MojeKolo

Kamil Tatarkovič: Podzim v Olomouci

Autor: Kamil Tatarkovič, vydáno: 2.12.2012

ikonaSezóna skončila, zima je za dveřmi a na řadu přichází příprava a plánovaní následujícího roku. Během závodního období, kdy se každý víkend cestuje z jednoho koutu Evropy do druhého, se člověk těší na trochu té pohody a posezónního klidu, ale jakmile přijde na řadu, cestování začne přeci jen trochu chybět. Takový začarovaný kruh, ze kterého asi není cesta ven. Když je cestování hodně, chybí odpočinek, když je pro změnu hodně odpočinku, chybí cestování.









Proto se i mimo sezónu člověk snaží vymýšlet něco alespoň trochu zajímavého. Nedávno jsem se zamyslel, kdy že jsem to byl naposledy na sjezdovým kole a se zděšením jsem zjistil, že to bylo hodně dávno, přesněji v Koutech na MČR. Nic moc teda. Ve stejnou dobu, kdy mi hlavou prolítla tato myšlenka, se tam objevila i jedna vzpomínka. Před pár lety jsem si vyhlídl jedno místo, kde by šlo něco málo vyfotit, ale když jsem tam tenkrát vydal, hemžilo se to tam těžkou technikou a tím pádem bylo po ježdění. A tak jsem si řekl, že se na toto místo zkusím kouknout ještě jednou i s kolem a třeba se něco podaří vymyslet. Do party se přidal ještě olomoucký fotograf David Buček a nic nám nebránilo v tom, jet prozkoumat ono místo – starý břidlicový lom nedaleko Olomouce.





Času bylo klasicky málo, terén částečně neznámý a tma nám dýchala na záda. Po rychlé pěší prohlídce jsme si našli zhruba 4 místa, která se líbila mě i Davidovi. Obratem jsem skočil na kolo, sem tam někde prohrábl stopu lopatou a zkoušeli jsme vymyslet pár zajímavých záběrů. Něco se povedlo něco ne, ale ve finále jsme byli oba spokojeni. Myslí, že i co se lokality týče, tak jsme její potenciál vybrali téměř maximálně. Však posuďte sami. Teď už ale fakt asi opět zvítězí pro pár týdnů zima a ježdění půjde o poznání stranou. Ale třeba budeme ještě mile překvapeni, sníh zůstane jen na horách a jezdit se bude dát tak jako tak. Necháme se překvapit…





Za fotky velké díky Davidovi: www.davidbucek.com

Kamil
www.kamiltatarkovic.com

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí