitova. Trať, na jejíž přípravě se podílí bikeři DH Slovan Luhačovice, je prodloužena od startu do dalšího lesa, kde se už v dávné minulosti jezdilo. Tak se pojďme od nového startu mrknout na novinky. Po výjezdu z lesíka přímo na asfaltovou točku potkáte pod koly pěkný odpalováček do levé klopny s odrazem přes pařez, navazující na dvojici klopenek mezi stromy, rychlý přílet do pravé velké klopny s výjezdem přes horizont do kamenité pasáže za kterou pěkně vykukuje menší dvojáček, trošku asfaltu a vlet do lesíku a z něj výjezd po dřevěné lávce na silnici, ze které najedete přímo na dropík. Ten je v místě loňského startu, překvapením je klopna v levé a než se tratě rozdělí, skočíte si všichni velký dvoják a za ním se na levou vydáte přes větší odpal, na pravé potkáte i krásný nový dropík do hlubokého údolí. Novinek na trati je moc a tak si to pořádně užijete!! Na posledním závodě se již neplatí registrační poplatek do celého seriálu, stačí zaplatit pouze startovné pořadateli. Vyzkoušet si tak atmosféru čtyř měřených jízd na čas může úplně každý. Vývoz zajistí tři dodávky, jedna jízda za 10 Kč, které zaplatíte řidiči, tak rozbijte prasátka a nachystejte si drobné, protože se nebude rozměňovat. Upozorňujeme, že jakýkoliv trénink před tímto určeným dnem je zakázán, pokud bude někdo přichycen bude potrestán diskvalifikaci a pomocnými pracemi.





A jak jsou rozdány karty před „Luhačkama“? Dle pravidel se nejhorší výsledek každému jezdci škrtá. Ze sedmičky Žen je na tom nejlépe Aneta Sadílková s dostatečným náskokem před Míšou Matějovou a Helenou Bulejkovou. Všechny už na svém kontě absenci v některém závodu mají, takže budou bodovat naplno. Pokud některá z nich poslední závod nevynechá, změny v pořadí jsou vyloučeny.





Mastrech nad 35 let je sice Libor Baďura druhý, ale všechny trumfy má ve svých rukou. Vyhrál pět závodů v řadě, pouze místo posledního na Kopné dal přednost MČR v Koutech. Bude tedy bodovat naplno a k celkovému vítězství mu stačí 30 bodů za 8.místo. Tolik se jich tam ani nesejde . Druhé místo by ale nemělo uniknout Tomáši Slovákovi. O třetí flek si to ještě rozdají Ladislav Škarek s Marianem Piňosem a Romanem Sasynem, když jednoznačně největší šance na bednu má posledně jmenovaný.





A co nejmladší Střelci do 15 let? Nejlépe nabito má Dany Kroupa, který stejně jako Baďura vyhrál pět úvodních závodů a rovněž dal přednost MČR v Koutech. Je sice momentálně třetí, ale k celkovému prvenství mu postačí 26 bodů za desáté místo. Minimálně druhé místo už má jisté jeho týmový kolega Pavel Kania, protože Vojta Slovák by si případným vítězstvím polepšil o 14 bodů a měl bych jich tak 265. Kania má ale již v tuto chvíli o bod více…





Hardtail. Vede sice Lukáš Nášel před Davidem Šůstkem, Jožo Králikem a Martinem Hoferkem. Oba posledně jmenovaní však mají o závod méně. A to bude ještě zajímavé. V případě vítězství Králika a druhém místu Nášela by se stal šampionem slovenský rider při stejném počtu bodů. Při druhém místu Králika stačí Nášelovi třetí flek k celkovému prvenství. Pokud však vyhraje Martin Hoferek a Lukáš Nášel by byl až třetí, stává se Hofer celkovým vítězem hardtailů. Druhé místo za Hoferkem znamená vítězství pro Nášela. Pro Davida Šůstka zůstane pravděpodobně brambora. Zápletka jak se patří.





Junioři představují taky jednu velkou hádanku. Tom Navrátil má slušný náskok před Adamy Březíkem a Jurákem, všichni si však mohou polepšit o několik bodů, protože budou škrtat. Plné body si ještě připíšou Tomáš Čala a Lukáš Kruťa. Navrátilovi stačí 3.místo k pojištění vítězství bez ohledu na umístění ostatních. Pokud by zvítězil Kruťa nebo Čalos a Navrátil byl čtvrtý a horší, může ještě vítěz závodu pomýšlet na prize money za celkové prvenství. A to jim ještě bude karty rozdávat a hlavně míchat Dan Krybus a pokud bude startovat tak i Dan Mikel. Ti jsou sice bez šancí na celkový úspěch, nicméně každý z nich má na svém kontě jedno vítězství a jistě budou chtít tuto sbírku rozšířit. Tady ještě pro žádnou taktiku není místo, bude se závodit až do poslední RZ.





Mužích je situace v podstatě rozhodnutá. Vítězem je Tomáš Huňa a už nemůže být překonán. Druhé místo má téměř jisté Martin Kolajík, který jel úvodní závod v kategorii pevných rámů. Třetí místo by si měl pohlídat David Pala. A nakonec Absolutní klasifikace. Tomáš Huňa bude škrtat nejhorší závod, což budou pravděpodobně Otrokovice. Martin Kolajík má na svém kontě nulu za crash na svém domovském závodě na Trnavě. Bude tedy bodovat naplno. A trumfy má ve svých rukou. Stačí mu i sedmé místo v případě vítězství Huni, aby se mohl radovat z celkového prvenství. Měli by sice stejný počet bodů, ale Kolajos lepší vzájemné výsledky. Huňa už nemůže být horší než druhý. To o poslední volné místo na pódiu si to rozdají na férovku Lukáš Nášel (škrtá) a Martin Hoferek (boduje naplno). Tam to vychází naprosto jasně. Kdo z nich bude lepší než ten druhý, je na bedně. V podzimním lese nad malebnými Luhačovicemi leží ještě spousta bodíku. Kluci si s tratěmi pohráli, tak si to přijeďte letos naposledy pořádně užít.





Více informací naleznete na webu:
http://www.bikegeneration.cz/…-luhacovice/
http://www.facebook.com/…anLuhacovice

Na Vaši závodní i diváckou účast se moc těší DH Team Slovan Luhačovice, cykloprodejna a servis BIFU a vedení WBS.

Diskuze

  • anonymní uživatel Vale 46 3.10.2012 v 14:04

    Tak doufám že KRYBA v juniorech bednu 100% dá. Držím palce, škoda že to neuvidím, budu na sportlifu v Brně.(s hadičkou:D )

  • anonymní uživatel Kubajs (jitrnicechleba (a) seznam.cz) 3.10.2012 v 15:07

    škoda že se to kříží se sportlifem v Breně :P

  • anonymní uživatel lowy 3.10.2012 v 16:07

    Sportlive :-( ty fotky jsou parádní

  • anonymní uživatel HonzaKrepelka (HonzaKrepelka (a) gmail.com) 4.10.2012 v 11:59

    raděj pojďte závodit, sportlife je každý rok stejná nuda

  • anonymní uživatel Balanc 4.10.2012 v 16:24

    2 HonzaKrepelka: presne tak , sportlife uz je totalni upadek!!!

  • anonymní uživatel šmidy (smidak.jirka (a) seznam.cz) 7.10.2012 v 18:45

    HonzaKrepelka: nemáš pravdu že sportlife je každej rok stejná nuda...je to rok od orku horší !!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí